SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Proje, Önemsiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:32:42
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya ile birlikte Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser'i makamında ziyaret etti. Özdemir, MASKİ çalışmaları hakkında Başkan Eser’den bilgiler aldı. 

İlçenin sorunlarından bahseden Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, “Büyükşehir olduktan sonra MASKİ Genel Müdürümüz, Malatya’ya atandı. Bugün de bizleri ziyarete geldi, bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. MASKİ ile bizim işlerimiz çok, Darende’de yapılması gereken işler var. Öncelikle Darende’nin içme suyuna ihtiyacı var, içme suyu ihtiyacı bizim için hayati önemli. Bu nedenle Gökpınar Projesi üzerinde çok duruyoruz, sayın müdürümüze de bunu ilettik. Zaten çalışmaları sürdürüyorlar, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın da haberi var. Kendisi de konunun üzerinde duruyor. Darende’mizi hayata kavuşturacak en büyük projemiz Gökpınar Projesi’ni çok önemsiyoruz. Tabi ufak tefek problemlerimiz var, kanalizasyon problemleri, mahallelerimizin içme suyu problemleri var. Ancak bunlar küçük ve aşılacak problemler. Gökpınar Projesi’yle ilgili şimdi müdürümüzün söyleyecekleri çok önemli. Gökpınar Projesi ile ilgili Darende’ye ne müjdeler verecek, nasıl bir çalışma yapılacak, kendisinden duyacağız. Şimdiden kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz, 2014 yılını yapılanma süreci ile geçirdi. 2015 yılına inşallah yapılanmamızı tamamlamış olarak giriyoruz. Darende’mizin sizinde bahsettiğiniz gibi içme suyu anlamında bazı sıkıntıları var. Uzun vadeli yapmayı planladığımız çalışmamız var, Gökpınar Projesi’yle ilgili DSİ’nin tahsis anlamı ile ilgili çalışmamız var ve bu çalışmamız devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra en kısa sürede suyu getirmiş olacağız, bunun dışında Darende Belediyesi’nin başlatmış olduğu kanalizasyon ve atık su tesisinin inşaatı da devam ediyor. İnşaat bittiği zaman Darende’nin kanalizasyon atığı ve atık sudan arındırma işlemleri de tamamlanmış olacak. Geçen yıl yaşanan kuraklık ciddi şekilde ilimizi etkiledi. Kuraklık sonrasında sondaj yaptığımız yerlerimiz oldu örneğin, Ayı Ovası’nda. Kışın sonlarına doğru sondaj yaptık suyu vatandaşımıza ve mahallemize ulaştırdık. Su sıkıntısı olan mahallelerimizde sondaj yapacağız, amacımız bu sene içerisinde su sıkıntısı olan mahallelerin bu sıkıntıları ortadan kaldırmak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız