SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyüklerimiz Okusun Diye.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:00
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı köyündeki ilköğretim okulunda eğitim gören çocuklar, öğretmenlerinin de desteğiyle başlattıkları okuma seferberliği kapsamında, babalarının da okuma alışkanlığı kazanması için, harçlıklarıyla aldıkları kitaplarla köydeki kahvehaneye kütüphane kurdu. 
     
Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın başlattığı ''Arguvan Okuyor'' kampanyasına destek vermek için harekete geçen öğrencilerden Servet Gedik, Adil Kaya, Murat İnce, Fatih Aslan, Mert Aslan ve Hüseyin Kaya, öğretmenlerinin de desteğiyle okuma seferberliği başlattı. 
     
Babalarının verdiği harçlıklarla kitap alan ve köydeki kahvehaneye kütüphane kuran çocuklar, kitapları babalarına hediye etti. Öğrenciler, oluşturulan kütüphanede babalarıyla birlikte günün belirli saatlerinde kitap okuyor. 
     
Köy muhtarı Abdülkadir Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların bu örnek davranışından çok etkilendiklerini belirterek, babalar olarak onların bu davranışlarına destek verdiklerini söyledi. 
     
Çocukların kendilerini kitap okumaya teşvik etmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Aslan, ''Bizim verdiğimiz harçlıklarla kitap almışlar. Kahvehaneye gelerek bizlere dağıttılar. Kütüphane kurulmasını istediler. Biz de onları kırmadık ve kitaplık aldık. Boş zamanlarımızda kahvehanede oyun oynamak yerine artık kitap okuyoruz. Çocuklarımıza okuma sevgisi aşıladıkları için öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz'' dedi. 
     
Velilerden Abidin Kaya da, öğrencilerin sergilediği bu tavrın kendilerine örnek olduğunu, kış aylarında köyde fazla iş olmaması nedeniyle onların sayesinde kitap okumaya başladıklarını söyledi. 
     
Çocuğunun hediye ettiği kitabı okuduğunu belirten Kaya, belirli günlerde ve çocukların belirlediği saatlerde birlikte kitap okumak için program yapacaklarını kaydetti. 
     
Okuma seferberliği başlatan öğrencilerden Murat İnce ise öğretmenlerinin kendilerini kitap okumaya teşvik ettiğini, onların desteğiyle babalarının da kitap okumasını istedikleri için böyle bir kampanya yaptıklarını belirterek, ''Öğretmenlerimizin öncülük etmesiyle, diğer arkadaşlarımızla birlikte büyüklerimizin de kitap okuması için kampanya başlattık. Harçlıklarımızdan kitap aldık. Öğretmenlerimiz ve babalarımızın maddi desteğiyle köy kahvehanesine kütüphane kurduk. Babalarımızın boş zamanlarında kitap okumasını istiyoruz'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız