SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Sıkıntılar Bizi Bekliyor"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu, "Malatya'da olası depreme karşı hazırlıklar yapılmalıdır. Öncelikle binaların genel özelliklerini belirten envanter çalışmasının yapılması gerekir" dedi. 
 
Malatya Küçük Millet Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısını Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu, Van'da yaşanan 7.2'lik deprem sonrası Van iline gittiklerini ve burada karşılaştıkları durum hakkında katılımcılara bilgiler verip Van, Bingöl ve Elazığ depremleri sonrası Malatya'da olası bir depremin şimdiden tedbirlerin alınması gerektiğine işaret ederek, Türkiye'de olmayan deprem parklarının Malatya'ya mutlaka kazandırılması gerektiğini kaydetti.
 
Malatya'da bina envanterinin olmadığını, ancak Malatya Belediyesi'nin bu konuda bir çalışma başlattığı bilgisin aldıklarını söyleyen Aluçlu, "Biz depreme yönelik yapılacak olan her türlü çalışma ve yardıma hazırız. Malatya'yı çok büyük bir sıkıntı bekliyor. Malatya'nın deprem envanterini çıkaramazsak, binaları güçlendiremezsek, çok büyük sıkıntılar bizi bekliyor. Beton santrallerini olmadığı dönemlerde, kooperatif sitelerinin yapıldığı dönemde yapılan binalar çok sıkıntılı" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız