SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Yatırımlardan Biri"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, son 10 yıldaki en büyük yatırımlardan bir tanesinin ihalesi gerçekleşen Yeni Kömürhan Köprüsü ve 2 bin 400 metre uzunluğundaki çift tüplü tünel projesi olduğunu söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Kale Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Kale Belediye Başkanı Bayram Gökhan, AKP İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve partililerle birlikte Kömürhan mevkiine yapılacak olan yeni köprü ve tünel projesi ile ilgili olarak incelemede bulundu.

Proje hakkında bilgi veren Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, “Geçtiğimiz hafta içerisinde ihale sonuçlandı.Gülsan-Doğuş ortaklığı ihaleyi almış . Şuanda Adıyaman ile Diyarbakır arasındaki Nissipi Köprüsünü yapan tecrübeli bir firma. Burası 2 buçuk yılda bitirilecek. Toplam 660 metre uzunluğunda tek piyonlu ve eğik askılı sistemli olmak üzere 4 şeritli bir köprü yapılacak. Mevcut noktadaki Bayrağın bulunduğu mevkiinin altıda ise çift tüplü tünelle girip, 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüplü tünelle Elazığ tarafındaki kavurmacıların orada çıkacak. Mevcut yoldaki virajların tamamından kurtulmuş olacağız. Doğu-Batı aksımızda hemen hemen bölünmemiş olan nokta burasıydı. Kayseri’den Bingöl’e kadar tüm yolumuz bölünmüş, sadece Kömürhan Köprüsü iki şeritli olarak kalmıştı. Böylece bu projeyle bu kopukluğu da gidermiş olacağız. Önümüzdeki yıl ise, Kömürhan’dan Malatya’ya kadar olan kesiminde BSK’sını bitirdiğimiz zaman, bu prjoede iki yıl içerisinde bitirildiği zaman tamamen Malatya’dan Elazığ ve Bingöl’e kadar hem dört yollu ve hemde beton asfaltlı olarak konforlu bir hizmet sunmuş olacağız. Kömürhan Köprüsündeki proje önümüzdeki bahar döneminden itibaren inşaat çalışmaları başlayacak” dedi.

Kömürhan Köprüsünün Malatya ile Elazığ arasında çok önemli bir nokta olduğunu belirten Milletvekili Öznur Çalık ise şunları söyledi:

“Yıllara mashar Türkülere konu olmuş bu köprünün artık miadını doldurduğu, aslında bypass edilerek, yeni bir BSK kaplanarak geliş ve gidişleri çift şeritli olan bir köprü yapılacak. Mevcut köprü ile yeni köprü ile birlikte hizmet verecek. Yeni köprü Doğu ile Batı arasında çok önemli bir aks olacak. Yeni köprünün yapılması için Bakanımız, müsteşarımız ve Karayolları genel müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda bu köprünün projesi hazırlanmıştı. Yaklaşık 251 milyon TL maliyeti olan proje, 160 milyon 989 bin TL’ye ihale edildi. Bu köprü ve tünel projesi 2 buçuk yıl içerisinde de tamamlanarak hizmete girecek. Bu proje, son 10 yıllık yatırımlarımız içerisinde en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak. Biz duble yolları her tarafa döşedik. Malatya’nın bütün Doğu-Batı aksını duble yollarla çevrelerken Kömürhan Köprüsünün maalesef tek gidiş ve tek geliş hali hepimizi üzüyordu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu köprümüz ile birlikte Malatya’yı Elazığ’a bağlayacak olan 2 bin 400 metre uzunluğunda çok önemli bir çift tüplü tünelde yapılacak. Yaklaşık 15 kilometre Malatya-Elazığ arasındaki yol kısalmış olacak. Doğu Anadolu’nun incisi olan Malatya’yı çok önemli bir yol güzergahı ile buluşturuyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız