SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükelçiler 'Bilgeler Yolu'nda

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:53
Büyükelçiler 'Bilgeler Yolu'nda
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesinin kuruluşunun 40’ıncı yılı münasebetiyle hayata geçirilen “40’ıncı Yılda 40 Proje”den biri olan Bilgeler Yolu Projesinin ilk etabına uluslararası nitelikte ziyaretler yapılıyor.

İnönü Üniversitesinin Merkez Kampüsü’ndeki 2 km uzunluğundaki Bilgeler Yolu üzerinde sergilenen Orhun Kitabeleri’nden başlayarak Hoca Ahmet Yesevî, Mevlâna, Hacı Bektâş-ı Velî, Yunus Emre, Âşık Veysel gibi önemli şahsiyetlerin özlü sözlerinin de yazıldığı taş heykeller yoğun ilgi görüyor.

Malezya, Kırgızistan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Fas ve Brezilya Büyükelçilerinden oluşan bir heyet, İnönü Üniversitesine gelerek Bilgeler Yolu’nu gezdi.

Ziyaretçiler, Bilgeler Yolu’nun girişinde bulunan ve aslına uygun olarak Göktürkçe, Çince ve Türkçe olarak ilk kez İnönü Üniversitesi tarafından yaptırılan Orhun Abideleri’nden Bilge Kağan Anıtı’na özel ilgi gösterdiler.

Yapılan çalışmaları takdir eden heyete, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Zakir Azizov, Bilge Kağan Anıtı ile ilgili bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız