SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Büyük Zarara Yolaçar''

A- A+ PAYLAŞ

Havaalanının 6 ay kapatılacağı haberlerine Ticaret ve Sanayi Odası'ndan da tepki geldi. Oda başkanı Mücahit Fındıklı, pistin bakımının 1 yıl süreyle ertelenmesini, bu arada yedek pistin uçuşlara uygun hale getirilmesini istedi.

TSO Başkanının konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Ana Jet Üs Komutanlığı’mız Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü’ne gönderdiği resmi bir yazıda Malatya Erhaç Havaalanı’nın 9 Nisan’da kapatılacağı, bu tarihden itibaren bakıma alınacağını belirtmiştir.

Malatya son yıllarda özellikle hava yolcu taşımacılığı noktasında hatırı sayılır bir sirkülasyona sahip bir konumdadır. Bu göz önünde bulundurulduğunda başta Onur Air, Sunexpress, İz ve Pegasus Air gibi özel havayolu şirketlerinin birinci derecede tercih ettiği kent olan Malatya’mız ile ilgili alınan bu karar Malatya adına talihsiz bir durumdur.

Hatırlanacağı üzere birkaç yıl önce yine böyle bir bakım yapılmış, ancak yedek piste yapılan ilave ile o dönem küçük uçakların inişi sırasında sorun olmamıştır. Ancak bugünkü uçaklarımızın mevcut fiziki yapıları yedek piste inişe uygun değildir. Siyasilerimize durumu acil olarak rapor ediyoruz. Dış seferlere hazırlanan ve 2 Mayıs’tan itibaren Öger Tur’un düzenleyeceği Malatya- Almanya direkt seferlerinin gerçekleşeceği müjdesini verecekken böyle bir kapatma Malatya için kısa ve orta vadede büyük bir maddi ve manevi zarar anlamına gelecektir.

Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası olarak önerilerimizi gerek siyasi gerekse bürokratik çevrelere yöneltiyoruz.

Aldığımız teknik bilgilere göre pistin bakımı 1 yıl ertelenebilirse, özellikle siyasilerimizin de devreye girerek çıkaracağı bir ek ödenekle yedek pistimiz bu süre zarfında genişletilebilir ve Malatya ikinci pistine kavuşabilir. Kısa bir sürede bu pistin tamamlanması ile birlikte diğer pistin bakımı da rahatlıkla yapılacağından Malatya böylece bu sıkıntılı durumu atlatmış olacaktır.

Yaz sezonu ve seçim öncesini de dikkate alacak olursak Malatya’nın kaybının büyük olacağı muhakkaktır. Değerli komutanlarımızın bu hassasiyeti göz önünde bulundurarak en azından belirli bir süre pistin bakım ertelemesine gitmeleri ve bu süre zarfında yedek pistin genişletilmesi çalışmasını değerli siyasilerimizin devreye girerek Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerçekleştirmesi en büyük dilek ve temennimizdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız