SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Ülke Toprak Satar mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:24
A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Kürecik’e kurulan Füze Savunma Sistemi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.
 
KÜRECİK’TE YAP-İŞLET –DEVRET MODELİ UYGULANIYOR 
Ağbaba, konuşmasında ; “Malatya’da yap-işlet- devret  modeliyle bir iş yapılıyor. Yapan ABD, işleten İsrail, devreden Türkiye.10 Martta 10 yürekli CHP’li kadın Milletvekili ile  Kürecik’i ziyaret ettik. Kalkanın kurulduğu bölgeye gitmek, üs de görevlendirilen kişiler ile görüşmek istedik. Bu nedenle Genelkurmay Başkanlığı’ndan izin istedik. Bir kurmay albay arayıp, “ bizim izin verme yetkimiz yok” dedi. “Kimin yetkisi var” dedik. Dışişleri Bakanlığının dediler. Oraya yazı yazdık. Onlar da “bizim yetkimiz yok dediler.” Milli Savunma Bakanlığından  Müsteşar Yardımcısı “ilgili makamlar izin verilmiyor” dedi. Kimdir ilgili makamlar diye sorduk. Cumhurbaşkanlığı mı? Başbakanlık mı? Ses Yok. İzni, Genelkurmay Başkanlığı vermiyor. Milli Savunma Bakanlığı vermiyor. Dışişleri Bakanı vermiyor. Başbakanın haberi yok. Peki biz izni Pentagon’dan mı alacağız?” dedi.
 
ARTIK TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR
CHP Milletvekili Veli Ağbaba “Gerçi Kürecik’e gitmemizin hayırlı bir sonucu oldu. Güzel Kürecik’in tepesinde önce yabancı bayrak  dalgalanıyordu. Biz gitmeden Türk Bayrağı astılar. Artık Türk Bayrağı dalgalanıyor. Bizi Türk askeriyle karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Ama tepeye kadar çıkıp açıklamamızı yaptık. İsrail’i korumaya yönelik füze kalkanı projesi gündeme geldiğinde Başbakan “ Kumanda bizde olacak.” dedi. Anladık ki kumanda değil yabancı askerleri koruma görevini almışız.” şeklinde konuştu.
 
BÜYÜK ÜLKE TOPRAĞINI SATMAZ
Ağbaba, Başbakanın büyük ülke çıkışına da yanıt vererek “Biz butik ülke değil, büyük ülkeyiz. Ama büyük ülke taşeron olmaz. Büyük ülkenin askerleri başka ülke askerlerine korumalık yapmaz. Büyük ülke toprağını satmaz. Toprağını bedeli  ne olursa kiraya vermez. Büyük ülkeyi kimsenin küçültmeye hakkı yok.  ABD’nin kurduğu üs için Türkiye’ye ciddi miktarda para ödeneceği açıklanıyor. Bu toprağımızı kiraya verdiğimizin göstergesidir” ifadelerine yer verdi.
 
BAŞBAKAN’A SORDUK, ABD’Lİ GENERAL CEVAP VERDİ
Veli Ağbaba “Kalkan konusu gündeme geldiğinden beri  sürekli soruyorum.En son 40 gün önce Başbakana sordum. Kürecik’te yabancı asker var mı? İsrail Kalkanı çalışmaya başladı mı? diye. Cevap Başbakandan değil ABD’li bir generalden geldi. Füze kalkanının çalışmaya başladığını , asker gönderildiğini söyledi.” dedi.
 
SUÇ İŞLİYORSUNUZ 
CHP Milletvekili Ağbaba, konuşmasının sonunda “Kürecik’e kışla kurulacağı açıklandı. 18 Ocakta ihalesi yapıldı. Anayasanın 92. Maddesine göre suç işliyorsunuz. TBMM’den izin almadan kalkanı kurmak anayasal suçtur. Uganda’yla , Tanzanya’yla ikili anlaşmalar tartışılıyor. Meclisin gündemine getiriyorsunuz. Ama Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren, Rusya’ya, İran’a düşman yapan, Anadolu insanlarını hedef yapan, İsrail’i korumaya yönelik Füze kalkanı projesini maalesef burada 5 dakikalık gündem dışı söz alarak konuşabildik.  Füze kalkanını Meclisten kaçırıyorsunuz. Malatya olarak ne kılıç ne de kalkan olmak istemiyoruz. Biz onurlu, bağımsız bir ülke olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız