SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Anketinde Malatya

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:13
Büyükşehir Anketinde Malatya
A- A+ PAYLAŞ

Yeni kanunla büyükşehir olan 14 il AK Parti’ye yaradı. ORC’nin yaptığı “Yerel Yönetimler Araştırması” AK Parti’nin toplam 30 büyükşehir belediyesinin bulunduğu illerin 20’sinde birinci parti olduğunu ortaya koydu. Bu illerin 9’unun yeni büyükşehir olan iller olması dikkat çekerken, MHP ise büyükşehirlerin hiçbirinde birinci parti olamadı. BDP, Diyarbakır ve Mardin’de diğer partilerin önüne geçerken, CHP ise 8 büyükşehirde seçmenlerin onayını aldı. 

Objective Research Center’ın (ORC) 1 yıl sonra yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak anket yaptı. Ankete göre, AKP 20, CHP 8, BDP ise 2 büyükşehirde önde görülüyor. Malatya'da, yüzde 52.6'lık oranla AKP'nin önde gözüktüğü illerden biri olarak ankete yansıdı.

Vatan Gazetesi'nde yayınlanan habere göre, ORC araştırmayla ilgili saha çalışmasını 22–28 Mart 2013 tarihleri arasında, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş 21 bin 690 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirdi.

Ankete göre AKP'nin birinci sırada olduğu büyükşehirler ve oy oranları şöyle:

“Adana yüzde 36.3, Ankara yüzde 44.3, Balıkesir yüzde 34.9, Bursa yüzde 44.9, Denizli yüzde 42.9, Erzurum yüzde 50.2, Gaziantep yüzde 50.2, Hatay yüzde 39.5, İstanbul yüzde 46.5, Kahramanmaraş yüzde 59.5, Kayseri yüzde 62.3, Kocaeli yüzde 43.8, Konya yüzde 63.8, Malatya yüzde 52.6, Manisa yüzde 36.3, Sakarya yüzde 45.1, Samsun yüzde 45.3, Şanlıurfa yüzde 63.7, Trabzon yüzde 43.7, Van yüzde 40.2.” 

Vatan'daki haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://haber.gazetevatan.com/son-yerel-secim-anketi/526870/1/gundem

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız