SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 295 Bin Meyve Fidanı Dağıtacak

0
Güncellendi - 2016-09-05 15:52:49
Büyükşehir 295 Bin Meyve Fidanı Dağıtacak
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurarak, çiftçilere yönelik bilgilendirme, yönlendirme ve rehberlik hizmetleri veren Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz fidan dağıtımlarıyla da çiftçilere alternatif ürünler sunuyor.

İlkbaharda çiftçilere 27 bin adet kara ve beyaz dut fidanını ücretsiz olarak dağıtan Büyükşehir Belediyesi, güz döneminde de 295 bin adet çeşitli meyve fidanını yine ücretsiz olarak dağıtacak.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığı görüşme ve akabinde varılan mutabakat sonucunda kırsalda meyveciliğin geliştirilmesi için 295 bin çeşitli meyve fidanı dağıtılacağı belirtildi.

Kayısıda her yıl yaşanan don endişesine karşı ürün çeşitliliğinin artırılarak alternatif gelirlerin hedeflendiği proje kapsamında, güz döneminde alıç, ceviz, badem, ıhlamur, kızılcık, goji berry, lavanta ve dut fidanları dağıtılacak.

ÇKS’li çiftçiler faydalanacak

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ücretsiz meyve fidanı dağıtımından Çiftçilik Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı en az 1 dekar arazisi bulunan ve kapama bahçe yapmayı taahhüt eden çiftçiler faydalanabilecek.

Bu şartları taşıyan çiftçilere Büyükşehir Belediyesi tarafından; 50 bin adet alıç, 75 bin adet ceviz, 75 bin adet badem, 5 bin adet ıhlamur, 5 bin adet kızılcık, 5 bin adet goji berry, 5 bin adet lavanta ile 75 bin adet dut fidanı ücretsiz olarak dağıtılacak.

Malatya’da ilk kez Lavanta üretilecek

Öte yandan Malatya’da tarımı yapılmayan lavanta bitkisi ilk kez üretilecek. Bu kapsamda seçilecek pilot bölgede 80 dekarlık lavanta üretiminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Lavantanın çiçek ve çiçek saplarından elde edilen uçucu yağ, dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağdan birisi olduğu, Lavanta iklim ve toprak isteği bakımından seçici olmayan kireççe zengin,kurağa,sıcağa ve soğuğa oldukça dayanıklı olan ilimiz için çok uygun olan tıbbi ve aromatik bitki olduğu kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak olan 295 bin adet meyve fidanından faydalanmak isteyen çiftçilerin, konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanlığından bizzat veya (0422 377 12 96)) nolu telefondan bilgi alabilecekleri belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız