SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 38 Menfez Yapıyor

0
Güncellendi - 2017-06-14 02:19:02
Büyükşehir 38 Menfez Yapıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın daha güvenli ve konforlu yapılabilmesi için ilçe ve kırsal mahalle yollarında çalışmalar yapıyor. Özellikle kış aylarında yağışlardan olumsuz etkilenen yollara planlamalar çerçevesinde köprü menfezler yapılıyor.

Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan ve Kale ilçelerine toplamda 38 adet menfez yapılıyor. En fazla menfez ise arazi eğiminin fazla olduğu Darende ve Pütürge ilçelerine yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi menfez yapım çalışmaları kapsamında; Arapgir Bostancı Mahallesi ile Kale Akça mahallesine 1 adet, Arguvan Yürektaşı, Doğanşehir Kurucuova, Reşadiye, Hekimhan’ın Köylü ve Dursunlu, Yazıhan’ın Eğribük ve Durucasu mahallelerine 2 adet, Battalgazi ilçesi Beydağı, Orduzu ve Boran mahallelerine 4 adet, Darende Aşağıulupınar, Beybağı, Baytarbağı, Kılıçbağı Mahallerine 14 adet, Pütürge’nin Çamlıdere, Aktarla, Üçyaka, Ulutaş ve Çukur Oymağı mahallelerine ise 10 adet menfez yapıyor.

Bütün menfezleri köprü menfez olarak yapan Büyükşehir Belediyesi bu vesileyle yollarda oluşabilecek sel baskınlarının da önüne geçiyor. Köprü büyüklüğünde yapılan menfezler, toprak kayması riskini de aza indiriyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız