SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Edasıyla Çalıştık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir başkan adayı Ahmet Çakır ile AKP Yeşilyurt adayı Hacı Uğur Polat, Özsan Sanayi Sitesi'nde esnaflarla, biraraya geldiler.

Bu ziyarete ilişkin olarak AKP'nin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ile partililer, Özsan Sanayi Sitesi esnaflarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 

Kahvaltı sonrası esnaflara hitap eden AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 il arasında geçen yıl hükümetin teşviklerinde en çok yararlanan ilin Malatya olduğunu söyledi. Tüfenkçi,bölgedeki illerin 4,5 ve 6'ıncı teşvik bölgeleri kapsamında değerlendirildiğini ve 286 yatırımın teşviki için yaklaşık 5,4 milyar TL harcamanın yapıldığını belirterek şunları kaydetti: ‘‘Geçen yıl Doğu Anadolu Bölgesinde 286 yatırım teşvik belgesi aldı.  5 milyar 385 milyon TL harcamanın yapıldığı 286 yatırımda istihdam hacmi ise 10 bin 294 kişi. Bu rakamlar bölgenin toplam rakamları. Bakın biz Malatya olarak teşvikten geçen yıl 39 yatırım için 2.01 milyar TL destek aldık. Doğu Anadolu Bölgesinde bizim kadar teşvik alan bir tek il yok. Bakın komşumuz Elazığ 382 milyon TL aldı, Malatya’mız ise Elazığ’ın tam 6 katı destek aldı. Yaptığımız hizmetler ortada. Hani Anadolu'da bir tabir var; 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' Bizim tarlada izimiz var. Biz duble yollarımızla, sağlıkta ve eğitimdeki değişimlerle, KOBİ’lere, esnafımıza, üreticilerimize verdiğimiz desteklerle, dış politikada getirdiğimiz seviyeyle Türkiye'yi bölgede bir güç; dünyada hatırı sayılı bir ülke haline getirdik. Malatya’da Ak yüreklerin yaptıkları hizmetler ortada, iktidarımızın yaptıkları ortada. Yani kısacası tarlada bıraktığımız izimiz belli. Şükürler olsun ki bugün de harmanda yüzümüz var." ifadelerini kullandı. 

“MİLLETİMİZ OYNANAN OYUNLARI, SANDIKTA BOZACAK”

Türkiye’nin geleceği için milletin ülke üzerinde oynanan oyunları sandıkta bozacağını ifade eden Tüfenkçi, “Bugün sokakta gördüğümüz her yaşlı, genç, çiftçi ve özürlünün gözlerinde gördüğümüz ışıltı bizi umutlandırıyor. Gördüğümüz herkes yola devam diyor. İnşallah milletimiz ile yürümeye devam edeceğiz. 11 yıldır oluşan siyasi istikrar ve güven, burada çalışan arkadaşlarımızın geleceğe yönelik plan ve programlarını daha rantabl ve düzgün yapmalarını sağladı. Ama bazıları bu istikrar ve güvenden rahatsızlar. Özellikle bir gecede hükümetler değişsin, emekçinin kazandığını birileri götürsün diye hesap yapanlar var” dedi. Bülent Tüfenkçi, ülkede istikrar ve güvenin sürmesi adına 30 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğun altını çizerek, “Ülkenin geldiği konumdan rahatsız olanlar, Türkiye’nin itibarını zedelemek adına milletimizi baskı altında tutmak istiyorlar. Ama ben inanıyorum ki, milletimiz bugüne kadar olduğun gibi bundan sonraki oyunları da bozacaktır. Benim sizlerden ricam; sandıklara gitmeniz ve sandıklara sahip çıkmanızdır. Bu sadece sizlerin değil, Malatya’nın, Battalgazi’nin, Yeşilyurt’un ve Türkiye’nin geleceğine verilmiş bir oy olacak” diye konuştu. 

“ŞEHRİN PLANLI BÜYÜMESİ, GELİŞMESİ VE KALKINMASI ADINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, 30 Mart yerel seçimlerinin genel ve yerel manada çok önemli olduğuna değinerek, “Büyükşehrimizin geleceğini, 30 Mart yerel seçimleri belirleyecek” dedi.

Hizmet yapacak insanların göreve seçilmesi gerektiğini ifade eden Çakır, sorumluluğu büyük olan belediye başkanlığı görevini geçmiş 5 yılda iyi bir şekilde yerine getirdiklerini kaydetti. Çakır, görevleri süresince yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini dile getirerek, “Şehrin gelişmesi, ekonomik canlılığın yakalanması bizim yapacağımız başarılı çalışmalara bağlıdır. Şehri geliştirebiliyorsanız, kalkındırabiliyorsanız, şehri planlı bir şekilde yönetebiliyorsanız, sosyal ve kültürel altyapılar oluşturulabiliyorsa, sportif altyapılar oluşturulabiliyorsa, insanlar yaşamları için şehirde aradıklarını bulabiliyorlarsa, bu şehrin gelişmesi için temel esaslar oluşturulmuştur. Bunun için biz 5 yıllık süreçte şehrin gelişmesi, kalkınması, planlı büyümesi, kurumsal bir belediye yapısının oluşması ve sorunlara hakim sahada olan bir ekibin oluşması adına önemli yatırımlar yaptık” şeklinde konuştu. 

“5 YILDA BÜYÜKŞEHİR EDASIYLA ÇALIŞTIK”

Büyükşehirle birlikte Malatya’nın kalkınmasının daha bütüncül ve sağlıklı olacağına değinen Çakır, büyükşehrin kaynaklarını en iyi şekilde kullanıp, şehrin daha hızlı kalkınıp, büyümesini sağlayacaklarını söyledi. Çakır, büyükşehrin getirdiği avantajları yatırıma dönüştürmek için projelerinin olduğuna işaret ederek, geçmiş 5 yıllık süreçte büyükşehir edasıyla çalıştıklarını kaydetti. Yetersiz olmasına rağmen kaynakları çok verimli kullandıklarını belirten Çakır, az bir gelirle çok büyük işler yaptıklarını dile getirdi. 

“ÇÖP SAHASINDAN ENERJİ ÜRETİYORUZ”

Çakır, görevde bulundukları süreçte bütüncül kalkınmayı başlattıklarını ifade ederek, “Arıtma Tesisi’nde, Katı Atık Tesisi’nde önemli projeleri hayata geçirdik. 528 dönümlük yeni bir alan kurduk. 13 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Şuanda Katı Atık Tesisimizi hizmete açtık. Eski çöp sahamızda da şuanda enerji üretiyoruz. Yazın sürekli o bölgede yangın çıkıyor ve koku üretiyordu. Şehri olumsuz etkileyen vahşi bir depolama sistemi vardı. Şimdi bir o çöp sahasından enerji üretiyoruz” dedi.

Eski çöp sahasının çevreye zarar vermeyecek bir şekilde ıslah edildiğini kaydeden Çakır, vahşi depolama yapılan alanın yeşillendirilerek, olumsuzlukların önüne geçildiğini belirtti. Çakır, büyükşehir gibi altyapı ve üstyapıda önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çakır, ulaşım noktasında da merkeze yakın bütün ilçe ve beldeleri kendi bünyelerine aldıklarını söyledi. Şehrin ileriye gitmesi adına yeni projeleri hayata geçireceklerini de ifade eden Çakır, “Bu işler maket, plan ve proje yapmakla olmuyor. Projeleri hayata geçirebilecek, halkımızın istifade edebileceği işler yapmak ve bu işlere kaynak bulmak önemlidir. Biz görev süremizde hem planlamalarımızı yaptık hem projelerimizi ortaya koyduk hem de bu projelerimizi hayata geçirdik” diye konuştu.

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Çakır, Malatya Belediyesi olarak sorunlara acil ve hızlı çözümler ürettiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Şehirler var olduğu sürece, sorunlarda mutlaka olacaktır. Şehirler gelişecek, zaman geçtikçe yapılan işlerin yıpranması olacak. Dolayısıyla insanlar nasıl yaşayıp, yıpranıyorsa, şehirlerde yaşayan ve yıpranan alanlardır. Dolayısıyla sürekli bir hizmet ağının oluşturulması ve hizmetin artması gerekiyor. Özsan Sanayi Sitemizde de bir takım eksikler var. Eski sanayi sitesinin bütün altyapısını yeniledik. İçme suyu şebekelerinin tamamını yeniledik. Yağmur drenaj kanallarını yeniledik. Yollarının tamamını da yeniden asfaltladık. Sorunlara acil ve hızlı çözümler ürettik.”

“SANAYİ SİTELERİMİZE ÇİFT YÖNLÜ HİZMET YAPACAĞIZ”

AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu anımsatarak, eski sanayi, Özsan sanayi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni dönemde Yeşilyurt sınırları içerisinde kalacağını kaydetti. Polat, sanayi sitelerinin hizmet sahalarının içerisine girdiğini belirten Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesi olarak sanayi sitelerine çift yönlü hizmetler vereceklerini söyledi. Özsan Sanayi Sitesi’nde yapılan hizmetleri daha ileri noktalara taşıyacaklarını kaydeden Polat, sanayicilerin sorunlarını kısa sürede çözeceklerini belirtti."

GÜRKAN'IN ÇALIŞMALARI..

Bu arada Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Battalgazi Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan'ın çalışmalarına ilişkin AKP basın bülteni de şöyle:

"Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, şehrin geleceğini mühendislerle beraber planlayacaklarını kaydederek, “Battalgazi’nin ve Malatya'nın gelecek yıllarını planlayacaksak, mühendislerimizle bunu planlamamız mümkündür” dedi. Yerel seçim çalışmalarını Gürkan, İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şubesini ziyaret etti. Mühendislerle uzun süre sohbet eden Gürkan, Battalgazi ile ilgili çeşitli istişarelerde de bulundu. 

“MÜHENDİSLER, OLMAZSA OLMAZLARIMIZDIR”

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, şehrin yönetilmesinde mimar ve mühendislerin önemli bir rol oynadıklarını ifade ederek, “Mühendisler hakikaten olmazsa olmazımızdır. Belediye Başkanlarımızın mimari anlamda ilk başvuracakları, bilgilerinden yararlanacağı birim Mühendisler Odası'dır. Bizim yönetim olarak yaklaşımımız sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, sendikalar, odalar ve meslek kuruluşlarıyla şehrin bütüncül halde ortaklaşa ve ortak akılla yönetme anlayışında hareket ediyoruz. Bugüne kadar bütün çalışmalarımız bu minvalde olmuştur. Bundan sonra da bu şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu. Battalgazi’de yaptıkları çalışmalarda istişareye büyük önem verdiklerine değinen Gürkan, “Hakikaten mühendislerimize hep önem verdik. Belediye Başkanlığım dönemimde Harita Mühendisleri ve Şehir Planlamacılarıyla hep istişarede bulunduk. Battalgazi'de yaptığımız revizyon ve değişikliklerle ilgili beraber çalışmalar yaptık” dedi. 

“PLANLAMAYI MÜHENDİSLERİMİZLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Gürkan, yeni dönemde merkez ilçe olacak olan Battalgazi’nin planlanmasında mühendislerle birlikte çalışacaklarını belirterek, “Malatya'nın gelecek yıllarını planlayacaksak mühendislerimizle bunu planlamamız mümkündür. Mühendislik bir yere şekil veren meslek grubu olarak algılanıyor. Siz şehre şekil verip şehri gelecek kuşakların rahat, planlı, çağdaş bir şehirde yaşamasını istiyorsanız o zaman bu konunun uzmanlarıyla yakın ilişki, temas halinde olmanı gerekiyor” diye konuştu. 

“TARİHE ÖNEM VEREN BİR BAŞKANIMIZ VAR”

İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Bedri Özten, Gürkan ile her zaman istişare içinde olduklarını kaydederek, “Her zaman Selahattin Beyle istişare halindeyiz. Bire bir olmasa da danışıyorduk. Bundan sonra bunun daha yoğun olmasını bekliyoruz. Bizim işimizle ilgili olan problem ve çözümlerde bizimde katılmamızı bekliyoruz. Aksi taktirde tespitler ve çözümler Amiyane tabirle 'kocakarı' ilacıyla çözülmeye çalışılıyor. Ne yazık ki ülkemizde de bu böyle oluyor. Problemler ve çözümleri hiçbir zaman uzmanlara bırakılmıyor. Belediye içerisinde veya başka kurumlar içerisinde bazı kişi ve gruplar tarafından çözülmeye çalışılıyor. Bu şekilde yapılınca ne konu bitirilir ne de çözülmüş olur. Başkanımızı bu yönden taktir ediyoruz. Çünkü tarihe de önem veriyor. Bütün problemlerini çözen belediyeler genellikle bu tür şeylere eğilimli olur. Yani sosyal ve kültürel dallarda çalışır. Bu da şunu gösteriyor başkanımız bazı şeyleri aşmış durumda” dedi. 

ESNAF ZİYARETİNDE BULUNDU

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, daha sonra Niyazi Mısri esnafını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Gürkan, yerel seçimde destek istedi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında ziyaretlerini gerçekleştiren Gürkan, “Battalgazi’yi hep birlikte yöneteceğiz” dedi. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız