SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyüklerin Çöpünü Çocuklar Topladı

0
Güncellendi - 2016-06-05 18:48:57
Büyüklerin Çöpünü Çocuklar Topladı
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Çevre Günü nedeniyle, çocuklar Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı mesiresindeki çöpleri topladılar.

Çocuklardan örnek davranış

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Malatya Ortak Değerler Platformu’nun organizasyonunda Bilgi Eğitim Kurumları’nda öğrenim gören öğrenciler, farkındalık yaratmak amacıyla Orduzu Pınarbaşı mesire alanında çöp topladılar. Öğretmenlerinin gözetiminde çöp toplayan yaklaşık 150 civarındaki öğrenci, büyüklerine de çevreyi kirletmeme çağrısında bulundular.

Dünya Çevre Günü Türkiye'nin her yerinde çeşitli etkinlikler ve eylemlerle kutlanırken Malatya'da da bu özel gün nedeniyle farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler, Malatya Ortak Değerler Platformu'nun işbirliğinde Orduzu Pınarbaşı’ndeki mesire alanında çöp topladılar.  Mesire alanında piknik yapan vatandaşların Dünya Çevre Günü’nü kutlayan öğrenciler, doğanın önemine ve çevre temizliğine dikkat çektiler.

Malatya Ortak Değerler Platformu Başkanı Ergün Kılıç, “Dünya Çevre Günü nedeniyle hem çocuklarımızdaki doğa ve çevre bilincini geliştirmek hem de çevrenin korunması konusunda bir mesaj vermek için bugün burada çöp topladık.  Gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak hepimizin en temel görevi olmalı. Bu kapsamda Bilgi Eğitim Kurumlarında okuyan öğrencilerimiz ve öğretmenleri eşliğinde çöp toplayarak bir farkındalık yaratmak istedik. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras yaşanabilir bir çevre bırakmak” dedi.

Yaklaşık bir saat süren çöp toplama etkinliğinin ardından öğrenciler, mangal keyfiyle yorgunluk attı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

çöp

çöp1

çöp2

çöp3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • sibel (7 yıl önce)
    Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkına en az 7-8 güvenlik görevlisi lazım. parkın düzeni .huzuru.rastgele çöp atılmaması ateş yakılmaması için güvenlik şart çocuklar kayıp oluyor güvenlik şart kaza oluyor. göle düşen oluyor başı boş köpekler kokuya geliyor korkutuyor herkesi . güvenliğin yanında yunus polislerde çok güven verici olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Bizim millete hiç bir şey yaramaz !!
    0
    0
    Yanıtla