SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükbaş 100,Küçükbaş 20 YTL

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun kararları açıklandı.

Müftü Vekili Ünal Tan, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun bir dizi kararlar aldığını belirterek, kararlara uymayanlara ceza kesileceğini bildirdi.

Malatya merkezde 30 noktada kurban kesim yerlerinin belirlendiğini söyleyen Ünal Tan, bunların çoğunluğunun oto yıkama istasyonları olduğunu ifade etti. Kesim yerleri dışında, bahçesi ve müsait yeri olanların kendi yerlerinde kurbanlık hayvanları kesebileceğini aktaran Tan, ancak mahallede sokak araları gibi yerlerde kurbanlık hayvanın kesilemeyeceğini ve hayvan artıklarının gelişigüzel yerlere konulamayacağını vurguladı. Bu arada, kurban kesim ücreti de, büyükbaş hayvan 100 YTL, küçükbaş hayvan ise 20 YTL olarak belirlendi.

Diğer yandan, Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ülke genelinde hayvan hareketlerinin arttığı, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden, Malatya'ya önemli miktarda hayvan sevkiyatı olduğu belirtilerek, "Buna paralel olarak milli ekonomimizde önemli payı olan hayvan varlığımıza bulaşıcı ve salgın hastalıkların yayılma riski de artmaktadır. Bu nedenle aşıları yapılmamış, kulak küpeleri takılmamış sığırlara il dışına çıkış için Veteriner Sağlık Raporu tanzim edilmeyecektir. İstanbul’a kurbanlık hayvan sevkiyatı ise, 29 Kasım 2008 tarihinden itibaren başlayacaktır" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız