SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 15 Yeni Otobüsü Hizmete Soktu

0
Güncellendi - 2020-08-11 18:36:22
Büyükşehir 15 Yeni Otobüsü Hizmete Soktu
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bünyesine kattığı 15 yeni otobüs Malatya caddelerinde hizmete başladı.

139 otobüs, 22 Trambüsle Malatyalıları konforlu bir şekilde taşıyan Büyükşehir Belediyesi 15 yeni otobüs için hizmet töreni düzenledi. Geçtiğimiz günlerde 88 iş makinesi ve araç bünyesine katan Büyükşehir Belediyesi, 15 yeni otobüs ve Eylül ayında teslim edilecek 5 körüklü otobüsle araç filosunun yüzde 50’sini yeniledi.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen törene, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Şirket Genel Müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti il temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

Erkoç: Çevre dostu araçlar aldık

Programın açılış konuşmasını MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç yaptı. Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarında kaliteyi daha da yukarılara çıkardığını belirten Erkoç, “Malatya halkına daha iyi nasıl hizmet verebiliriz bunun gayreti içindeyiz. Yeni katılan araçlarımızla sistem çarkları daha iyi dönecek. Mevcut araçlarımızla bunu yaparken sorunlar yaşıyorduk. Aldığımız araçlar çevre dostu motora sahip, yolcu kapasitesi toplamda 103 kişi, araçlarımızın tamamı kamera ve klimalı, engelli erişimine uygun. Bu konforlu araçları Malatya’mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan: Bütün araçlarımız yenileniyor

Malatya’nın insanlık medeniyetinin başladığı yer olarak adlandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’yı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir olarak tarif etti.

Malatya’da hizmet destanları yazmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Göreve geldikten hemen sonra belediyenin yönetim ve mali yapısı ile ilgili gerekli düzenlemeler yaptık. Yönetim yapısını hizmete elverişli hale getirdik. 17 ay içerisinde yıllara tekâmül eden hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. Biz hizmetleri beş temel esasta yürütüyoruz. Sosyal Belediyecilik olarak, Pandemi ve deprem sürecinde yapmış olduğumuz hizmetlerle en önemli görevi ifa etmiştir. Kültürel Belediyecilik noktasında tarihi mirasın ayağa kaldırıldığını görüyorsunuz. Taşhoron Kilisesinin restoresi yapılıyoruz. Kültür envanteri hazırlanıyor. Kültür ve turizm rotaları oluşturuyoruz. Yeşilin korunması noktasında İnderesi Tabiat Parkı, Sümerpark, Tecde parkı v.s yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hizmet Belediyeciliği olarak, Ekmek – Yemek Fabrikası temeli atılıyor. Lisanslı depoculuk bitmek üzere, Anayurt Bulvarı bitti. Kuzey kuşak ve Güney kuşak yolu yapılıyor. Millet bahçesi yapılıyor. Kütüphane’nin ihalesi yapılıyor. YİMPAŞ Binası ve Vagon Fabrikası’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kuzey Çevre yolu, Kuşak Yolu arasındaki viyadük ihalesi 26 Ağustos ayında yapılıyor. Yamaç, Kernek’te 2.etap konutlar çok yakın zamanda yükselecek. Gelincik Tepesi’nde Battalgazi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa çalışıyoruz. Asfaltsız hiçbir yer bırakmamak için yoğun mesaideyiz. 83 yerde şantiyemiz var. MASKİ Genel Müdürlüğümüz 460 milyon Türk Liralık yatırım yaptı. Bu Malatya tarihinde bir rekordur. Biz bu memleketi mazisine layık istikbale hazırlamakla görevliyiz. Hizmette kaliteyi hep yüksek tutacağız. Katılımcı Belediyecilik olarak, bütün paydaşlar ile şehrin rotasını ve pusulasını birlikte belirliyoruz. Türkiye’de ilk defa oluşturulan gönül meclisi ile onların aldıkları kararlar, belediye meclisinde değerlendirerek hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya halkı adına müteşekkir olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Bize her konuda destek oluyor. Gerekli adımları atıp yolumuzu açıyor. Malatya halkı adına kendisine teşekkür ediyorum. Bizlerde mesai farkı gözetmeden, yaz kış demeden, gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeni otobüslerin Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Baruş: Malatya için hayırlı olsun

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun bir dönem geçirdiğini belirten Malatya Valisi Aydın Baruş, yeni araçların Büyükşehir Belediyesi ve Malatya insanı için hayırlı olmasını diledi.

COVİD -19 salgını ile mücadelede Malatya güzel mücadele örneği sergilendiğini belirten Vali Baruş, “Vatandaşımıza her an hizmet için emek sarf eden ve alın teri döken insanlara ne mutlu. Bu hizmetlerin en önemlisi de toplu ulaşım hizmetleri.

Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediyemizin son zamanlarda yapmış olduğu yol alt yapı çalışmalarıyla göz dolduruyor. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için, araç makine temini yine bugün açılışını yaptığımız toplu ulaşım otobüslerin temini noktasında göstermiş olduğu çabalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediye çalışanlarımızı tebrik ediyorum.

Bütün bu hizmetlerin amacının yolların kesiştiği, medeniyetlerin buluştuğu gerçekten güzel bir belde olan ve insanı da her türlü hizmete layık olan güzel Malatya’mıza layıkıyla hizmet etmek yolunda, birer mesafe olduğunu unutmayalım. Ancak bu hizmetlerin anlam taşıması için insanlarımızın sağlığını da korumamız gerekir.

Malatya’mız, Sivrice depremi ve ardından meydana gelen depremler ve COVİD -19 salgını ile zor günler geçirdi. Bu zor günlerde ve sıkıntılarda vatandaşlarımızın hep yanında olmaya çalıştık. Vatandaşlarımız ile el birliği ile yürümeye çalıştık. COVİD -19 salgını ile mücadelede Malatya güzel mücadele örnekleri verdi. Bu sıkıntılı zamanlarda, sağlık görevlilerimiz mesai kavramı gözetmeksizin yapmış olduğu çalışmalar alın teri ile Malatya’mız bu noktada başarılı bir noktaya gelmişti ancak bu mücadelenin devam ettiğini unutmayalım.

Bugün hizmete alınan otobüslerin ve eylül ayında gelecek olan büyük otobüsler ile 20 aracın Malatya halkımıza, Malatya insanına hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele ve kurban kesimi gerçekleşti.

Açılış sonrası, Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni alımı yapılan ve hizmete giren otobüsleri inceledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • itiraz44 (3 yıl önce)
    Zengin ve sosyetenin yaşadığı hatlarına yeni otobüs,garip gureba nın yaşadığı hatlara eski otobüs AYRIMCILIĞINA SON VERİLSİN. Halk uyumuyor,uyandı artık sayın belediye başkanları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Kiralık araç mı bunlarda
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Selo (3 yıl önce)
    Otobüsler güzel de , pandemi dönemi nedeniyle otobüs sefer sayıları azaltıldı. Bazı hatlarda akşam 1 saatte sefer olunca tıka basa yolculuk yapılıyor, sosyal mesafe sıfır. Vaka sayıları neden düşmüyor dersiniz. Sayın Belediye Başkanı Gürkan acaba bunu biliyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Otobüs yenilenmesi güzel ama inönü caddesindeki trafiğin çözülmesi gerekiyor 1 saatte çarşıya gidiyoruz.Duba koyulan yerde trafik daha da kötü kaldırın gitsin onları kimin fikriyse hiç mantığı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Kesemiz dolu olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nursena (3 yıl önce)
    Şu fotografa bakar mısıniz. Nerede mesafe. Sağlık Bakanı sabah akşam yalvarıyor, yakarıyor, maske, mesafe, temizlik diyor. Kime diyor. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Koca Vali, Koca Büyükşehir Belediye Başkanı katılıyor törene. Milletin canını, sağlığını 3 kurusluk reklamınıza heba etmeyin. Yazıktır, günahtır. Örnek olun. Bu fotoğrafları Sağlık Bakanını, Cumhur Başkanımızı etiketleyip paylaşacağım
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim (3 yıl önce)
    Covid 19 kimin umrunda, otobüs aldık biz be yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (3 yıl önce)
    Sayın başkanım trambusun başındakini otobüs tarafına çekin sorunu takip edip çözen bi amir calisanlarida adaletli diye kendisinden memnunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (3 yıl önce)
    Bu durakta otobus bekledim bi saat gelmedi diyenleri anlamıyorum. Ben Battalgazi kampüsünde okurken ders saatlerine göre hergün MOTAS'ı arayıp hangi durakta olduğumu belirttip ne zaman gelir diye sorduğumda kaç dk içinde geleceğini söylüyorlardı. Duraga gittim bekledim gelmedi diyenler bence bu sizin programsizliginiz. Arayın motaşı bilgileri verin adamlar soyluyor. Herşeyde olduğu gibi bu konuda da abartmayın artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali İhsan (3 yıl önce)SenarisT isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi çağda yaşıyorsunuz. Her gün telefonmu açalım. Akıllı durak yapsalar, onbinlerce vatandas otobüsun ne zaman gelecegini öğrense kötü mü olur. İşbilmezliklerinin ceremesini vatandaş niye çeksin. Allahdan işinize gelmiyorsa taksiye binin dememişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali ihsan bey normalde mesajlarm da direkt cvp vermem ama yazdığınız için cevap vereyim. Hergün arayın. :)) ben arıyordum. Mesela hergun eve kaç ekmek lazım ya da eksik bi şey var diye eşimi de arıyorum. İletişim her zaman dogruyu sükuneti, iç huzuru getirir. 10 gün deneyin baktınız dediğim gibi olmuyor sizin dediğiniz yöntem için belediyeye dilekçe verelim. Onlar da cevaplasin. 10 gün sonra cevabınızı bu yorumun altına bekliyorum. Saygılarımla,
    0
    0
    Yanıtla
  • Uyarı (3 yıl önce)
    Vali Bey Allah aşkina kensi açıklamanıza bir saygınız olsun. Her gün 150-200 vatandaşımıza Covid 19 teşhisi konuyor, siz törene katılıyorsunuz. Zamanı mı kardeşim demiyorsunuz. Sayın Valim siz devletsiniz. Devlet demek ciddiyet demektir. Devlet önce aldığı karara kendisi uymalı. Sizi seviyoruz lütfen bu işi sıkı tutun. Selahattin Baskana kalsa 15 otobüse 15 tören yapar. Hatta her otobüse binen ilk yolcu için de ayrı birer tören yapar. Her gelen misafiri de otobüsleri seferden cekip gezdirir. O siyasi, onun işi gücü reklam. Valla ona uyarsan Valililiğin yolunu bulamazsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Minübuslere ne demeli. Millet minibüslerde kelle kolyulta seyahat ediyor. Araçlar eski, bakımsız, şoförlere diyecek bir sey bulamıyorum ıyilerine bir sey demem. Büyukşehir Baskanımız Selahaddin Bey yüzbinlerce vatandaşın sağlığını, canını düşünmedi, minübüs esnafının isteğini yerine getirdi. Nemi yaptı? Minübüsçulerin gönlünü yapmak için yönetmeligi değişirip sefer yapma izni verilecek minübüslerin yaşını daha 4-5 ay önce 12 den 20 ye çıkartan benmiyim? Selahattin Başkan popilist davrandı kimse kusura bakmasın. Traktör.gibi minübüslerle yolculuk yapıyoruz. Ne kural var ne kaide. Yaka paça açık, müzik o biçim. Denetim nerede? Kendileri klimalı makam araçlarında keyif catsınalr, vatandaş 20 yıllık külüstür margaroslarla çile çeksin. Allahtan revamı? Alınan karar milletin menfaatine olmalı. Birde bir iş becermis gibi müjdeynen haber veriyorlar. Ben razı değilim. Kendi aileleri bir defa minübüsle.yolculuk yapsın anlarlar halimizden
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (3 yıl önce)
    Gerçekten şoförlerin tarzı tarz değil. Büyükşehir Belesiyemiz şoför arkadaşlara müşteriyle nasıl konuşulur, nasıl iletişim kurulur diye bir eğitim verse iyi olur. Koca profesörleri felan getirmenize gerek yok. Ayakkabıci pazarında 2 esnaf gelsin anlatsın daha etkili olur. Onlar hayatın içinde geliyorlar. Suçu sadece şoförlere.atmakda işin kolayına kaçmak. Belediyelerde Ulaşım Daire Başkanlıkları, Müdürlükleri, Amirlikleri niye var. Sivil vatandas gibi otobüse biner. Ne olursa olsun şoförle muhatap olmaz. Gözlemini yapar, notlarını alır, gereğini yapar. Ama nerde? Hergün onbinlerce vatandaşın canını taşıyan toplu taşımalarda vatandaş sahipsiz. Gürkan buna el atmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebuzer (3 yıl önce)
    Otobüsler hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Trambüs duraklarına bakarsanız üstleri kapalı değil. Güneş tepemize geçiyor. Birde bunun karı kışı var. Hava 40 derece, güneşin altında 42-43 derece. Perişan oluyoruz. Klima felan beklemiyoruz, sadece gölgelik. 20 metrelik durakta 3 metre gölgelik var. Kim sığa. Dedekorkutta otobüse biniyorum çarşıya yarım saatte varıyoruz. Trafik tam bir çileye dönüştü. Çözüm üretilemezse 3 sene sonra trafik tamamen felç olur haberiniz olsun. Başkan zaman gidiyor. İcraat lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yolcu (3 yıl önce)
    Hayat Eve Sığar Programı ile hangi şehirde, hangi mahallede, hangi cadde ve sokakta, hatta hangi evde koronali var takip edilebiliyor. Ama nedense biz Malatya Büyükşehir Belesiyesinin otobüsleri, trambüsleri nerede takip edemiyoruz. Takip edebilsem evden ve işten ona göre çıkarım. Evime 100 metre yakında durak var. Otobüs gelmeden 3 dakika önce durakta olurum. Yazın sıcaktan, kışın soğukta perişan olmayız. Otobüs almak bence işin en kolay tarafı. Önemli olan bir sistem oturtmak. Vatandaşı bezdirmeden en güzel hizmeti en kolay şekilde sunabilmek. Buda vizyon meselesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onur (3 yıl önce)
    Bize hikaye okumayın. Otobüs şoförlerinin o 65 yaş üstü amcalara, teyzelere hitabını görseniz kavga edersiniz. Sanki babalarının hayrına taşıyorlar, sitemler, saygısızlımlar, ses yükseltmeler, durakta görüp pas gecmeler. Evinde su mu çıktı, dizini kır otur babam söylenmeleri. Daha neler neler. Emin olun bir başkası o üslupla şöförün babasına, annesine hitap etse kavga çıkarır. Şehirde trafik kitlenmiş, otopark sıkıntısı had safhada. 21. yüzyıldayız, millet Mars'a yolculuk yapacak biz halâ durakta otobüsün ne zaman geleceğini öğrenemiyoruz. Akıllı durak çok mu zor. Yolda kaza oluyor, otobüs arızalanıyor durakta ağaç oluyoruz. Selahattin Başkanım kusura bakmasın ama sorunlara çözüm üretemiyor. Ekibi Selahattin Başkanın ayağına oynuyor. Başarılı olmaması için elinde geleni yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitim (3 yıl önce)Onur isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın kardeşim herşey karadüzen saygı sevgi anlayış hoşgörü kalmamış insanlar birbirine seviyesiz davranıyor herkes işe başlamadan eğitilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Yol yok (3 yıl önce)
    Yakında zam gelir merak etmeyin vatandaş zama bahane arıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yol yok (3 yıl önce)
    Yakında zam gelir merak etmeyin vatandaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıbey (3 yıl önce)
    Tren vagonu gibi giderler artık peşisıra geniş geniş yollarımızda!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    otobüsü kamyonu bırakın onlar alınır ama bakın hiç kusura bakmayın açık ve net söylüyorum malatya münür erkalden itibaren başlayan şehirdeki hiçyenik ve temizlik ondan sonra gelen belediye başkanları tarafındanda aynı şekilde devam etti fakat geçen sene değişen belediye başkanlarından sonra şehir gözle görülür şekilde pislik bakımsızlık had safaya çıkmış yemin ediyorum oyumu verdim vermedim değil yalnız ben bu oyu reis için verdim ona rağmen pişman oldum böyle bir yönetimi hizmeti bu şehir haketmiyo
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Alınan otobüsle Fahri Hemşerimiz ETHEM SANCAK fabrikasından BMC mi yoksa Bu 15 otobüsle hangi finans sağlanarak alındı neden bilgili
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan bey, Ethem Sancak babnın oğlumu? İşte bu mantıkla hiç bir yere varamassınız. Bu ülkede otobüs üreten 10 a yakın firma var. Hepsi de aynı yöntem ile üretiyor. Neredeyse aynı motor, şanzıman ve aksı kullanıyor. Önemli olan belediye için en iyisini, en uygun fiyata almasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    11 A, 12 V esmiden yarim saatte birdi. Şimdi satte bir. O da zamaninda gelmiyor. Özellikle Halk otobuslerinde hizmet kalitesi kontrol edilmiyor. Şoförler durağa girmeden gaza basıp gidiyorlar. Zaten sıcakta yarım saat 45 dakika beklemissin, yetmiyor 1 saat daha bekle. Ulaşım müdürlüğü özel halk otobüslerini sıkı denetlemeli. Ayrıca MOTAŞ da sefer aralıklarını sıklaştırmalı. Pandemi sürecinde tıkış tıkış yolculuk yapıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    Bir eskimalatyaşı olarak bana ne Bizim çocuklarımız tıkış tepiş gaz tenekesi yarım özel halk otobüsüne mahkum edildikten sonra bana ne gardaşım
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    İstasyon-Merkez arası neden otobüs az ???
    0
    0
    Yanıtla