SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Basketbolda Fark Attı

0
Güncellendi - 2016-01-17 20:49:12
Büyükşehir Basketbolda Fark Attı
A- A+ PAYLAŞ

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 10. Grup'ta mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, Sivas Gençlik'i 76-43 mağlup etti.

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan müsabakayı baş hakem Mehmet Emin Demir ile yardımcı hakem Eren Kılınç yönetti.

Müsabakanın ilk çeyreğine Sivas Gençlik başladı. 10. saniyede faul atışıyla 1-0 öne geçen Sivas Gençlik, daha sonraki bölümde Malatya Büyükşehir Belediyespor'un iyi hücumlarına engel olamadı. Boyalı alanda ve dış atışlarda yüksek bir yüzdeyle oynayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, çeyreği 23-6 üstün tamamladı.

Turuncu yeşilliler, ikinci çeyrekte de iyi oyununu sürdürdü. Dış atışlardaki yüksek yüzdesini ikinci çeyrekte de devam ettiren Malatya Büyükşehir Belediyespor, ikinci periyotta 21 sayı buldu ve ilk yarıyı 44-14 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte iki takım karşılıklı sayı üretti. Hücumda etkisiz olan iki ekipte 16'şar sayı üretti. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Malatya Büyükşehir Belediyespor, üçüncü çeyreği 60-30 önde tamamaladı.

Müsabakanın son çeyreğinde de Malatya Büyükşehir Belediyespor üstünlüğü elden bırakmadı. Hücumda daha iyi olan turuncu yeşilliler, son çeyrekte 19 sayı üretirken, Sivas Gençlik 13 sayı atabildi. Malatya Büyükşehir Belediyespor, baştan sona üstün oynadığı müsabakayı 76-43 kazandı.

"SPORCULARIMIZ FARKLI BİR MÜCADELE VERİYOR"

Malatya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takım Antrenörü Erol Akdeniz, takım olarak çıkışlarının sürdüğünü ifade etti.

Bu sezon çok şansız müsabakalar oynadıklarını dile getiren Akdeniz, "Çıkışımız sürüyor. Şansız maçlar oynadık. Takımın kimyası yeni yeni oluşuyor. Biz sezona geç başladık. Son maçlarımızda da çocuklar farklı bir mücadele veriyor.  Önümüzde 2 müsabaka kaldı. O müsabakalarda da istediğimiz sonuçları alıp, ligi en iyi yerde tamamlayacağız" dedi.

"SPORCUYA YATIRIM YAPIYORUZ"

Akdeniz, Malatya Büyükşehir Belediyespor olarak sporcuya yatırım yaptıklarını kaydederek, "Şuanda Play-Off şansımız düşük. Tabi diğer takımların alacağı sonuçlara bağlı. Kulüp başkanımızın da dediği gibi biz sporcuya yatırım yapıyoruz. Bu Play-Off'tan daha da önemli. Malatya'nın sporuna, Malatya kamuoyuna, gençlerine hitap etmek istiyoruz. 'Böyle bir takım var, sizde ileride bu takımda oynayabilirsiniz' diyoruz. Play-Off'tan önceki hedefimiz budur. Malatya, futbolun dışında diğer branşlarda çok öksüz kaldı. Bu sezon ilk defa Malatya Büyükşehir Belediyespor hem basketbol hem de voleybolda liglerde yer alıyor. Bu imkanı sağlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve kulüp başkanı Orhan Barman ile yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya Sevdalısı (8 yıl önce)
    Bu takımda Serhat Avcı Eray Evliyaoğlu olmasa takımda sayı atan yok,umarız seneye 2-3 takviye ile destek verirler
    0
    0
    Yanıtla