SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyük Zaferin 91. Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:42:41
Büyük Zaferin 91. Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos zaferinin 91'inci yıldönümü, Malatya'da da törenlerle kutlanacak.

GEÇİT TÖRENİ SAAT 10'DA..

30 Ağustos Cuma günü ise 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlenecek. Saat 09.00’a Valilik binasında tebrik töreni ve kutlama kabulü gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da ise Sümer Park (Abdullah Gül Parkı) önünde geçit töreni düzenlenecek.

30 Ağustos resepsiyonu da aynı akşam saat 20.00'de Anemon Oteli'nde yapılacak.

MESAJLAR..

Zafer Bayramı dolayısıyla AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü tüm dünyaya ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Aziz milletimizin kan ve gözyaşlarıyla kazandığı bu zafer, Türkü, Kürdü, Laz’ı ve Çerkez’iyle topyekûn kazanılmış ve tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır.

Yokluk ve imkânsızlıklar içinde zamanın en güçlü ordularına karşı kazanılan bu zafer, milletimizin bağımsız ve hür yaşama kararının tüm Dünya’ya ilan ve ispatıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında ki bu yüce ordu, işgal altındaki mukaddes vatan topraklarını düşman işgalinden temizlemiş, neticesinde istiklal savaşımızı milletimizin hak ettiği büyük zaferle taçlandırmıştır.

 Şanlı tarihimiz boyunca birçok sıkıntı ve zorlukların üstesinden gelmeyi başarmış bu millet, birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve cesaretle ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıyacak, Cumhuriyet’imizin kuruluş idealleri doğrultusunda daha büyük bir karar ve azimle çalışacaktır.

Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün mihenk taşını oluşturan bu zaferden ilham alarak, demokrasimizi daha fazla güçlendirmek ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Geçmişte olduğu gibi, ortak tarih ve kaderi yaşamış bir millet olma şuuru ile milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize kastedecek tüm tehditlere karşı hep beraber mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.’’

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"Tarih boyunca özgür yaşayarak, haktan ve adaletten yana olan milletimizin geçmişi şanlı zaferlerle doludur. I. Dünya Savaşı sonrasında topraklarımızı paylaşmaya çalışan işgal güçlerine karşı verilen özgürlük mücadelesinde, 30 Ağustos 1922 tarihi bir dönüm noktasıdır. Büyük zorluklara ve imkansızlıklara rağmen hiçbir mücadeleden yılmayan aziz milletimiz, 30 Ağustos’ta ‘ya özgürlük ya da ölüm’ inancıyla işgal kuvvetlerine adeta diz çöktürmüştür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal komutasında yapılan istiklal mücadelesi büyük zaferle sonuçlanmış ve vatanın her karış toprağı düşmanlardan temizlenmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde düşmana karşı omuz omuza mücadele eden milletimiz, Dumlupınar’da büyük bir destan yazarak bu güzel vatanı bizlere emanet etmişlerdir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı bu millet daima yeni destanlar yazma gücüne sahiptir. 

Milletimiz geçmişte kurulan bu tezgahları nasıl bozduysa, bugün de aynı şekilde bozacak güç ve kararlılığa maliktir.

Şanla ve şerefle dolu tarihimizin iyi anlaşılması ve gençlerimiz ile gelecek nesillere iyi anlatılması büyük önem arz etmektedir.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum."

Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi şu mesajı yayınladı:

"‘‘30 Ağustos Zaferi ile işgal altındaki vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Milletlerin tarihlerinde çok önemli günler bulunduğunu, Türk milletinin de Büyük Zafer ile bağımsızlık inancı, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir 30 Ağustos Zafer Bayramı.

Bu açıdan 30 Ağustos'un Türk millet için çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu, herkes için ortak Bayram ve bir iftihar vesilesi olduğunu unutmayacağımız gibi gençliğimize, neslimize de unutturmamalıyız. 

Değerli hemşerilerim, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Kut’ül Amere’de, Kurtuluş Savaşı’nda birlikte şehit olan birlikte gazi olan nasıl ki bizlersek, 30 Ağustos Zaferi’nde yine birlikte şehit olan, gazi olan da hep birlikte bizleriz. Cumhuriyeti kuran, ortak hedefler, ortak idealler çerçevesinde yüceltenler yine bizleriz. Bir zenginlik olarak gördüğümüz farklılıklarımızı birbirine düşman gibi göstermek bu toprakların mayasına yakışmaz. 

Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır.

Bugün bizlere düşen, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhu içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği altında yer alan her etnik kökendeki bireyi birinci sınıf vatandaş olarak görüp, yaşatmak durumundayız. 

Bu düşüncelerle, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın kabardığı bu özel günde daha da pekiştirmek gerektiğinin altını çizerken Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.’’

Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Avukat Arif Yıldız'ın mesaji şöyle:

"30 Ağustos Zaferi, milletimizin, bağımlı ve vesayet altında yaşamayacağını  ispatlamıştır.

Bir Milletin 30 Ağustos Zaferini yaşayabilmesi için öncelikle bu ruha sahip olması lazımdır.

Çok şükür Türk milleti buna ziyadesiyle sahip olduğunu tarihin her döneminde göstermiştir.

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bir milletin ruhu zapt olunmadıkça, bir milletin azim ve iradesi kırılmadıkça, o millete hâkim olmanın imkânsızlığını da tescil etmiştir.

Bugünlerde, 30 Ağustos şuuruna kast etmeye çalışan mihrakların, birlik ve beraberliğimizi çekemeyen haset yuvalarının çeşitli oyun ve tuzaklarla faal halde oldukları maalesef acı bir gerçek olarak karşımızdadır.

91 yıl önce aziz milletimize silah doğrultan ve mukaddes topraklarımızda hak iddia eden köhnemişlerin bugünkü uzantıları sunulan imkân ve fırsatları tam manasıyla lehlerine çevirmek için adeta ihanet yarışına girmişlerdir.

Fakat birlikte yaşama ülkümüz ve bin yıllık hukukumuz asla tersine çevrilemeyecek, zarar ve ziyana uğratılamayacaktır.

Vatan ve millet sevdalısı tertemiz yürekler bunun teminatı olarak güven ve ümit vermektedir.

Bu düşüncelerle aziz milletimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelede yer almış tüm kahramanlara, canlarıyla son yurdumuza siper olan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum."

Eğitim-İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik şu açıklamayı yaptı:

"Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. 

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen Türk Ulusunun yurtseverliği ile kazandığı, bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, birçok devrim gerçekleştirilmiştir.

İçinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe ”sinde ortaya koyduğu büyük bir duyarlılık içinde yerine getirmek zorundayız.

Eğitim-İş, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyetini, kazanımlarını sonsuza değin yaşatacaktır. “Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir.” diyen Yüce Önderinin yolunda, mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız