SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükelçi'den Ziyaret

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi, Ticareti Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı'nı ziyaret eden Çin Halk Cumhuruyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ve Komisyon Sözcüsü Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ile görüştü.
 
Büyükelçisi Gong Xiaosheng, iki ülke arasında eskiye oranla artan ticaret hacminden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 
 
Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye'de pek çok yatırıma sahip olduğunu söyleyen Xiaosheng, HES Projeleri ile yakından ilgilendiğini ve bu alanda ortak bir çalışma yürütmek istediklerini ifade ederek,  "Biz bir adım daha ileri giderek Türkiye'de yatırım yapmak isteyenler için finansman desteği de sağlamak istiyoruz" dedi. 
 
Komisyon Başkanı Mücahit Fındıklı da ziyaret sırasındaki konuşmasında, dünya ekonomisinin yeni bir dönemece girdiğini belirtip, "Avrupa ve ABD odaklı Batı ekonomilerinin yaşadığı durgunluk ve ardı ardına patlayan kamu finansman krizleri nedeniyle yaşadığı darboğaza rağmen, Doğu'nun sağlam bir şekilde ayakta kalmıştır " diyerek, dolayısıyla Doğu ekonomilerinin dirayeti sayesinde krizin global kriz olmaktan çıktığını ve dünya ekonomisini Doğu'nun taşımaya başladığını ifade etti. Fındıklı, Çin, Hindistan, Rusya ve Türkiye'nin coğrafya itibarıyla Asya'ya ait olduğunu ve dünyanın yeni ekonomik düzeninin biçimlenişinde artık Asya'nın söz sahibi olduğu bir döneme girildiğinin, bu bloğa ait bütün ülkeler açısından tarihten gelen bağlar da dikkate alınarak en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını dile getirdi. Görüşmede, Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti parlamentolarının muadil komisyonları ve arasında diyaloğu artırıcı çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı. 
 
TÜSİAD'DAN ZİYARET
 

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu üyesi ve Sanayi, Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı Ali Kibar ve beraberindeki heyet, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyelerine, sektörle ilgili gelişme ve beklentilerini anlattı. 
 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı'nın basın birimi tarafından verilen bilgide, yenilenebilir enerji, doğalgaz çevrim santralleri, dağıtım özelleştirmeleri, EÜAŞ'nin özelleştirme programı ve enerji piyasaları gibi konularda ilgili sektör temsilcilerinin söz aldığı TBMM'deki toplantıda, enerji sektörünün rekabete açık, kamunun sadece denetleyici rol oynadığı liberalleşme dönemine geçişin yaşandığı son yıllarda, gerek üreticiye gerekse nihai tüketiciye kazandıran sağlıklı ve geleceğe yönelik sağlıklı analizlerin yapılabildiği bir piyasa yapısı oluşturulması gereği üzerinde duruldu. 
 
Enerji Borsası'nın sektör için bir gerekliliğe dönüştüğü vurgulanan toplantıda bunun çevre ülkeleri de içine alan geniş bir alanda etkili olacağı ve yeni bir çekim alanı oluşturacağı ifade edildi. 2019 yılına kadar TEDAŞ'a bağlı dağıtım işlerinin tümüyle özel sektöre devredileceği, üretim alanında da özelleştirme takvimine hız verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. 
 
Toplantının başlıklarından bir de yenilenebilir ve yerli enerji kaynaklarına yatırımlar oldu. Yenilenebilir Enerji Kanunu'nun 2005 yılında çıkmış ve geçtiğimiz yıl değiştirilmiş olmasına rağmen kurulu gücümüzün beklenenin altında olmasının önüne geçmek için hem sektörün hem kamu tarafının yapması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda, enerjide dışa bağımlılığın önüne geçmek için yerli enerji kaynaklarımıza verilen üzerinde duruldu. 
 
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı Komisyon Başkanı Mücahit Fındıklı, komisyon üyelerine ve TUSİAD heyetine, her kesimin görüş, şikayet ve çözümlerini dinlemek istediklerini , sektörün bilgi ve beklentilerini komisyona iletmesi halinde sorunlara optimum noktada çözüm bulunabileceğini ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız