SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Sıkıntılara Yolaçacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacı Başkanı Bülent Köse, Malatya'da 2 devlet hastanesinin birleştirilmesi uygulamasının kentte kaosa neden olacağını iddia etti.

Eczacı Odası Başkanı Bülent Köse, Malatya Devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastanesi'nin birleştirilmesinin hatalı bir uygulama olduğunu vurgulayarak, "Yapılan uygulamayı ekonomik anlamda olumlu buluyoruz. Ancak, Beydağı Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum ve Çocuk, Göğüs Hastalıkları ve Tüberkilös ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerinin, ana 3 branşın açılmasını ve diğer branşların ise kapatılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Poliklinik hizmetlerinin bazılarının Beydağı Devlet Hastanesi'nde tek poliklinik olarak devam edeceği ise aldığımız bilgiler içerisindedir. Bu şekilde bir birleşme ilimizde sağlık anlamında bir kaosa yol açacaktır. Şehrin bir ucuyla bir ucu arasındaki mesafenin yaklaşık 7-8 kilometre olduğu göz önüne alınacak olursa, Malatya trafiği bir keşmekeş olduğu göz önüne alınırsa, 2-3 yıl gibi kısa bir süre sonra yeni devlet hastanesinin hizmete gireceği söylendiğine göre, bu hastanenin yataklı bölümlerinin kapatılmasının hiç bir akla, mantığa ve izaha sığacak tarafı bulunmamaktadır. Süreç içerisinde bu hasta mağduriyetine, belki ölümlere, belki çok büyük sıkıntılara yol açacaktır" dedi.

Köse; "Şehrin Batı girişinde bulunan Beydağı Devlet Hastanesi, Doğu girişinde bulunan Malatya Devlet Hastanesi şehrin içerisinde 2 önemli hizmet kapısını oluşturmaktadır. 2 hastanenin birleştirilmesi durumunda Malatya Devlet Hastanesi'nin fiziki durumunun mevcut durumu kaldırmayacağını düşünmekteyiz. Her iki hastanede mevcut durumları ile asli görevlerine devam etmelidirler. Poliklinikler kesinlikle kapatılmamalıdır. Acil servis hizmeti her iki hastanede de olduğu gibi devam etmelidir. Malatya'da önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilecek olası sağlık problemlerini dikkat çekebilmek ve yetkilileri şimdiden uyarabilmek adına böyle bir basın açıklamasını yaptık" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız