SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükelçi'den Fındıklı'ya Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı'yı ziyaret eden İran İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour, komisyon başkanlığı için Fındıklı'yı tebrik etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkiler değerlendirildi.

İran'da yatırımı olan bazı kamu kuruluşları ve özel kurumların karşılaştığı sıkıntıları Büyükelçi Hosseinpour aktaran Fındıklı, Büyükelçi'den bu sorunlarla yakından ilgilenileceği yanıtını aldı.
İran ile Türkiye arasındaki enerji alışverişi konusu ziyaretin öncelikli konusu oldu. Türkiye'nin İran'la olan doğalgaz ithalatı ve bor ihracatına dayanan enerji ticareti konusunda değerlendirmelerini aktaran Mücahit Fındıklı, sınırda kurulması planlanan sanayi sitesi ile ilgili gelişmeler ve hazırlanan rapor ile ilgili son durum hakkında İran Büyükelçisi'ne bilgi verdi. 2009 yılında İran ile Türkiye sınırında sanayi sitesi kurulması için komisyonlar oluşturuldu, her iki ülke tarafından alternatif alan taraması
yapılarak raporlar hazırlandı. Şu anda iki ülkenin gerek sınırda gerekse kendi sınırları içinde ortak sanayi sitesi kurulmasına ilişkin mutabakatı ve hükümetlerine iletmiş oldukları alternatif alanlar bulunuyor. Görüşmede, Trabzon Limanı'nın ve gümrük kapılarının İran ile ticaretin geliştirilmesi için etkin hale getirilmesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

Mücahit Fındıklı ziyaret esnasında Büyükelçi'ye İran'da yatırımı bulunan kuruluşların karşılaştığı ilave enerji temini ve geciken ödemeler gibi sorunlarla İran yetkililerinin ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. Büyükelçi bu tür sorunları çözmek için kişisel olarak sürece dahil olacağı taahhüdünde bulundu. Ziyarette iki ülke arasında Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının karşılıklı ziyaret ve işbirliği için girişimde bulunma kararı alındı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız