SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyük Zaferin 92'nci Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:36:58
Büyük Zaferin 92'nci Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’nci yıldönümü  Cumartesi günü Malatya'da da törenlerle kutlanacak.

İLK TÖREN ATATÜRK ANITI'NDA

Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Buradaki törende  Vali Vasip Şahin tarafından Anıt Şeref Defteri yazılacak. Ardından saat 09.00’da Vali Vasip Şahin,  Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Valilikte tebrikleri kabul edecekler. 

Kutlama töreni saat 10.00’da İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı girişinde başlayacak. Törende Vali, Garnizon Komutanı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından törene katılanların bayramı tebrik edilecek.  İstiklal Marşı’nın ardından   Türk Silahlı Kuvvetler adına bir konuşma yapılacak ve 2 öğrenci tarafından da şiirler okunacak.

Kutlama töreni  geçit töreni ile sona erecek.

MESAJLAR

Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayınlandı. 

Vali Vasip Şahin’in Mesajı

Vali Vasip Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Necip milletimizin kendisini esarete mahkûm etmek isteyen emperyalist güçlere karşı 19 Mayıs 1919’da başlattığı destansı mücadelenin 30 Ağustos 1922’de şan ve şeref dolu bir zaferle nihayete erdiği kutlu günün 92. yıl dönümünü milletçe büyük bir gururla yaşıyoruz.

Milli mücadele, Türk milletinin hür yaşama kararlılığını ve bağımsızlık duygusunu vicdanlarda bayraklaştırarak, milli iradesini şan ve şerefle bütün dünyaya ilan edişidir. Türk milleti, milli mücadele sürecinde şanlı mazisinden edindiği mukaddes değerleri çiğnenmekten, aziz vatanı parçalanmaktan kurtarmış ve Türk’ün asla esir edilemeyeceğini tarihe not düşmüştür.

Unutulmamalıdır ki; kahraman milletimiz kadın erkek, genç yaşlı demeden topyekûn bütün varlığını ortaya koyarak kazandığı bu Büyük Zafer ile bağımsızlığının bedelini ödediğini tüm dünyaya duyurmuş ve tarihteki şerefli yerini almıştır.

Bu vesileyle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, hürriyet ve istiklalimizin bina edilmesinde canlarını ve kanlarını cömertçe feda eden kahraman silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum”

Milletvekili Öz’ün Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz’de Malezgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Ağustos ayı tarihimizde birçok şanlı zafere şahitlik etmiştir. Milletimize Anadolu'nun kapıları 1077 yılında Malazgirt Zaferiyle bu ayda açılmış; birlik ve beraberlik içinde yürüttüğümüz İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferle son bulmuş ve bu toprakların ebedi yurdumuz olduğu dünyaya ilan edilmiştir.

Millet ve devlet olarak içinde bulunduğumuz ağustos ayında da çok önemli gelişmelere, milli zaferlere şahitlik ettik. Millet olarak Anadolu’da 1071’de kazandığımız Malazgirt Zaferi’ne, 30 Ağustos 1922 de kazandığımız Büyük Taarruz Zaferine 10 Ağustos 2014’de Milli Egemenlik ve Demokrasi zaferi eklenmiştir. Halkımız tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını doğrudan seçme imkanına kavuşmuş, demokrasi meşalesini en üst noktaya taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihine 28 Ağustos 2014 günü de Cumhurbaşkanlığı makamının millete devredildiği gün olarak geçmiştir. Milletimiz sadece meclisi ve hükümeti tayin eden değil aynı zamanda cumhurbaşkanını da tayin eden güce erişmiştir. Bundan böyle devletin milleti dönemi kapanarak milletin devleti dönemi başlatılmıştır. 

Türkiye Cumhuriyetinin ilk anayasası olan 1921 Anayasasının birinci maddesi olan “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir. İdare usulü halkın mukadderatını bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına müstenittir” maddesi Devletimizin kurulmasından 94 yıl sonra AK Parti döneminde en üst sevide tecelli etmiştir. AK Parti olarak milletimizin barış ve huzurunu artırmaya, toplumsal mutabakatımızı en üst seviyelere çıkarmaya, ülkemizi güven içinde istikrarlı biçimde kalkındırmaya devam edeceğiz. Yapılan hizmetler ve ülkemizin geldiği bu aşama hepimiz için bir iftihar vesilesidir.

Bu vesile ile Büyük Zafer'in 92. yılında, milletimizin ve şanlı askerlerimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor; bu aziz vatanı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizi, Mehmetçik ve polislerimizi rahmetle anıyorum”

Ağbaba’nın Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da yayınladığı mesajda  30 Ağustos Zafer  Bayramın 92.yılı nedeniyle bir kutlama mesaj yayımladı.

Veli Ağbaba, 26 Ağustos tarihinde başlayıp, 30 Ağustos tarihinde sona eren Başkomutanlık  Meydan Muhaberesi’nin Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanması anlamına geldiğini  belirterek 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü kutlamanın büyük onuru ve sevinci  içerisinde olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve  arkadaşlarının askeri alanda gösterdikleri üstün başarının ardından kutlanmaya başlanan  Zafer Bayramı aynı zamanda yeni Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir adım olarak  değerlendirilmektedir. Tüm dünya halklarının örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, büyük bir onurla Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Çakır’ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da mesajında şöyle dedi:

“Birinci Dünya Savaşı’nın ardından topraklarımıza göz diken emperyalist devletler, yurdumuzu dört bir yandan kuşatmış ve bağımsızlığımızı elimizden almaya cüret etmişlerdir. 

 Ancak Yüce Milletimiz tarih boyu olduğu gibi o gün de buna müsaade etmemiş ve düşmanı yurdumuzdan çıkarmak için Milli Mücadeleyi başlatmıştır. 

 İstiklal Mücadelesinde bir bir başarılar elde edilmiş, nihayet Milli Mücadele’nin Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat komuta ettiği ve 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır. 

 Zafer Bayramı dolayısıyla, günümüzde bağımsızlıklarını elde etmek, üzerlerindeki baskı ve vesayetleri kırarak kendi kaderlerini kendilerinin tayin edebilmesi için mücadele eden Suriye, Mısır, Filistin, Doğu Türkistan gibi sıkıntı içindeki tüm yeryüzü halklarına da barışın gelmesini temenni ederim. 

 Bu vesileyle bir kez daha Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize minnettar olduğumuzu belirtiyorum. Tüm milletimizin ve Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.”

Gürkan’ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da mesajında şunları dile getirdi:

 “Büyük Zafer’in 92. yıldönümünü büyük bir gurur ve onurla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros ve 10 Ağustos 1920’de imzalanan Sevr Antlaşması ile ülke toprakları işgale açık hale gelmiş ve milletimiz yok sayılmıştır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yakmış olduğu bağımsızlık meşalesi, 26 Ağustos 1922 yılında başlayıp, 30 Ağustos günü Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Dumlupınar'da zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık ve Meydan Muharebesi Zaferi’yle ülkemizi aydınlatmıştır. 30 Ağustos yalnız bizim değil, dünya tarihine yön verecek sonuçlar doğurmuştur. Türk milletinin olağanüstü gayret ve gücünü tüm dünyaya göstermiş olması açısından büyük bir öneme sahip olan bu Büyük Zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi ve ülke topraklarının geri alındığı günü temsil etmesi açısından halkımızın bu günün anlam ve ehemmiyetine olan farkındalığı da takdire şayandır.  Ülke topraklarını vatan yapan, milletimize bu zaferi armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm mensuplarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun”  

Polat’ın Mesajı

 Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da yayınladığı mesajda   "Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922 tarihi, onurlu direnişin bağımsızlık ve vatan sevgisinin yüceliğini dünyaya kabul ettirdiği tarih olmuştur. Vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu zafer tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayan bir ders vererek, milletimizin hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, bütün dünyaya duyurmuştur. Bu büyük gün vesilesi ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en  içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kiraz’ın Mesajı

 CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

 “30 Ağustos emperyalizme karşı Ulusal Bağımsızlık mücadelemizin başarı ile sonuçlandığı gündür.  30 Ağustos 1922 yılında ; Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah  arkadaşlarının, ulusumuzu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı hiçbir  ayrım yapılmadan, herkesin bir araya geldiği ve büyük bir birliktelikle çok zor  şartlara rağmen başarının sağlandığı bir gündür.  30 Ağustos’ta bir kez daha vatan uğruna can vermiş bütün şehitlerimizi anıyoruz. Halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.92 yıl önce nasıl bir birliktelik sağlanmış ve birbirine kenetlenerek böyle  bir zafer kazanılmış ise; ülke olarak aynı kenetlenmeye ihtiyaç duyduğumuz  dönemden geçiyoruz. Bütün ulusumuz olarak , birbirimizle kenetlenerek , birlikteliğimizi  bozmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz.

Erkoç’un Mesajı

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta yayınladığı mesajda, , 30 Ağustos Zafer  Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Erkoç, Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesine  gelmesine her geçen gün yaklaştığını belirterek, ”Ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

Erkoç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türkiye için büyük bir önemi bulunduğunu  belirterek, ”Türkiye’nin düşman işgalinden tam anlamıyla kurtuluşunun simgesi haline gelen Zafer  Bayramı, ülkemizin fikri hür, vicdanı hür nesillerinin yetişmesine büyük bir katkı sunmuştur. Özgür  ülkenin çocukları olarak bizler, bugünleri bize hazırlayan tüm büyüklerimizi bir kez daha rahmet ve  minnetle anıyoruz.” ifadesini kullandı.

Millioğulları’ın Mesajı

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı  Yunus Millioğulları’da mesajında şunları belirtti:

 “Milletimizin tarihte eşine ender rastlanır bir kahramanlık örneği göstererek kazandığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, Ulusumuzun sahip olduğu özgürlük ve bağımsızlık karakterini tüm dünyaya gösteren bir zafer olmuştur.

 Bu zafer, kahraman milletimizin yediden yetmişe, kadınından erkeğine, malı ve canı pahasına tüm varlığını ortaya koyarak ,hürriyet ve bağımsızlığının bedelini ödediğinin simgesi olmuş ve tarihimizdeki yerini almıştır.

Bu düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ,silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, Silahlı Kuvvetlerimizin ve halkımızın Zafer Bayramını kutluyorum."

Çelik'in Mesajı

Eğitim İş Sendikası Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik de mesajında, "Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşman işgalinden kurtarılmış, ulusumuz özgür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur. Türk Ulusu birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere gereken dersi vermiş, 30 Ağustos Zaferiyle tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Ulusumuz hiçbir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve ulusumuzu esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, tüm olanaksızlıklara rağmen Türk Ulusunun yurtseverliği ile kazandığı, bir onur ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin sonunda özgür, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmış, birçok devrim gerçekleştirilmiştir.

Emperyalizme karşı verilen çetin mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlık bilinciyle hareket ederek içinde yaşadığımız bu koşullarda Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılmasında hepimize önemli sorumluluklar düştüğünü asla unutmamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız