SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyük Utanç!

A- A+ PAYLAŞ

Libya’da düzenledikleri gizli operasyon fiyaskoyla sonuçlanınca dalga konusu oldular!

Libya’da düzenledikleri gizli operasyonda SAS komandoları yakalanınca, İngiltere basınında hem eleştiri hem de alay konusu oldular. Grubun bu şekilde gözaltına alınmasının İngiliz hükümeti açısından büyük bir utanç olduğu da kaydedildi.

Libya'da muhaliflerin denetimindeki Bingazi kentinde ikisi İngiliz dış istihbarat servisi MI6 görevlisi, altısı da İngiltere'nin dünyaca ünlü SAS komandolarına mensup sekiz kişi yakalandı.

Fiyaskoyla biten operasyon sonrasında İngiliz basını, SAS komandoları ve M16’larla dalga geçti.

Guardian gazetesi , SAS komandolarının amblemindeki 'Cesaret eden kazanır' sloganına atfen 'Cesaret eden Libyalı çiftlik bekçileri tarafından derdest edilir' dedi. Haberde operasyonun detaylarına da yer verildi. Buna göre, yedi kişilik bir ekibin Libyalı muhaliflerle iletişim kurmak için helikopterle bölgeye gönderildiği ve birkaç aydır çiftlikte çalışan Tom adlı İngiliz ajanıyla buluştuğu belirtildi.

Komandoları ve MI6 görevlilierini bir buğday tarlasında nöbet tutan bekçilerin yakaladığı ve çantalarında silah, cephane ve farklı ülkelere ait pasaportlar bulunduğu kaydedildi.

'BÜYÜK UTANÇ'

İngiliz ajan ve SAS komandolarının, Kaddafi rejimine çalışan paralı askerler olduğundan şüphelenen muhalif liderler tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı ifade edildi. Gazete, grubun bu şekilde gözaltına alınmasının İngiliz hükümeti açısından büyük bir utanç olduğunu söyledi.

Haberde ayrıca yaşananların, muhaliflerin Libya'daki devrimin tamamen iç kaynaklı olduğu iddiasına zarar verebileceği belirtildi.

'ÇÖLDEKİ BECERİKSİZLİK'

Guardian, başyazılarından birini de bu konuya ayırmış ve bu makaleye de, 'İngiltere ve Libya: Çöldeki beceriksizlik' başlığını attı. Dikkat çeken satırlar şöyle;

'Libyalı isyancıların ahlaki gücü ve siyasi anlamda halkın gerçek sesini temsil ettikleri iddiası kısmen, Mısırlılar ve Tunuslular gibi buraya kadar tek başlarına gelmelerinden kaynaklanıyor. Bu onların ayaklanması ve kimsenin maşası da değiller. Yeni efendiler aramak için değil, zorba bir yönetime son vermek için mücadele ediyorlar. Kaddafi'nin güçleri isyancıların ilerlemesini durdurmayı başarsa da, içsavaş giderek uzasa da, sonunda Kaddafi rejiminin yok edilmesini sağlayan isyanın bu ulusal kimliği olacak'

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız