SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükçay'a ÇED Onayı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:53:03
Büyükçay'a ÇED Onayı
A- A+ PAYLAŞ

Göl sahasının bir bölümü Adıyaman, bir bölümü de Pütürge ilçesinin Tepehan tarafında kalacak olan Büyükçay Barajı ve HES Projeleri ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun (ÇED) Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca nihai olarak kabul edildiği, halkın görüşüne açıldığı kaydedildi. Proje raporunda Nemrut Dağı’na çıkan yolunda su altında kalacağı ve yeni bir yol güzergahının yapılacağı belirtildi. 

Malatya kamuoyunda tartışılan projelerden birisi olan Büyükçay Barajı ile ilgili olarak Malatya İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru da, “Malatya ili Pütürge, ilcesinde DSİ Genel Müdürlüğü 20. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Adıyaman Büyükçay Barajı ve Sulaması, HES Projeleri (Haydaran HES– Sutepe HES)  ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmişti. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir” denildi.

Baraj gölüne ulaşımın Malatya üzerinden yapılacağı belirtilirken, sulanacak arazilerin ise Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bölgede bulunduğu kaydedildi.

NEMRUT İÇİN YENİ YOL YAPILACAK 

Büyükçay Barajı Projesi ile ilgili dosyada verilen bilgide, Nemrut Dağı’na çıkan mevcut yolun baraj gölünün altında kalacağı belirtilerek, yeniden 15 kilometrelik bir yol güzergahının yapılacağı kaydedildi. Nemrut Dağı yolu ile ilgili verilen bilgi ise şöyle: 

“Su altında kalan Tepehan-Nemrut Dağı Harabeleri karayolu ve köy yolları toplam 15, 087 kilometre olup, karayolu rölekasyonu adı altında rezervuar maksimum su seviyesi dışında üst kotlarda inşa edilecektir. Söz konusu toplam yolun; 3.331 kilometrelik kısmı ham köy yolu statüsünde olup, asfalt kaplama yapılarak iyileştirilecek, , kalan 11.756 kilometrelik kısmı ise yeniden inşa edilecektir. Ayrıca; 3 adet köprü, ENH ve Telekom iletim hatları da gölalanı dışına alınarak yeniden inşa edilecektir.”

Baraj çalışmalarının Nemrut Dağı’ndaki eserlere zarar vermeyeceği de belirtilerek, “Nemrut Dağı Milli Parkı Baraj Aksına 11,5 kilometre, sulama sahasına 1,5 kilometrelik mesafededir. Proje kapsamındaki çalışmaların olumsuz etkisi beklenmemektedir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız