SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Yıkım' Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:23:00
'Büyük Yıkım' Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Güney Kuşak Yolu genişletme ve 3’üncü -4’üncü etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 400 konutun yıkılacağı bildirildi. Yıkılacak konutların yerine ise 7 bin 500 adet konut yapılacağı kaydedildi.

50 metre genişliğinde Güney Kuşak Yolu’nun başlangıcı olan Aşağıbağlar Mahallesi ile Fırat Mahallesi’ne kadar olan güzergahta, Kentsel Dönüşüm Projesi ve Güney Kuşak Yolu genişletme çalışmaları kapsamında aralarında Bayındırlık ve İskan evleri gibi çok katlı yapıların da bulunduğu toplam bin 400 konutun yıkılacağı ifade edildi. 

“Kasım ayında görüşmelere başlayacağız”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, gerek Güney Kuşak Yolu’nu genişletme çalışmaları kapsamında gerekse 3’üncü ve 4’üncü etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Fırat Mahallesi’nin başlangıcına kadar olan güzergahta bir çok konutun yıkılacağını söyledi.  Sarılar, yıkılan konutların yerine 7 bin 500 yeni konutun yapılacağını da belirtti.

Bu konutlar için 3 bine yakın hak sahibiyle Kasım ayında görüşmelere başlanacağını söyleyen Zeki Sarılar, “Güney Kuşak Yolu güzergahında bulunan Kuyuönü Mezarlığı’nda 2 bin 500’ün üzerinde mezarın naklini yaptık. Bazıları ailelerin isteği üzerine şehir dışında gönderildi. Çoğunluğu ise Şehir Mezarlığı’na defnedildi.  Bu yolun yapımının tamamlanması için Aşağıbağlar Mahallesi ile Fırat Mahallesi’nin başlangıcına kadar olan kısımda birçok evin yıkılması gerekiyor.  Bölgede yaklaşık 3 bin hak sahibi var. Bu yıkılan evler arasında bazıları Kentsel Dönüşüm Kapsamında olacak.  Bizim tespit ettiğimiz yıkılması gereken bin 400 konut var.  Bu konutların arasında Bayındırlık ve İskan konutları gibi çok katlı konutlar da bulunuyor.  Kasım ayında hak sahipleri ile görüşmelere başlayacağız.  Yaklaşık 9 km olan Güney Kuşak Yolu’ndaki çalışmaları en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız