SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Zafer'in Mimarlarına Sonsuz Şükran"

0
Güncellendi - 2018-08-31 01:56:05
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyük Zaferin 96. yıldönümü Malatya'da da kutlanıyor. İl yöneticileri ve siyasilerin MESAJLARI        

Büyük Taarruz'un 96. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Malatya'da da kutlanıyor. Bayram dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri de birer kutlama mesajı yayınladılar.

KUTLAMA PROGRAMI..

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla, 30 Ağustos Perşembe günü yapılacak törenlerin programı şöyle:

- 08.45- 09.25 Atatürk Anıtı’ndaki tören

(Katılacaklar ile Bando Tören Bölüğünün Yerini Alması, Protokolun Yerlerini Alması, Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Vali tarafından Anıt Şeref Defterinin Yazılması)

- 09.30 Tebrik Töreni ve Kutlamaların Kabulu (Valilik Makamı)

- 10.15 Geçit Töreni- Sümerpark (Abdullah Gül Parkı) Önü

(Törene Katılacak Askeri ve Sivil Teşekküllerin Yerlerini Almaları, Tören Komutanının Tören Birliklerini Valiye Takdimi, Vali ve Garnizon Komutanı Büyükşehir Belediye Başkanının Tören Birliklerini ve Halkın Bayramını Kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Silahlı Kuvvetler Adına Konuşma, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Görevlendireceği 2 Öğrenci Tarafından Şiir Okunması, Geçit Töreni)

MESAJLAR

Bu arada 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Malatya Valisi Ali Kaban

Malatya Valisi Ali Kaban yayınladığı mesajında, "Aziz Türk Milleti’nin, yurdumuzu işgale yeltenen güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vermiş olduğu İstiklâl Mücadelesi’nin 30 Ağustos 1922'deki Büyük Zafer’le taçlandığı şeref gününün 96’ncı yıldönümünü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlamanın engin gurur ve sevincini yaşamaktayız. " dedi.

Vali Kaban mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"İşgal güçlerine karşı “Milli Hâkimiyet” ideali altında birleşen Türk Milleti, bu zaferle, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere asla unutamayacakları bir ders vermiş, böylece bağımsızlığına ne kadar düşkün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Bilhassa milli birlik ve beraberlik ruhuyla girişilen şan ve şeref timsali mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde bizlere yadigâr bırakılan kutsal vatan toprakları, en değerli kazanımımız olmuştur.

Tarihe altın harflerle nakşedilen Kurtuluş Savaşı’mız ve Büyük Zafer, milletimizin milli ve manevi değerlerimize olan aşkının muazzam gücünü göstermesinin yanı sıra, esaret altında yaşayan diğer milletlere de emsalsiz bir örnek teşkil etmiştir. Bu vesileyle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman Silah Arkadaşları olmak üzere, bağımsız ve güçlü bir devlet çatısı altında yaşamayı borçlu olduğumuz, kanlarını ve canlarını üzerinde yaşadığımız topraklara katık eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Şanlı Gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularımızla yâd ediyor, Büyük Zafer’in mimarlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlu olsun."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci mesajında şu ifadelere yer verdi:

"96 yıl önce bugün, Türk ordusu şanlı bir destana imza atarak Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferini kazanmıştır.

Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapılarını açan ecdadımız, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Anadolu’nun sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir. İstiklal harbimiz bu muharebede verilen mücadele ile taçlanmış, düşman ordusu çok kısa bir sürede vatan topraklarından yok edilmiştir.

Şanlı zaferlerle dolu tarihimizden ders almayarak istiklalimiz ve istikbalimiz üzerinde türlü oyunlarını sürdürmeye devam eden şer odakları, aynı hezimeti yaşamaya mahkûmdurlar. 96 yıl önce olduğu gibi vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunlara karşı milletimizin göstermiş olduğu mücadele ve irade bizi geleceğe taşıyacak en büyük güvencemizdir.

Aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımızı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edecek, Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme kararlılığımızın önünde hiçbir yapı, örgüt, güç duramayacaktır. Bilinmelidir ki önümüze konulan her engel, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekte, bizleri ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ idealine daha da yaklaştırmaktadır.

Bu duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu emsalsiz zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, inançla zafere yürüyen tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yâd ediyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca önüne çıkan tüm engelleri birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla aşan aziz milletimizin iradesinin ortaya konulması ve milletimizin istiklale, bağımsızlığa olan inancının tezahürü olması hasebiyle büyük anlam ifade etmektedir.

Aziz milletimiz, onca yokluk ve imkânsızlığa rağmen, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, istiklaline ve istikbaline kastedilmesine asla izin vermemiştir.

26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi; vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin ispatı olmuştur.

Aziz milletimiz, o günden bugüne birlik ruhundan hiçbir şey kaybetmediğini 15 Temmuz 2016 FETÖ Darbe Teşebbüsü’nde yazdığı şanlı destanla dünyaya göstermiştir.

Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Büyük Taarruz’da olduğu gibi 15 Temmuz’da da ülkesine, değerlerine ve namusuna sahip çıkan milletimizle birlikte Büyük ve Güçlü Türkiye için canla başla çalışmaya; ülkemizi demokratik, ekonomik ve siyasi yönden tüm engelleme girişimlerine rağmen daha da güçlendirmeye devam edeceğiz.

30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, analarımızı, atalarımızı minnet ve şükranla yad ediyorum.

Vatan savunması konusunda göstermiş olduğu üstün fedakarlıktan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

İstiklal Savaşımızın en büyük zaferi olan 30 Ağustos’u en kalbi hislerimle kutluyor, Zafer Bayramı’nın ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz ve Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümünü, millet olarak hep birlikte kenetlenerek kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Bilinmelidir ki; “Tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet” ilkesiyle, dün Çanakkale'de, İstiklal Harbinde, 15 Temmuzda olduğu gibi bu gün de Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama, azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi , kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun , 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yayınladığı mesajında, "30 Ağustos’un, emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bir araya geldiği, omuz omuza mücadele vererek zafer destanının yazıldığı günün adı olduğunu kaydeden Ağbaba, “Anadolu halkı müthiş bir azim ve kararlılıkla bağımsızlığını kazanmış, ülkesinin bütünlüğünü korumuştur. 26 Ağustos günü başlayıp 30 Ağustos'ta sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece bağımsızlığımız için değil aynı zamanda Cumhuriyetimizin ilanı ve kazanımlarımız için de önem taşımaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolun başlangıcıdır. Milletimizi bölmek isteyenlere, demokratik Cumhuriyetin kazanımlarını geriletmeye çalışanlara karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu güzel topraklar üzerinde özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan başta büyük zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Türk milletinin tarihinin zaferlerle dolu olduğunu söyledi.

Başkan Polat, mesajında şunlara değindi:

"1922 yılın da kazınılan 30 Ağustos zaferinin; millet olarak kararlılık, birlik, beraberlik ve hürriyet sevdasının en büyük göstergesi olduğuna işaret ederken, bir zaferden öte büyük bir inancın eseridir.

Tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olan milletimizin tarihi zafer ve kahramanlıklarla doludur. 1071 tarihinde Malazgirt’te başlayan şanlı yürüyüş, karşılaşılan tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferlerin ardından, Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlanmıştır.

30 Ağustos Zaferi de milletimizin şanlı zaferlerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zaferin 96. Yıl dönümünü kutlamanın millet olarak onur ve gururunu yaşıyoruz.

Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkânsızlıklar içinde olduğu anlarda dahi milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir.

Gerek 15 Temmuz gecesinde gösterilen kahramanlık, gerekse ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını sürdürmekte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Büyük Zafer’le düşmanı yurdumuzdan temizleyen bu millet, ilelebet düşmanlarını temizlemeye ve ezmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bugün, Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 96. yıl dönümünü, milletimizle ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimizle beraber büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Milletimiz, devletimizin kuruluş ruhundan aldığı güçle muhasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden cephelerde vatan için şehit düşen evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Bu büyük zaferin ardından geçen 96 yıllık süreç içinde, milletçe el birliği ve gönül birliği ile kurup geliştirdiğimiz Türkiye Cumhuriyeti, bugünkü demokratik ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahiptir. 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros ve 10 Ağustos 1920’de imzalanan Sevr Antlaşması ile ülke toprakları düşman işgaline açık hale gelmiş, milletimiz işgalci kuvvetler tarafından yok sayılmıştır. 1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos’ta yenilen işgal kuvvetlerinin, günümüzde de ülkemiz üzerindeki hesapları bitmemiştir. Bitmeyen bu hesaplar karşısında Yüce Türk milleti söz konusu vatan ve bağımsızlık olduğunda verdiği asil mücadelede de o günden bu güne değişen hiçbir şey olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizi ilerleyişinden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan, ihanet çetelerini hüsrana uğratarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadelemiz sürecektir. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’ ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Milletimiz tarihin hiçbir döneminde zilleti ve esareti kabul etmemiştir.” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramının 96.Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Türk milleti bağımsızlığına, özgürlüğüne, milli birlik ve beraberliğine kastedecek iç ve dış mihrakların hiçbirine asla müsaade etmemiştir. Milletimiz hiçbir tehdide karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir.

Bizde her karışı şehit kanlarıyla sulanmış memleketimize hizmet ederken, şehitlerimizin aziz hatırasına daima sadık kalacağız.

Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Milli Mücadele sonucunda kazandığı bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır.

Tarihimize altın harflerle yazılan, milletimizin hürriyetine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne büyük önem verdiğini tüm dünyaya bir kez daha gösteren Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında 26 Ağustos’da başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milletinin yıllar yılı süren esaret zincirini parçalayıp bağımsızlığına ne denli düşkün bir millet olduğunu tüm dünya milletlerine bir kez daha ispat ettiğini belirtti.

Mesajında büyük Türk Milletinin her türlü imkânsızlıklara karşın savaş meydanlarında yüreğindeki iman ve vatan sevgisi ile özgürlüğü bayraklaştırdığını vurgulayan Cömertoğlu mesajında, “Tarih sahnesine ismini altın harflerle yazdıran Türk Milleti’nin Ağustos ayı gerçek anlamda zaferlerle dolu bir aydır. 1071’de Alparslan’ın komutasında kazanılan Malazgirt Savaşı ile Anadolu’ya giren Türk Milleti, yine bir Ağustos ayında kendisine emperyalist güçler tarafından giydirilmeye çalışılan esaret gömleğini tüm haşmetiyle yırtıp, tüm dünyaya bağımsızlık dersi vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk etrafında tek bir ses ve tek bir yürek olmayı başaran aziz Türk Milletinin elde ettiği 30 Ağustos Zaferi, bu asil milletin bağımsızlık yolunda destanlaştırdığı en büyük zaferdir. Bu zafer ile yüce Türk Milleti bağımsızlığını tüm dünyaya yeniden ilan etmiş ve bu zafer dünyada bağımsızlık mücadelesi veren birçok esaret altındaki millete güç vermiştir. Tarihimizi zaferlerle süsleyen şehitlerimize Cenab-ı Allah’dan rahmet diliyor, bizlere bu vatan toprağını yurt yapmak için mücadele eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı bölücü ve yıkıcı bölücü terör örgütlerine karşı yapılan mücadelede şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

“Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz bizi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfadır. 30 Ağustos günü aziz milletimiz ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmış, bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı daha mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir.

Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hakim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyorum.”

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

30 Ağustos 1922’de Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı oluğunu ifade eden Avşar, “Türk Milleti 30 Ağustos 1922'de elde ettiği zaferin bir benzerini, hain terör örgütü ve destekçilerine karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde de gösterdi” ifadelerine yer verdi.

Avşar mesajında, "Türkiye doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sahip olduğu birlik ve beraberlik ruhunu her zaman, her platformda göstermiştir. Türk milletinin tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıktığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi, tarih sayfasındaki yerini, inancın zafere dönüştüğü büyük bir kahramanlık örneği ve bağımsızlık mücadelesi olarak almıştır. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 96. yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; saygıdeğer Malatyalı hemşehrilerimizin, aziz Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Türk Kurtuluş Savaşı bütün mazlum uluslara güç ve umut kaynağı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk ün eşsiz liderliğinde emperyalist güçlerin yenilgiye uğratılması dünya tarihinde bir ilktir.

Bu nedenle ADD olarak, iktidarın son yıllarda özel çaba harcadığı " Yeni Türkiye Yeni Tarih" çalışmalarına karşı olduğumuzu her fırsatta dile getirmekteyiz. "Yeni Türkiye Yeni Tarih" anlayışı, Kurtuluş ve Kuruluş sürecinin, verilen büyük savaşın ve mücadelenin inkârı demektir.

Kurtuluş ve Kuruluş değerlerimize, Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkabildiğimiz ölçüde üzerimize oynanan oyunları boşa çıkarabilir, Ulusal Kimliğimizi ve varlığımızı koruyabiliriz.

Bu nedenle 30 Ağustos bir büyük uyanışın günü olmalıdır. 1922'nin Zaferi, günümüzün uyanış ve şahlanışının ilk temel taşıdır. Türkiye Cumhuriyeti ne giden yolda 30 Ağustos önemli bir dönüm noktasıdır.

30 Ağustos 1922 Zafer, 30 Ağustos 2018 şahlanış ve uyanıştır. Selâm olsun Tek Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk e ve Silah Arkadaşlarına. Bayrak bizde nöbet bizde dava emin ellerde...

Büyük Zafer Bayramı Kutlu olsun."

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan yayımladığı mesajında “26 Ağustos tarihinde Orta Asya’ya Malazgirt Destanı ile giren atalarımız yine bir 26 Ağustos günü Büyük Taarruz ile Anadolu’dan çıkmayacaklarını kesin bir dille Cihan’a duyurmuşlardır. Bu anlam ve düşünce ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 96 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğinde ki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin kazandığı bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında ki en önemli etkenlerden biridir.

30 Ağustos, Tanrı Dağı’ndan, Nur Dağı’na uzanan bu kutsal yolda mübarek kanlarıyla Bedir’den Çanakkale’ye kadar iman ve hürriyet aşkıyla yaşayan, Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük zaferin adıdır. Ağustos ayı, tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur. Bu nedenle “Zafer Ayı” olarak anılmıştır. Anadolu’nun her karış toprağı bir büyük kahramanlığa, büyük Türk zaferine şahitlik etmiş ve mekân olmuştur. Bu nedenle ki, Türk yurdu “Vatan” olmuştur.

Bu düşüncelerle; Türk milletinin istiklâl ve hürriyetine olan inancını tüm dünyaya haykırdığı, millî ruhunu ve şerefini yücelten, hâkimiyetin kayıtsız ve şartsız kendisine ait olduğunun sembolü ve ebedi varlığının anıtı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyor, aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum.” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MalatyaPlatformu. (5 yıl önce)
    Atatürk Türkiyedir Türkiye Atatürk. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla