SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir 2014'te.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:25:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti oluşturmak için milletin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.
 
AKP Malatya İl Başkanlığı tarafından organize edilen halk gününde vatandaşlarla bir araya gelen Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gündeme ilişkin konularla ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Çalık, 18 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya geleceğini belirterek, "18 Mayıs'ta Sayın Başbakanımız Malatya'ya il kongremizi yapmak üzere gelecek. İnşallah İl Başkanımız Bülent Tüfenkçi'nin başkanlığında var olan teşkilatımız kongreye girecek. Ve inşallah orada bir kez daha demokrasi yarışıyla neticeler alınacak. Yaklaşık 600 milyon TL'lik yatırım olan barajlarımızla ilgili açılışlarımız olacak. Ve bununla birlikte 30'a yakında açılışımızı Sayın Başbakanımız gerçekleştirecek. Özellikle barajlarımız Malatya adına çok önem arz ediyor" dedi. 
 
Malatya'nın 2014'te büyükşehir olacağını kaydeden Çalık, "27.01.2012 TÜİK tarafından yapılan nüfus tespitine göre Malatya'nın şuan 757 bin nüfusu var. İnşallah 2014 yerel seçimlerine Malatya büyükşehir olarak girecek. O zaman büyükşehir Malatya'nın bütçesindeki artışı da her karesinde çok rahatlıkla hissedeceğiz. Yaklaşık yerelde şuanda Malatya 180 milyon TL bütçe alırken, büyükşehir olduğunda 320 milyon TL olacak" ifadelerine yer verdi. 
 
Yeni bir anayasa yapmak için milletin desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizen Çalık, şunları söyledi: "2010 yılında anayasa değişikliklerine giderken sizler çocuklarınız, torunlarınız için; onların darbelerden korkmaması için referanduma "evet" demenizi istemiştik. O zaman muhalefet partilerinin hepsi yekvücut olmuş ve sadece AK Parti'yi tek başına bırakmışlardı. Ama demokrasi isteyen, o partiye oy veren çok kıymetli vatandaşlarımız bize destek vermişti. Referandumda almış olduğumuz yüzde 58'lik
evet oyu, bizi çok ciddi manada cesaretlendirdi. O gün muhalefet partileri, "siz darbelere hayır diyemezsiniz, siz milleti kandırıyorsunuz, siz 12 Eylül'ü yargılayamazsınız, siz 28 Şubat'ı yargılayamazsınız, siz oralara elinizi süremezsiniz" diyorlardı. Ve bugün binlerce kere şükürler olsun ki, o gün demokrasiyi sekteye uğratan ve geçmişte demokrasi şehitleri vermiş bir ülkenin evlatları olarak bugün o darbeyi yapan, yaptıran tüm sorumluları yargı önünde. Ve millet adına hesap soruluyor. Geçmişin mağdurları bugün mahkemelere müdahil oluyor. Dolayısıyla 28 Şubat'lar yaşanmasın, 12 Eylül'ler yaşanmasın, 27 Mayıs'lar yaşanmasın, ihtilallar artık olmasın ve demokrasimizin tamamen sekteye uğramasından kurtulup, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti kazandırabilmek için sizlere ihtiyacımız var. Ve inşallah yeni bir anayasa yapmak içinde milletimizin desteğine ihtiyacımız var." 
 
Çalık 2B yasasına da değinerek, "Hükümetimiz uzun yıllardan beri devam eden ve ülkemizin daha rekabetçi bir ortamda büyümesine ve gelişmesine engel olan bir sosyal sorunu çözmek üzere 2B yasasını meclise getirdi. Devlet ile milletin yıllardan beri üzerine ev yaptığı, inşaat diktiği, orman arazisinin üzerine bina diktiği şeklindeki sorunları ortadan kaldırmak üzere hem milleti rahatlatacak hem devleti rahatlatacak çok önemli bir düzenlemeye imza attık" diye konuştu. 
 
Öte yandan halk gününde Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a pedagojik formasyonun kaldırılmasıyla birlikte yaşadıkları sorunları ilettiler. Yaklaşık 30 öğrencinin geldiği halk gününde arkadaşlarının sözcülüğünü yapan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Tuba Uyar, "Pedagojik formasyon eğitim hakkımızın elimizden alınması sonucu çok mağduruz ve bunun çözülmesini istiyoruz. Aslında yapılabilecek çok şey var. En azından yaptığınız tasarı da bunu dile getirdik. Biz 2009 yılında üniversiteye girdik. Ve 2009 yılında 9 tane üniversitede pedagojik formasyon eğitimi verilecekti. Biz çoğumuz bunu bilerek girdik. Girdikten bir sene sonra farklı bir uygulama getirildi. 3'cü sınıfa geldik kaldırıldı. Bu bir mağduriyet. Çünkü hepimiz onu düşünerek geldik. Fen Edebiyat'ta okuyan birçok öğrenci var. Senede 60 bin mezun veriyor. Bu konuda halimizi arz edelim istedik" şeklinde konuştu. Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, konuyla ilgili dosyayı gerekli yerlere ileteceğini söyledi. 
 
AKP  Malatya İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı ise, 18 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya İl Kongresine katılacağını duyurdu. 
 

OTİSTİK ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ'NDE..
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni gezdi. Burada eğitim alan çocuklarla tek tek ilgilenen Çalık, otistik çocukların semazen gösterileri, müzik dinletisi ve el becerilerini sergilediği ziyarette duygulu anlar yaşadı. 
 
Malatya'da kapasitesinin üstünde öğrencisi bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Mavuş, pek çok otistik çocuğun sırada beklediğini belirterek, 80 kişilik bir okul yapılmasını istedi. 
         
Çalık, ziyaretinde velilerin ve okul yönetiminin taleplerini de dinledi. 
     
Merkez Müdürü Aziz Mavuş'un, kapasitelerinin 25 olmasına karşın 53 öğrencileri bulunduğunu, 48 öğrencinin daha sırada beklediğini belirterek, 80 kişilik bir okul yapılmasını talep etmesi üzerine, Çalık konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşeceğini söyledi. 
     
Engellileri ''kanatsız melekler'' olarak nitelendiren Çalık, velilerin de merkezin donanımıyla ilgili taleplerine destek vereceklerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız