SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükelçiler Eskimalatya'yı Gezdi

0
Güncellendi - 2017-04-17 23:45:11
Büyükelçiler Eskimalatya'yı Gezdi
A- A+ PAYLAŞ

11.Malatya Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen çeşitli ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile ekonomi müsteşarları, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel varlıklarını gezdi. Tarihi ve kültürel varlıkları gezen Büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, Eskimalatya'daki Yaşam Müzesi’ni çok beğendiklerini ifade ettiler.

11.Malatya Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’na katılmak üzere Malatya’ya gelen Karadağ, Ürdün, Sudan, Lübnan, Kosova ve Makedonya ülkelerinin Ankara Büyükelçileri ile Endonezya, Filistin, Tayvan, Ukrayna ve Moritanya ülkelerinin Ekonomi Müsteşarları, Battalgazi ilçesinde ilk olarak Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi.

Büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, Kervansarayların Türk tarihindeki yeri ve misyonu hakkında da bilgiler aldı. Battalgazi ilçesinin zengin bir tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirten büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, daha sonra Ulu Cami’yi gezdi. Ulu Cami’nin tarihi hakkında bilgiler alan büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, son olarak Türkiye’de ilk kez Battalgazi ilçesinde açılan Eskimalatya Yaşam Müzesi’ni gezdi.

Tarihi Kentler Birliği tarafından Türkiye’de uygulama ödülüne layık görülen Eskimalatya Yaşam Müzesi’nin tüm ayrıntıları hakkında bilgiler alan büyükelçiler ve ekonomi müsteşarları, müzeyi çok beğendiklerini ifade ederek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ve müzenin hizmete sunulmasından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız