SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Projeler Uygulanacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:50:11
A- A+ PAYLAŞ

AKP Battalgazi ilçesinde danışma toplantısı yaptı. Üç milletvekilinin yanı sıra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da katıldığı toplantıda, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçenin kazanımları değerlendirildi.

AKP il başkanlığı, toplantıya ilişkin yayınladığı basın bülteninde şu bilgileri verdi:

"AK Parti Malatya Milletvekili H. Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkan Yardımcıları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Başkanı Mehmet İlbak, Hatunsuyu Belediye Başkanı İbrahim Karadeniz ve partililerin katılımı ile ilçe danışma toplantısı yapıldı.

Cumartesi yapılan toplantıda, Malatya’nın Büyükşehir olması anlatılarak, Battalgazi’nin kazanacağı avantajlar anlatıldı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında ‘Malatya için yeni bir süreç başlıyor. Malatya’nın şehirleşmesi anlamında, alt yapı üst yapı anlamında, sosyal ve kültürel anlamda  yeni bir süreç yeni bir dönem başlıyor. Ciddi bir kaynak artımı söz konusu, yasal düzenlemeler ile yetkilerin sınıflandırılması var. Bu da hizmeti daha da kolaylaştırıyor, daha verimli bir hizmetin ortaya çıkması daha büyük projelerin  uygulanmasına vesile olacak.’

‘Battalgazi en büyük ilçemiz oldu ve bu anlamda bir çok ilden büyük. Maliyet anlamında ciddi büyük işleri, alt yapı, üst yapı, ana caddeler, ana artellerin yapımı, bakımı Büyükşehir belediyesinin sorunluluğunda. İlçe belediyelerinde sosyal, kültürel anlamda şehrin düzenlenmesi anlamında daha dinamik bir süreç başlıyor. Bu süreç Malatya’yı çok daha hızlı geliştirecektir. Planlama açısından gelecekte çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti milletvekili Mustafa Şahin ise konuşmasında ‘ Yapmış olduğumuz bu toplantılar özellikler Büyükşehir olmamızdan sonra boşluğun oluşmaması adına adaptasyon sağlanması noktasında başta il başkanımız, belediye başkanımız ve milletvekillerimiz tarafından yapılan bu ziyaretler ilerde sıkıntılarla karşılaşmamak için bu süreci başlattık. Bu noktada birlik ve beraberliğimizi bozmadan süreci en iyi şekilde yürütme gayreti içerisindeyiz.’

‘Genelde fotoğrafın büyüğüne bakmamız lazım. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar baktığımızda, Başbakanımız ve ekibi bir işe niyetlenmişlerse halkın, milletin lehine kanaat getirmişlerse ne pahasına olursa olsun, tüm engellere rağmen mutlaka icraate dönüşmesi noktasında  çalışmalarını, gayretlerini hayırlı bir şekilde sonuçlandırmışlardır. 2002 iktidara geldiğimizde Türkiye nerdeydi şimdi nereye geldi. Bu süreç içerisinde karşımıza çıkan bütün köhnemiş yasaları bertaraf ederek yolumuza devam ettik. Yaptığımız her çalışmaya muhalefet karşı çıktı. ’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti milletvekili Öznur Çalık ‘Son 10 yılda nereden nereye geldiğimiz görüyoruz. Malatya’da, Battalgazi’de nerden nereye geldiğimizi görüyoruz. AK Parti döneminde Battalgazi’de çok güzel hizmetler ve çok güzel gelişmeler var. Bunu Battalgazi’de yaşayan hemşerilerimiz çok net biliyor. 10 yılda 7 tane seçim geçirdik ve her defasında aslanlar gibi Battalgazi’nin torunlarına yakışır neticeyi bize verdiniz.’

‘Malatya’nın sokak sağlıklaştırılması ile ilgili çalışmalarda Malatya adına rol model oldu. Bugün yaklaşık 5 trilyonluk bedelle Battalgazi hükümet konağımızın temellerini attık. Yer tespitinden dolayı bazı aksaklıklar olsa da hükümet konağı Battalgazi’ye yakışır bir hal almalıdır. Battalgazi’nin adı büyük kendisi büyük, dolayısıyla bu konakta Battalgazi’ye yakışır olmalıdır’ dedi.

AK Parti milletvekili H. Cemal Akın, ‘Büyükşehir olmanın çok büyük nimetleri nimetleri var. Artık Battalgazi’de bu nimetlerden istifade edecektir. ‘Hizmet üstüne hizmet’ diye nitelendirmek istiyorum. Öncelikle Battalgazi ilçe belediyesi olarak Battalgazi’ye hizmet sunulacak. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyemizde Battalgazi’ye hizmet sunacak.’

‘Her şeyden önemlisi genel bütçeden aldığımız pay 2 kat artacak. Bunun örneklerini arkadaşlarımız Kocaeli’ne giderek bizzat gördüler. Büyükşehir statüsü uygulanmaya başladığında hizmetler çok daha süratli bir şekilde ulaştırılıyor. Hiç kimsenin aklında hizmetlerin aksaması konusunda soru işaretleri kalmasın.’ dedi. 

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, konuşmasında teşkilat çalışmalarının hız verilmesine ve aksaklıkların giderilerek seçimlere ciddi bir şekilde çalışılmasına değildi. 

‘Öncelikle her arkadaşımız üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bu görevlerimizden birincisi; teşkilat gibi davranmalıyız ve sandık yönetimlerimizi oluşturmalıyız. İkincisi; mahalle yönetimlerimizi tamamlamamız lazım. Üçüncüsü; üye kayıtlarına önem vermemiz lazım. Dördüncüsü; bu toplantılarımız düzenli bir şekilde yapmaya devam ederek halkımızın sorunlarına kulak vermemiz lazım.’

‘Halk ile bütünleşerek, onların dertlerini, sıkıntılarını merkeze taşıma noktasında köprü olmamız gerekir. Bugüne kadar nasıl ki halk ile irtibatımızı kesmediysek bundan sonra da kesmeyeceğiz. Biz her yerde olmalıyız. Mahallede, beldede,ilçede, köyde, her yerde olmalıyız, halkın içinde olmalıyız.’

‘Battalgazi hızla büyüyen ve genişleyen bir ilçemiz. Elbette ki bunun getireceği sorunlar olacak. Bizim de üzerimize düşen yerinde ve zamanında bu sorunlara çözüm üretmektir. Battalgazi’nin bugüne kadar pek üzerine düşülmemiş bir ihtiyacı da kapalı sistem sulamadır. Ben bunun önemli bir ihtiyaç olduğu kanaatindeyim’ ifadelerini kullandı. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi’nin önemine vurgu yaparak, tarihsel önemini belirtti. 

Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak, ilçe olarak ihtiyaçlarını belirterek konuşmasında ‘Bizim için önceliklerimizden bir tanesi olan lisemizin çok programlı lise değil de sağlık lisesi olmasıdır’ dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız