SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Yara Aldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:07:32
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 4. Grup’ta Salı günü Payas Belediyespor ile 44 Malatyaspor arasında oynanan karşılaşmada çıkan olayların yankısı sürüyor. 

Konuyla ilgili Kulüp Binası’nda basın toplantısı düzenleyen 44 Malatyaspor Genel Kaptanı Mustafa Akagündüz, Payas Belediyespor 1975 ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada takım olarak büyük yara aldıklarını söyledi.

Akagündüz, maç öncesinde alınan güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu ve yaptıkları ikazlara rağmen herhangi bir önlemin alınmadığını savunarak, “Maçtan önce güvenlik toplantısına bizzat ben katıldım. Çevik Kuvvet Amirliğine maçın ciddiyeti hakkında gerekli bilgileri de verdik. Payas Belediyespor sahasında maçın oynanmasının zor olduğunu ve gerekenin yapılması konusunda gerekli müracaatlarımızı da yaptık ve güvenlik önlemlerinin alınmasını istedik. Bize gerekli güvenlik önleminin alındığı iletildi. Maç başladıktan sonra sahanın içerisinde kimliği olmayan bazı kişilerin gezdiğini gördük. Payas Belediyesi’nde çalışan 20 kadar zabıta, itfaiye görevlileri sahada bulunduklarını gördük. Bununla ilgili maçın dördüncü hakemine ikazda bulunmamıza rağmen hiçbir işlem yapılmadı” dedi.

Takım olarak büyük bir yara aldıklarını kaydeden Akagündüz, şunları ifade etti: “Maçın saha komiseri, teknik direktörümüz İsmail Tekin’e fiziki müdahalede bulundu. Rakip takım taraftarları centilmenliğe yakışmayan bir şekilde davranışlarda bulundu. Bunu 44 Malatyaspor Kulübü olarak şiddetle kınıyoruz. Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Özellikle taraftarlarımız çok mağdur oldu. Taraftarlarımız, gördükleri şiddet nedeniyle bir hayli mağdur oldular. Biz bunları daha önceden anlatmamıza rağmen herhangi bir tedbir alınmadı. Takım gördüğü sarı ve kırmızı kartlarla sarı-kırmızıya boyandı. Biz her şeye rağmen elimizden geleni yaptık. Karşılaşmada 9 kişi kalmamıza rağmen sahadan 1-1 berabere ayrıldık. Büyük bir yara aldık. Fiziksel olarak da yara aldık. Ama ne olursa olsun 44 Malatyaspor ayaktadır. Bunu da en iyi şekilde gösteriyoruz.”

MALATYALI SPOR YAZALARI DERNEĞİ DE YAŞANAN OLAYLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Malatyalı Spor Yazarları Derneği de, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, Payas Belediyespor 1975-44 Malatyaspor maçında çıkan olaylara tepki gösterdi.

Malatyalı Spor Yazarları Derneği Başkanı İsmail Karataş, gazeteci olarak Payas Belediyespor 1975-44 Malatyaspor maçında görevini yapmasına engel olunduğunu iddia ederek, yaşanan olayları kınadığını belirtti.

Vuslat Televizyonu Spor Müdürü Murat Akkaya ise, maç öncesi Payas Belediyespor 1975-44 Malatyaspor maçını canlı yayınlamalarına izin verilmediğini öne sürerek, maçta alınan güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğunu savundu.

Malatyalı Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Gür de, yaşanan olayların futbol adına büyük bir talihsizlik olduğunu ifade ederek, “Bu yapılanlar, Malatya’ya yapılmıştır. Yapılanları nefretle kınıyorum. Bunlar sporda olmaması gereken şeyler” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız