SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Encümeni ve Komisyonlar Belirlendi

0
Güncellendi - 2017-04-13 18:24:04
Büyükşehir Encümeni ve Komisyonlar Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi toplandı. Encümen ve ihtisas komisyonlarına seçim yapıldı. Horata Mesiresi Esenlik'e verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı çalışmalarına Çarşamba günü yaptığı ilk oturumla başladı. Toplantıda, Encümen Üyeleri ile İmar Komisyonu ve çeşitli ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Oldukça yoğun bir gündemle toplanan Büyükşehir Meclisi, bazı maddeleri görüşüp karara bağlarken bazı maddeleri erteledi, bazılarını da ilgili komisyonlara havale etti.

Komisyon seçimleri

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanan Büyükşehir Meclisinde komisyonlar belirlendi.

Encümen üyeleri

Gizli oyla yapılan seçimlerde Hasan Göğüs, Ramazan Özcan, Nurettin Karaaslan, Mehmet Kahraman, Metin Mandal, Encümen üyeliklerine seçildi.

Mecliste yapılan seçimlerde İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile ihtisas komisyonlarına seçilen diğer isimler şöyle oldu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:

Nevzat Aslan, Ramazan Özcan, Mehmet Çınar, Meltem Kavuk, Şahin Özer.

Plan ve Bütçe Komisyonu:

Şefik Şengün, Aziz Görgeç, M.Metin Bölükbaşı, Rüstem Çatı, İrfan Pişgin, Nebi Yiğit, Mehmet Reşat Güzel, Hurşit Kuşçu.

Hukuk İhtisas Komisyonu:

Ramazan Acar, Aziz Görgeç, Hasan Göğüs, Şefik Şengün, Mehmet Reşat Güzel, Günnur Tabel seçildiler.

Ulaşım Komisyonu:

Mehmet Çınar, İlhami Mengi, Sebahattin Ateş, Mustafa Gülhaş, Hüseyin Akkaya, Emin Kılıçaslan.

Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu:

Cumali Doğan, Murat Doğan, Hakan Çiftçioğlu, Mehmet Baysar, Kadir Yoldaş, Emin Kılıçaslan, Hüseyin Akkaya, Necmettin Özcan, Erdal Üstün.

Çevre ve Sağlık Komisyonu:

Mehmet Baysar, Fetahmet Bay, Memet Aslan, Selim Gültekin, Erdal Üstün, Emin Kılıçaslan, Aziz Görgeç.

Çakır’a borçlanma yetkisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kentteki alt yapı yatırımları için yurt içi ve yurt dışı bankalar ile İller Bankası’ndan kredi kullanmak için verilen borçlanma yetkisi yenilenirken, Büyükşehir Belediyesi’ne kayıtlı teknelerdeki vize ve kayıt harçları ile gezi teknesi tur ücretlerinde indirim yapılması yönündeki teklif de kabul edildi.

Horata Esenlik Şirketi'ne kiralandı

Geçtiğimiz haftalarda çöplüğe dönüşmüş haliyle gündeme gelmesinden sonra Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi ekipleri tarafından temizlenen Horata Mesire alanının Esenlik Şirketine 5 yıllığına devredilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayının ikinci toplantısını 14 Nisan Cuma günü saat 15.00’de yapacak.

Belediyeler Birliği toplandı

Bu arada, Meclis toplantısının ardından Malatya Belediyeler Birliği toplantısı da saat 15:30 da Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Ali Kazgan başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak geçen toplantıya ait karar özeti okunarak kabul edildi. Daha sonra 2016 Faaliyet Raporu, 2016 Kesin Hesabı, İş makinesi alımı ile ilgili kararlar görüşülüp karara bağlanırken, Encümen ve Plan Bütçe Komisyon üyeliklerinin seçimleri de yapıldı.

Yapılan seçimlerde, Encümen Üyeliğine; Ali Kazgan, Cemal Akdemir, Ali Seydi Millioğulları, Mehmet Polat, Nevzat Öztürk, Recep Gülbey,

Plan Bütçe Komisyon Üyeliğine; Mehmet Poyraz, Vahap Küçük, Süleyman Eser, Mehmet Kızıldaş, Recep Gülbey, Rüstem Çatı seçildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Vah vaaahh! Komisyona seçilen bu Cumali Doğan, hani şu Cumhuriyetimiz için "94 yıllık sarhoşların kurduğu rüya bitti" deyip de kamuoyundan tepki gelince AKP'den ihraç edilen Akçadağlı Cumali mi? E adamı Cumhuriyetimize ve kurucularına hakaret etti diye ödüllendirmişler resmen! Vah Malatyam vaaaahhh!..
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla