SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 'Devrim Gibi Protokol' Diye Duyurdu

0
Güncellendi - 2016-10-22 06:20:54
Büyükşehir 'Devrim Gibi Protokol' Diye Duyurdu
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir- Milli Eğitim protokol imzaladı. Hangi okul nereye gidecek, arsasına ne yapılacak?

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Malatya merkezde bulunan bazı okulların taşınması için Valilikte protokol imza töreni düzenlendi.

20 Ekim Perşembe günü Valilik Makamında düzenlenen imza törenine Vali Mustafa Toprak’ın yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Genel Sekreter Ercan Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ile ilgili daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar tarafından okulların taşınması ile ilgili olarak yapılan sunumun ardından kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Güzel bir proje hazırlanmış. Çocuklarımız şehir merkezindeki gürültüden uzaklaşmış olacaklar. Belediyemizin Kentin dönüşümü acısından eli biraz rahatlamış olacak.  İnşallah hayırlı olur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hazırlanan çalışmanın Malatya açısından oldukça önemli olduğunu belirterek,Buradaki temel felsefemiz şehir merkezinde kalmış; hem öğrencilerimiz hem de eğitim adına trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını ortadan kaldırmak için sözkonusu kurumları şehir dışına taşımaktır. Tek merkezli bir yapıdan şehrimizi kurtarmamız gerekiyor. Genel bir kentsel dönüşüm master planı çalışması var.

Malatya’mızın prestijine prestij katacak projelerimizi hayata geçirirken tarihi kimliğini muhafaza, kültürel kimliğini ise zenginleştirmek öncelikli hedeflerimizdendir. Bu amaçla Malatya’mıza meydanlar, şehir kütüphanesi, müze, planetaryum, otoparklar, yeşil alanlar kazandırmak için şehir merkezimizdeki bazı okullarımızı taşımak üzere Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında;

Şehir Merkezindeki Ticaret Meslek Liselerimizi YİMPAŞ Civarında planladığımız binalara taşıyacağız.

Ticaret Meslek Liselerimizin bulunmuş olduğu alanın ise altını katlı otopark üstünü ise meydan olarak düzenleyerek Malatya’mıza çok önemli bir meydan kazandıracağız. Bu meydanla birlikte otopark sorununa da ciddi anlamda neşter vuracağız.

Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesini Havaalanı Yolu üzeri 1. Organize Sanayi yanına taşıyacağız. Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesinin yerine ise Malatya’mıza prestij katacak Müze ve Planetaryum yapacağız.

Ticaret Meslek Lisesini de Yimpaş Civarındaki Sağlık Meslek Lisesine taşıyacağız ve mevcut dersliklere ek olarak 16 derslik ek bir bina planlıyoruz.

Sağlık Meslek Lisesini de Şeker İlköğretim Okulunun yerine planladığımız 24 derslikli binaya taşıyacağız.

Gazi İlkokulu arkasındaki Atatürk İlkokulumuzu Eski Devlet Hastanesi arkasındaki 10 dönümlük alanda planladığımız binaya taşıyacağız, geri kalan kısım ise yine Sağlık Bakanlığımız tarafından planlanan Yeni Devlet Hastanesi alanı olarak kalacak.

Atatürk İlkokulumuzun bulunduğu alanı ise altını katlı otopark, üstünü ise meydan olarak düzenleyeceğiz. Burada da Malatya’mıza nefes aldıracak bir meydan kazandıracağız.

Sümer Endüstri Meslek Lisesini Ergenekon Köprüsü arkasındaki Gazi Caddesine planladığımız okulumuza taşıyacağız. Ayrıca bu alana büyük bir spor salonu planlıyoruz.

Sümer Endüstri Meslek Lisesinin yerine büyük bir Şehir Kütüphanesi planlıyoruz. Ayrıca Gazi İlkokulu ve Atatürk Evi gibi tarihi yapıların da muhafaza edileceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Sümer Endüstri Meslek Lisesinin yerine de büyük bir Şehir Kütüphanesi planlıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz projeler, sizlerin destekleriyle somut bir aşamaya geldi, teşekkür ediyorum.

Amacımız merkezdeki bütün yapıları daha dışarılara taşımak, kurumları merkezleri Malatya’ya kazandırmak, halka kazandırmak kamu faydasına kullanılabilecek alanlar oluşturmak. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum Sayın Valim. Malatya’nın menfaatine olan bir çalışmaşeklinde konuştu.

Protokol imza töreni ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Toprak ise,Bugün aslında Malatya tarihinde geleceğe yönelik adeta bir değişim ve dönüşümün aslında bir devrimin ön protokolünü imzalamış olacağız. Neden Malatya için önemli? Malatya tarihi bir kent burada önemli bir kültür var, medeniyet var. Medeniyetin yoğunlaştığı alanlar var. Malatya’nın kadim alanları var. Bazı projeleri şehrin tüm dinamikleriyle birlikte, anlayış birlikteliği içerisinde şehrin olması gerektiği noktalara taşımak, şehri açmak ve insanlarımıza gezerken, turizm ve kültür amaçlı geleceklerin beğenisine sunarken daha iyi mekânlar ve altyapılar oluşturmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirecekleri alanları da oluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda ben bahtiyarım ki, bu çalışmayı hem Malatya Büyükşehir Belediyemiz siz ve değerli ekibinizle bir diğer taraftan da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz ile bir koordinasyon içerisinde Bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bir güzellik içerisinde Malatya’mızı daha iyi bir noktaya götürmek adına katkı olacağına inanıyorum. Bizim burada Çamurlu da temelini attığımız inşaatına devam ettiğimiz bir Sağlık Meslek lisemiz var. Sağlık Meslek lisemiz şuan Adli Tıp’ın yanında sıkışmış, aile bireylerinden şikayet aldığımız, diğer taraftan da hastanede olması gereken bir yer uzak noktada planlanmış bir vaziyette olan sağlık meslek lisemizi hastanemize yakın bir yer olan Şeker fabrikası alanına öğrencilerimizin teorik olarak daha iyi eğitim alacakları bir yere taşıyoruz. Bu fayda çok önemli. Onun dışında endüstri meslek lisemiz, kız lisemizin bulunduğu Hürriyet Parkımıza doğru uzanan o alan da çok önemli. Orada yaklaşık 30 derslik 30 da laboratuvar var. Çoğu eski yapıdan oluşuyor. Ama oradaki yapılar çok güzel, taş yapı hakikaten müze olarak kullanılabilecek çok ideal bir yer, orayı Hürriyet Parkıyla yeşil alanla birleştirebilmek orada Atatürk Evimiz var, orayla birleştirmek çok önemli. Hemen onun yanında eski askerlik şube başkanlığımız orası da devredilecek, kent müzesi olarak planlanıyor. Hürriyet Parkı çok güzel bir alan olarak oluşturuldu. Orada aşağıya doğru taş yapı içerisinde tescilli bir bina mutlak değişmesi mümkün değil. Bir müze, sizin düşündüğünüz gibi bir bilim evi gibi çocuklarımızın bilim dünyasına katkı sağlayacak bir şekilde planlaması yapılmış.

Organize sanayi bölgesine meslek eğitim merkezi, küçük sanayi sitesi, meslek yüksekokulu gibi kiralamalar var. Bu anlamda endüstri meslek lisesinin de bölümleriyle orada olması çok anlamlı olacaktır. İş dünyasının ara elemanları dediğimiz gerekli personeli tez elden kendilerine katılımıyla ilgili çok fayda sağlayacaktır ki bu cazibe merkezi toplantısına Ankara da beraber katıldık. Orayı güçlendirecek, oraya eleman yetiştirecek bir sistemi inşallah gerçekleştirmiş oluruz.

Önemli ölçüde üniversitemizden Maşti’ye doğru veya daha uç noktaya kadar gidip geliyor. Bizim o projemizle birlikte o altyapısı kurulabilirse öyle bir proje olduğunu bana ifade ettiniz. Hem işçi kardeşlerimiz de trafik yoğunluğu oluşturmayacak şekilde toplu ulaşım araçlarıyla, çocuklarımızda rahat bir şekilde gidip gelmiş olacaklar.

Yeni meydanlar açma noktasındayız. Yakın bir zamanda Cumhuriyet Bayramını idrak edeceğiz. Çelenkleri adeta yolun ortasında bir yere koyuyoruz. Bir tören alanımız bir anıt alanımız yok. Bu düzenlemeyle birlikte okullarımızı Çamurluda iki noktaya yapılan yere taşımakla birlikte bir taraftan da Atatürk evi ve arkasından açılacak okullardan oluşacak alanı da sizler ilimize kent meydanı ve tören alanı gibi vatandaşımızın yayılabileceği orada güzelliklerle buluşacağı bir alan haline getireceğiz. Onun için aslında devrim niteliğinde derken bunu kast ettim yani bir kente meydan olgusu oluşturmak bunun gibi güzel projelerle oluyor.

Belediyemizin Abdullah Gül parkımızın onun karşısındaki kültür adası hakikaten çok güzel oldu. Bakıyorum şimdi son zamanlarda Malatya ilimize gelen insanlar Belediyemizin hayata geçirdiği sanat sokağı, sanat merkezleriyle biraz önce orada 22 ülkeden gelen sanatçılarımızın güzel eserlerini, resimlerini gördük. Orası baktığımızda hakikaten ciddi bir alan oluştu. O alana bizimde katkı sunmamız gerekiyor. Parkın içerisinde kalmış okullarımızı da biraz daha bu anlayışın dışında ama erişilebilecek, ulaşılabilecek bir yere götürmemiz gerekiyor. O anlamda Alparslan Türkeş köprüsünün diğer tarafında yanlış ifade etmiyorum. O alana okulun yapılması ilave birde teşekkür ediyorum. Spor salonumuzun yapılacak olması önemli değil, okulumuzun kullanıyor olması veya kullanmaması, vatandaşlarımıza da açılır burası. Bu güzelliklerin bu devrim kararla ön protokolün bir sonuç alacağı noktasında bizler bahtiyarız. Bizler ön protokolünü imzalayacağız. Bakanlık onaylarını aldıktan sonra hayırlısıyla devreye girmiş olacak. Çocuklarımız, ailelerimiz için hayırlı olsun. İlimiz için Büyükşehir Belediyemiz için hayırlı olsun. Bir nebze olsun katkı sunduysak niyet güzel, imzalar güzel Malatya’mız için hayırlı olsundedi.  

Yapılan konuşmaların ardından okulların taşınması ile ilgili protokoller;  Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Vali Mustafa Toprak tarafından imzalandı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

protokolokul1

protokolokul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Emirhan (5 yıl önce)
    Başkanım şkö öğrencisiyim 1 organizenin oturuyorum ne zaman taşınacak
    0
    0
    Yanıtla
  • celal (7 yıl önce)
    Sizin istediginiz meslek lisesini bitirmez.Biz burda öğrenci bulamıyoruz kim 1 organizeye ta bir saatlik yola çocuğunu gonderir zaten çoğu yoksul aile kim servis parası verecek hangi çocuğun canı dayansın o kadar yola kime sorunuz kime danıstiniz yoksa işin içinde iş var bence.Yazıklar olsun bunları vb dusunmeden binlerce öğrenci ve 300 öğretmen mağdur edene .Geçmişte meslek lisesine vurulan darbeden daha büyük bir darbedir bu yanlıştan lütfen vazgecin daha merkeze yakın üniversite tarafı uygundur
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)
    sayın valim şehri bunların eline bırakma hele imar katili zeki nin hiç ehil değiller ehliyetli gelmediler sayın valim malatya katl edilir... siz in herşeyin bilincincinde ve lıyakat ve ehliyet sahibi olan bir mülki amir olduğunuzu görüyorum......
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Yetmez parasız eğitim başlasın devlet karşılasın okumak imkanını sağlansın bu milletin bu vatana ve birbirimize borcumuz var yoksulluk canavarında kurtar diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalısı (7 yıl önce)
    NEYSE Bir 5 yılda böyle bekleriz DEVLET HASATNESI YERİDE BALİCİLERE MEKAN KALIR O ZMANDA DENDİ HEMEN YENİ 250 YATAKLI HASTANE YAPILACAKTI BİR ÇİVİ ÇAKILMADI DAHA DEVRİM YAPMAK İSTYORSA SAYIN BAŞKAN İSTASYON, SANAYİ, ÇARMUZU ,KAVŞAĞI KEŞME KEŞ BİR KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPSIN SEHİR İÇİNDE ANA HARTELERİ TİCARET MANTĞINDA VAZ GEÇEREK PARALI OTOPARKI İPTAL ETSİN BUNLAR DA BÜYÜK PIROJELER MEZARLIKTDA GELİNDİĞİ ZAMAN SANAYI KAVŞAGINDA BİR TÜRLÜ TRAFİK GİTMİYOT
    0
    0
    Yanıtla
  • baran_ege (7 yıl önce)
    sayın valim ve belediye başkanım değerli malatya halkı malatyada Allah aşkına hangi proje son noktaya kadar ilerlemiş almış olduğunuz kararlar toplumu ne kadar feraha çıkaracak bu projelere siz inanmıyorsunuz bu halktan nasıl inanmasını bekliyorsunuz otopark hatırlarsanız eski tekel binasının orayada yapacaklardı mevcut malatya parkın orayada yapacaklardı eski belediye binasının orayada yapacaklardı Allah sonunu hayır getire ama bu gidiş hattı iyi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • ers (7 yıl önce)
    DEVRİM bence bütün Malatyayı yıkın altını otopark üstünü meydan yapın Malatyayı da Elazığa taşıyın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)ers isimli kullanıcı yorumuna
    aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • ares (7 yıl önce)
    aaaaaaa devrim dediğiniz sayın sellaatdin gürkanın yeşil kuşak projesinde olan şeyler nasıl başarıpta başkan sellatdin gürkandan aldınız bu asıl soru.kımın nerde ne cıkarı var.başkalarının prjelerini çalmak ve onu itibarsızlaştırmak bız yaptık demek yalkışmıyor kocaaa buyukşehire......saygılarımlaa
    0
    0
    Yanıtla
  • 5 yada 10 km çapta merkez ilçe kurulmuş olsaydı büyüksehır aşamasında bu yorumu yapamayacaktınız. Dıger buyuksehırler 3 ilçe kurarken biz Malatya varolan 2 ilçeye Malatya'yı bıraktık! Yanlış yapıldı bır an önce merkez ilçe kurulmalı Battalgazi ve yesılyurt merkeze karışmamalı ayrılmalıdır! Bu yapılmadığı takdırde hızmet yetısmeyecek yapılamayacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı bekir (7 yıl önce)
    okul dediğin çocuğun yürüyerek gidip geldiği yer olmalıdır.servisle değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Araç trafiğinin ve insan trafiğinin yoğun olduğu il merkezlindeki okulların dışarıya taşınması gayet yerinde bir karar.Çünkü ses yoğunluğunun olduğu yerde okul öğrencilerinin kendini derse vermesi imkansız.Okulların taşınmasına karşı çıkan veliler bu yoğunluğu dikkate almalılar diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • çok bilen (7 yıl önce)
    Battalgazi Belediyesi tarafından yıllar önce yeşil alan projesi şeklinde açıklanmıştı. Park kelimeleri yerine meydan kelimesi ile değiştirerek yeni bir şey yapıyor ve ben yapıyor demek için yapılmış bir şey
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    projeler güzel,aklıma bi, soru takıldı öğrenciler bu okullara nasıl gidecek ulaşım nasıl karşılanıyo öyle ya herkesin gücü imkanı buna yetecekmi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (7 yıl önce)
    proje güzel ama otoparka karşıyım. bu yerlerin yeşil alan olarak kalmasını istiyorum. kütüphaneye gerek yok neden derseniz kütüphaneye giden var mı ki? internet çıktı kütüphane bitti. adam tek tıkla oturduğu yerden istediği bilgiye anında ulaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevki Doğanay (7 yıl önce)
    Doğru bir karar değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • vural (7 yıl önce)
    malatya nasuhi caddesinde bulunan belediyeye ait olan kendi yerlerini 6 yıl önce otopark yapamayan zihniyet okulu alıp yapacakmış.başkan gelip kendi istimlak ettiği binaları kepceyle yıktı 6 aya başlanacak dedi 6 yıl oldu ortada birşey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (7 yıl önce)
    NİYETİ KURBAN AMELİ KAVURMA -EĞİTİM ŞART Malatya Belediyesinde göreve geldiği günden beri yaptığı her iş ile Malatya’nın kültürel değerlerini yok eden.Projeleri tamamen ticari ranta yönelik bir hizmet ortaya koyan Zeki Sarılar yine inciler döktürmüş.Dünyanın hiç çağdaş ülkesinde otopark veya meydan yapmak için Okul-Eğitim kurulu yıkılmaz çünkü eğitim her şeyin üstündedir.Eğim kurulumlarının yanında ticari alanlara izin verilmez. Malatya’nın neden gelişmediğini sanırım aklı selim insanlar şimdi daha iyi anlar.Bu zihniyet insanları eğitimli olmasını istemiyor.Malatya da eğitimde yığınla sorun (derslik vb.)varken. Şehir merkezinde ve son örnek Fahri Kayahan caddesinde Muteahhitlerden otopark karşılığında milyarlarca para alıp ruhsat veren sonrada Tipik bir Zeki Sarılar projesi ile caddeyi 3 şeritten 2 şeride düşürerek otopark sorununu çözmek için yoldan otopark çıkaran ve bu yönetim belli ki okulların arsası için de yine şapkadan tavşan çıkaracak. Uyanık ol Malatyalı masallara kanma hayallere aldanma!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey ne ıctıysenız bırdaha içmeyin derım:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadi biz içtik peki sen neyin kafasının yaşıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Taşıyacağınız okulları yaparkende nereye yaparsanız yapın omlarında altını otopark yapın başkanım!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın başkan sehır merkezınde ki okullar da yetmez! Mahalle aralarındaki tüm okulları zamanla tek tek yıkıp altlarını otopark yapıp aynı okulu aynı yerıne yenısını yapmalısınız! Hem otopark yapmıs olur hem de okul yenılenmıs olur! Mahalle aralarında da park edecek yer yok! Tebrıkler ayrıca Başkan!
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (7 yıl önce)
    Proje güzel bencede ama anaarterleri elimizle kitlemişiz resmen yukarı emeksizi yeşilyurt, gündüzbey ve barguzu münübüsçüleri aşağı emeksiz çevre yolu kavşağını diğer minibüsler, fuzuliyi çilesiz münübüsleri mahvediyor. bunlar trafiği resmen keşmekeşe çeviriyor bu projenin devamı emniyetle yapılmalı. cezmi kartay ve münübüsçüler için
    0
    0
    Yanıtla
  • boztepeli (7 yıl önce)
    Yeşiltepeye meslek lisesi taşiyacağına 4 mahalle yaklaşik 30 bin kişi yaşıyor sayin vali ortaokul yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Emrah Idaçlı (7 yıl önce)
    Malatya'nin en güzel ve merkezinde yer alan eğlence merkezleri ve minibüs duraklari için bir çalışma yapılacak mı. Yıllardır ölümlerin yaşandığı ve dışarıdan gelen misafirlerimize rezil olduğumuz bu mekanlari daha ne kadar çekeceğiz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Geliştirilen projeler çok mantıklı ve doğru olmuş. Birde il milli eğitim Müdürlüğü'nü de oradan kaldırarak yerine daha uygun bir proje düşünülebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimin Başdüşmanı (7 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru??? Okul neye lazım ki. Milli Eğitim zaten lüzumsuz. Yaşasın rantiye siyaset....
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (7 yıl önce)
    İsabetli ve yerinde bir karar. Şehir Merkezindeki yoğunluğu bir şekilde dağıtmak gerekir. Bence bu okullara ilaveten Okul haline getirilen Dershaneleri, Yine şehrin içine sıkışmış Derme, Fırat gibi bazı Okulları da ve özellikle Kışla Caddesi üzerinde bulunan ( hiç biriside gereken kriterlere uygun değildir) Özel Hastaneleri de uygun yerlere taşınması hatta Hükümet Binasını da oradan taşıyarak Merkezde ki yoğunluğu kendiliğinden taşımış oluruz. Saygılarımla. Dilaver Gür İnşaat Mühendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın Başkan ve valimiiz Projeler çok güzel. İnşallah hayırlı olur. Otoparkların takipçisiyim. Yapılana kadar gözüm üzerinizde. Birde kentsel dönüşümde Ada'nın komple dönüşümü için geç kaldık fakat hiçyoksa bından sonrakiler için böyle bir zorunluluk getirilemez mi? Bitişik nizam yapılanma bir şehri katletmektir. Adayı komple site yapsanız olmazdı. Altına da otopark yapılsın. Site içerisinde sosyal alan zorunluluğu getirin. Çadır taşımaktan kurtulursunuz. Başkan kernekteki yel değirmeni önüne don kişot heykeli koyarsak acayip havamız olur. Elinde Kocaman mızrağı ile çok heybetli olur maşallah. Yüzde yüz milli heykel istersen şehrin enbüyük ulaştırma şirketinin müdürü elinde mızrağı ile ( gelen son zamlardan sonra ) çok anlamlı olur. Yok heykel günah yaptırmam derseniz hat sanatında kernekteki meydanıa " alma milletin fazla parasını, çıkar ahaste aheste " yazdırabilirsiniz. Birde başkanım toki deki fakir fukaranın günahı ne. Tamam yokuş yukarı çıkarken otobüs iyi yakar da mübarek yokuş aşağı boşa alıp iniyor bari şehre gelirken ücret alma ve selam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süpersiniz:)
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    Ülkü Koçak kardeşim; tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan dogan (7 yıl önce)
    Çok güzel bir proje sayın valime belediye baskanima ve milli eğitim mudurume tesekkur ediyorum .inşallah sayın valim uzun yıllar ilimizde kalır ona başta siyasilerimiz ve malatyalilar destek verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • kutay (7 yıl önce)
    bazı okulların yimpaş civarına taşınması bence çok yanlış bir karar. araştırma, üniversite, anadolu lisesi trafik ve trambüs yoğunluğu düşünülürse bu karar yeniden gözden geçirilmeli. murat bey'in dediği gibi müze ve bazı okullar yeni gelişmekte olan trafik yoğunluğunun az olduğu orduzu, hanımın çiftliği, sosyal bilimler lisesi civarına taşınırsa isabetli olur. yoksa şehir içindeki sıkışıklık daha da artar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel bir proje iyi düşünülmüş !!! Nereden bakarsan bak Malatya nüfusunun %75 i yimpaşın üst tarafındaki apartmanlarda yaşıyor ve en muhkem olan çocuklar burada ikamet ediyor geleceğin bilim adamları okula giderken zorluk yaşamasın tebrikler bu projeyi düşünenlere inşallah bu projeniz gelecekte çok takdir görecek ve herkes size Hakkı'nızı teslim edecek
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (7 yıl önce)
    AFERİN .BAŞKAN İLK DEFA DÜZGÜN BİR İŞ YAPIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Gerçekten devrim gibi Protokol Merkez deki okullara yüzlerce servis merkez dışından bu okullara öğrenci taşıyor haliyle trafiğin kilitlenme sine neden oluyor bu karmaşanın olduğunu göre bildiğiniz için sizleri tebrik ederim. Açıklamalarınız içerisinde belirtmiş olduğunuz projelerin ne zaman uygulamaya başlanacak en kısa zamanda kamu oyuna açıklarsanız bizleri aydınlatmış olursunuz.Bu dev projenin içindeki oto park sorununu da ele almışsınız tebrikler.Malatya merkezdeki oto yıkamalara nasıl bir proje düşünüyorsunuz hepsi şebeke suyu kullanıyor bu işyerlerini şehrin dışına çıkarmayı herhalde düşünmüyorsunuz .Yüzlerce şikayet gittiği halde Malatya belediyesi bu şikayetleri dikkate neden almıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    taşınacak okulların yerinin altı katlı oto park üstü yeşil alan olarak düşünülmesi mantıklı ve isabetli. ancak şkö'nün yeri de yeşil alan olarak düzenlenmeli, müze gelişmekte olan çarmuzu, yeşiltepe, orduzu gibi yerlere yapılırsa daha iyi olur. belediyeden ricamız okulların eski yeri kernek gibi beton deği, hürriyet parkı veya sümer park gibi yemyeşil ve suyla donatılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (7 yıl önce)
    İşte bu. Gerçekten mükemmel bir çalışma müthiş bir ufuk . Malatya için devrim olmasana devrime yakın çok harika bir çalışma. Başkan Çakır'ı ve emeği geçen herkesi kutlarım. Belediye ve valilik bir olunca bakıyorum çok harika işler çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksel Uzundereli (7 yıl önce)
    Son yıllarda duyduğum en güzel haber. Tebrikler...
    0
    0
    Yanıtla