SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Bu Yıl Sonu.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Yasası'nın bu yılın sonunda çıkmasını beklediklerini bildirdi. 
     
Çalık, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek'i ziyaret etti. 
     
Ziyarette konuşan Çalık, tarıma, kayısıya ve çiftçiye yapacakları her türlü katkıyı ziraat mühendislerinin vereceği bilgiler doğrultusunda yönlendireceklerini söyledi. 
     
Kuzey çevre yolunun açılması halinde de yaşanacak sıkıntıları yine ziraat mühendisleri ile istişare edeceklerini kaydeden Çalık, hükümet olarak çiftçilere destekler verildiğini e ödeme kolaylığı sağlandığını anlattı. 
     
Bir gazetecinin büyükşehir sayısını 29'a çıkaracak olan Büyükşehir Yasası üzerindeki çalışmaları sorması üzerine Çalık, Malatya'nın büyükşehir olmayı hak ettiğini, 3 yıldan beri yoğun bir çalışma başlattıklarını ve çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi. 
     
Malatya'nın 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak gireceğini belirten Çalık, 2013 yılının ocak ayı itibariyle Malatya'nın nüfusunun 750 binin üzerinde olmasının beklendiğini kaydetti. 
     
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün ilçelerin ve beldelerin bundan sonraki yapılanmaları ile ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Öznur Çalık, bunları da yakından takip ettiklerini söyledi. 
     
Yasanın bu yılın sonunda çıkmasını beklediklerini bildiren Çalık, ''Türkiye'nin gündemi çok yoğun. 1 Temmuz'da meclisin kapanmasını öngörüyorduk. Yaşadığımız Suriye'nin silahsız bir savaş uçağımıza yapmış olduğu saldırı ve uçağımızın düşmesi dolayı ile şu an meclisin çalışma takvimi ile ilgili netleşen bir durum yok. Biz 1 Temmuz'da kapanacak diye biliyoruz. Sonrası ile ilgili olarak süreci beraber takip edeceğiz'' diye konuştu. 
     
     -Malatya Devlet Hastanesi'nin durumu- 
     

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Tabipler Odası’nı da ziyaret etti.
 
Oda Başkanı Dr. Ali Yalçın,  ziyarette yaptığı konuşmada,  Malatya Şeker Fabrikası arazisinde yapımı devam eden 650 yataklı devlet hastanesinin tamamlanması halinde iki ayrı yerleşkede hizmet veren Malatya Devlet Hastanesi'nin kapatılacağını belirterek, şehrin doğusunda bulunan yerleşkenin kapatılmaması konusunda Çalık'tan destek istedi. 
  
Tabipler Odası Başkanı Ali Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti : “ Birçok manada kendisinin sağlıkçıları ve özelde de hekimlerin özlük hakları başta olmak üzere birçok konuda takip ettiğini biliyoruz. Bizleri ziyaret ederek inanıyoruz ki bu yeni süreçte hepimizi ilgilendiren toplu sözleşme hakkı ve tüm çalışanlarımızın haklarının iyileştirme konusunda ilimizin güçlü bir sesi ve temsilcisi olacaktır.” 
  
Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın Malatya Devlet Hastanesi ve Beydağı kampusünün Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredildiğini biliyoruz. Kendi imkanları ile gelen 250 bin nufusa yakın bir insanın geldiğini bildirerek Milletvekili Çalık’tan Malatya Devlet Hastanesinin yıkılmasına engel olmasını istedi.
   
Milletvekili Çalık ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan da, geçtiğimiz günlerde Tabipler Odası Başkanlığına seçilen Dr. Ali Yalçın’a görevinde başarılar diledi.
  
Milletvekili Çalık  yaptığı açıklamada, “ Sağlık sektörünün başkenti gelecekte Malatya olacak. Malatya’nın sağlık ve turizm başkenti olabilmesi için Malatya’nın vizyonunu ortaya koyarken hekimlerimizle beyaz önlüklü tüm arkadaşlarımız ile hastanelerimizde hastalarımızı karşılayan görevlilerimizde dahil Malatya turizm Başkenti nasıl olur cümlesinin altını hep beraber dolduracağız. 800 yataklı hastanemizin çalışmaları devam ediyor. Yeni hastanemizden sonra ise 300 yataklı kadın- çocuk yataklı hastanemiz yapılıyor ve hemen yanında ise 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimiz yapılacak” dedi.
  
Milletvekili Öznur Çalık,  yeni devlet hastanesinin açılması halinde mevcut iki yerleşkenin kapatılmasının Sağlık Bakanlığı tarafından öngörüldüğünü ifade etti. 
  
Malatya'nın sağlık personeli açısından Türkiye'nin en iyi 6'ncı ili olduğunu kaydeden Çalık, ''Sayın Sağlık Bakan’ımız 'iki hastaneye yetecek personel bulamayız' diyor. İlk baştan itibaren protokol bu şekilde yapıldı. Devletin, hükümetin Malatya'ya yapmış olduğu çok önemli yatırımlardan bir tanesi yeni hastanemizdir'' şeklinde konuştu.  
  
Kendisinin de Malatya Devlet Hastanesi'nin doğudaki yerleşkesinin kapatılmamasını istediğini anlatan Çalık, ''İstekler sınırsız, imkanlar sınırlı'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız