SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Yeşilyurt Ailesini Kurduk'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:57
'Büyük Yeşilyurt Ailesini Kurduk'
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, merkez ilçe belediyesi olmasının 1. yılı dolayısıyla tören düzenledi.

Törene ilişkin Yeşilyurt Belediyesi Basın Bülteni şöyle:

"Yeşilyurt Belediyesi birinci yaşı münasebetiyle tüm personelinin ve araç filosunun katılımıyla "Birinci Yıl Değerlendirme Toplantısını" görkemli bir törenle gerçekleştirdi.

Yakınca'da bulunan Yeşilyurt Belediye hizmet binasının önünde gerçekleşen bir yıllık değerlendirme toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya, Malatya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Encümenler, Muhtarlar, Malatya Büyükşehir Belediye Daire Başkanları, MASKİ Müdürü Özgür Özdemir, MEGSAŞ Genel Müdürü Münir Özpolat, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve tüm çalışanları katıldı.

POLAT, “EKİBİMİZİ GÜÇLENDİREREK, BÜYÜK YEŞİLYURT AİLESİNİ KURDUK”

"Bir Yıllık Değerlendirme Toplantısında"  Yeşilyurt Belediyesi adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geçen yıl seçimler sonrasında göreve devir aldık ve ilk Cuma günü birleşen bütün belediyelerin ne kadar aracı varsa bisiklet dahil Cuma günü öğleden sonra bu sahaya getireceksiniz dedik. Pazartesi itibariyle de tüm çalışan arkadaşlarla burada bir araya gelerek yeni dönemi başlatmış olduk. O gün temel ilkeleri sizlerle paylaştım, ve birinci olarak hiçbir arkadaşımızın işiyle çalıştığı yerle oynamayacağız, gerek İŞKUR’da çalışanlar, gerek mevsimlik işçilerimiz gerekse de şirket üzerinden hizmet alımıyla çalışan arkadaşlarımızın hepsiyle çalışmaya devam edeceğiz dedik. Allaha çok şükür o günden beri hiçbir kardeşimize dışarıda dur demedik ve aynı şekilde bu arkadaşlarımızı güçlendirerek, bugün büyük Yeşilyurt Ailesini kurduk rabbime şükürler olsun” dedi.

POLAT, “KURUMLARIMIZLA AYNI YÖNE, AYNI HEDEFE BAKIYORUZ”

Başkan Polat, “Bizim temel ilkemiz bu millete hizmettir, hizmet için gece demeden, gündüz demeden çalışacağız, inşallah. Biz milletimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Millete hizmet çerçevesinde bütün arkadaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. Allaha çok şükür bugün Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurtlu kardeşlerimizin, hemşerilerimizin 1 yıl hizmetinde olduğumuz gibi inşallah bundan sonrada aynı tempoyla hizmete devam edeceğiz. Peygamber Efendimiz “Bir kavmin efendisi o kavme hizmet edendir” diye buyurmaktadır. Yine Peygamber Efendimiz “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır” diye buyurmuştur. Biz bu ilkeyi önümüze koyduk ve bu ilke çerçevesinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçen 1 yıllık süre içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyemizin tecrübelerini bizim tecrübelerimiz olarak kabul ettik ve bütün idari birimlerimizi sürekli Büyükşehir Belediyemizle istişare içerisinde geldikleri nokta ve tecrübelerini paylaştık. Yine kardeş ilçemiz olan Battalgazi Belediyemizle aynı yöne baktık. Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi aynı yöne ve aynı hedefe koşarak bu 1 yılımızı dolu dolu geçirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

POLAT, “GÜÇLÜ ARAÇ FİLOMUZLA HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”

1 Yıl içerisinde önemli bir mesafe aldıklarını vurgulayan Başkan Polat, " Yeşilyurt olarak gerek kamu kurumları gerekse de teşkilatımız, gerekse mahalle temsilcilerimiz ve muhtarlarımızla bir ve beraber olarak bu 1 yılımızı geçirdik, bu anlayışımız ve yaklaşımlarımızla bundan sonra hizmete devam edeceğiz. Hızlıca yapılanmamızı tamamladık, sistemi kurduk. Bu süreç içerisinde de araç ve ekipmanlarımızı ve araç parkımızı güçlendirdik. Bugün bu törende bu araçlarımızı görünce büyük bir yol aldığımızı gördüm. Bir Belediyenin gücü araç parkının gücüne denktir, bundan sonrada inşallah ihtiyacımız olan araçlarımızı Yeşilyurt Belediyemizin envanterine dahil etmeye devam edeceğiz " dedi.

POLAT, “ELİF VE VAV YEŞİLYURT BELEDİYEMİZİN İLKESİDİR”

Konuşmasının sonunda Belediye'nin temel ilkelerinden bahseden Başkan Polat, " Bizim temel ilkemiz işimizde elif gibi dimdik olacağız. Ama hizmet için vatandaş karşıda vav gibi mütevazı olacağız. Bu açıdan elif ve vav Yeşilyurt Belediyemizin ilkesidir" dedi ve 1 yıllık değerlendirmesine son noktayı koydu.

GÜRKAN, “BAŞKANIMIZIN YAPTIĞI HİZMETLER, ARAÇ PARKI VE DİĞER ALANLARDAKİ ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYANDIR”

Yeşilyurt Belediyesinin Kardeş Belediyesi olan Battalgazi Belediyesi adına konuşan Başkan Gürkan ise, “Bugün bu tablo karşısında gurur duymamak, gıpta etmemek mümkün değil. Bu tablonun hayata geçmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Geçen yılki 30 Mart seçimlerinde halkımıza şunu söylemiştik “Belediye hizmetlerinin beş tane saç ayağı vardır. Bu saç ayaklarımız hizmet anlayışımız, katılımcı anlayışımız, sosyal, kültürel ve doğa ve çevreyi koruyan Belediyecilik. Bu beş temel saç ayakları üzerine yürümeye devam ediyoruz. Bugün Yeşilyurt Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetler, araç parkı ve diğer alanlardaki çalışmaları takdire şayandır. Halk ve vatandaşlarla sürekli temas halinde olduğumuz için Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimizin saç ayaklarının oturduğunu görmek beni mutlu ediyor. Geçen bir yıllık süre içerisinde Yeşilyurt’un araç parkına kavuşturulması, kurumsallaştırılmasının tamamlanması ve aidiyet olgusunun oluşturulması önemli bir kazanımdır. Bu kazanımı sağlayan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Araç parkımız tüm Yeşilyurt’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇAKIR, “BELEDİYELERİMİZ 365 GÜN, 7 GÜN 24 SAAT SAHADA, SÜREKLİ MÜCADELE EDİYOR”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi, bir yıl içinde önemli bir mesafe aldı, bu süreyi dolu dolu geçirmiştir. Bütün ilçelerimizin de aynı gayrette olduğunu bilmek hepimizi mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri olarak başlatılan hizmet kervanının birer parçasıyız. Yeşilyurt Belediyesinin hizmeti götüren ana unsur olan iş makinelerini tamamlamış olması, Bahar ayıyla birlikte hizmet atağını yeniden başlatmış olmak önemlidir. Belediyelerimiz 365 gün, 7 gün 24 saat sahada, sürekli mücadele ediyor” dedi. 

Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin hizmet yolunda ciddi mesafeler aldığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Alt yapı, park ve bahçeler, yol açma çalışmaları baz alındığında yeni sezona aynı hızla girmenin bir motivasyonudur aslında bugünkü tören. Büyükşehir Belediyemiz ve Yeşilyurt ile Battalgazi Belediyemizin yeni sezona aynı hızla girecek olması, hizmetleri artırarak devam edecek olması şehrimizin gelişmesi ve büyümesi adına önemlidir. Yeni kurulan, imkanları kısıtlı, iş makineleri olmayan, yapılanma ve idari yapılanması olmayan bir Yeşilyurt Belediyesi için bir yıl içinde çok önemli adımlar atıldı. Bugün gördüğümüz gibi ciddi bir araç parkına kavuşmuş, alt yapısını ve idari anlayışını yerleştirmiş bir Belediye'nin oluşması hepimizi gururlandırmıştır. Başkan Polat ve ekibini kutluyorum tamamladı” şeklinde konuştu. 

ÇAKIR, “HİZMET ÜRETEREK YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

Malatya'nın gelişmesi ve büyümesi için yeni projeleri kademe kademe hayata geçireceklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir ve Battalgazi Belediyesi de aynı yapılanmayı tamamlamıştır. Her geçen yıl daha fazla hizmet üretmek, şehrimizi daha farklı hale kavuşturacak projeleri hayata geçirmek zorundayız. Yeni projelerimizi kademe kademe hayata geçirmeye devam edeceğiz. Malatya’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız, Belediyecilik bir ekip işidir, ekip ne kadar kendi içinde inanır, ekip ruhunu oluşturur, başarılı olursa, hedefleri sağlıklı bir şekilde belirlerse, dayanışma içerisinde olursa başarıda çok çabuk gelir. Belediyenin hangi biriminde olursak olalım memur zihniyetinden uzak, 24 saat üreten çalışan ve Belediyeyi sahiplenen bir anlayışta, sıkıntıyı kendi sıkıntımız gibi hissetmeliyiz. Bunu yakalarsak başarılı kendiliğinden gelecektir, başarı o zaman bir kişinin değil tüm ekibin başarısı olarak kabul edilecektir” dedi. 

ÇAKIR, “YEŞİLYURT BELEDİYESİNDE TAM ANLAMIYLA EKİP RUHU OLUŞTU”

Yeşilyurt Belediyesinde ekip ruhunun oluştuğuna dikkat çeken Başkan Çakır, “Yeşilyurt Belediyesinde tam anlamıyla ekip ruhu oluştur, bu açıkça ortaya çıkmıştır Başkan Hacı Uğur Polat başta olmak üzere Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve tüm kademelerinde görev alan personelleri kutluyorum. Önümüzdeki yeni süreçte Allah sizleri de bizleri de mahcup etmesin, hepimizin gücünü artırsın, güzel hizmetler yapmaya bize nasip etsin kul hakkı yedirmesin. Buraların hakkını ve hukukunu korumak hepimizin görevidir. Şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla Malatya’yı geleceğe taşımayı Allah bize kısmet etsin” dedi.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a Yeşil Konak YEKSAM tarafından hazırlanan "Elif ile Vav"  tablosunu hediye etti.

Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar'ın dualarıyla Yeşilyurt Belediyesinin birinci yılını doldurması vesilesiyle kurban kesimi gerçekleşti.

Yeşilyurt Belediyesinin tüm çalışanlarıyla tokalaşan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat birlik beraberlik mesajları vererek tüm çalışanlarla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirmesinin ardından tören son buldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız