SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Final Setinde Yıkıldı

0
Güncellendi - 2018-01-21 18:43:50
Büyükşehir Final Setinde Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Erkekler Voleybol 1. Lig B Grubu’nda mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, evinde Ordu ekibi Akkuş Belediye’ye 3-2 yenildi.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı başhakem Hüseyin Okumuş ile yardımcı hakem Rıdvan Bozyiğit yönetti.

Birinci sete iyi başlayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, Kübalı oyuncusu Lazara Raydel’in üst üste ürettiği sayılarla öne geçti. Teknik molaya 12-11 üstün giren Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik mola dönüşü 4-1’lik seri yakaladı ve 16-12 öne geçti.

İlk sette üstünlüğü elden bırakmayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, seti 25-18 üstün tamamlayarak, müsabakada 1-0 öne geçti.

İkinci set büyük bir çekişmeye sahne oldu. Akkuş Belediye, teknik molaya 12-7 üstün girerken, iki takım seti kazanmak için varını yoğunu ortaya koydu. Baştan sona çekişmeli geçen ikinci seti Akkuş Belediye 25-23 kazandı ve durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sette de heyecan sürdü. İki takım karşılıklı sayılar üretirken, Akkuş Belediye teknik molaya 12-8 üstün girdi. Mola dönüşü iki takım karşılıklı sayılar üretti ancak Akkuş Belediye farkın kapanmasına izin vermeyerek, seti 25-20 üstün tamamlayarak, müsabakada 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik molaya 12-7 önde girdi. Karşılıklı sayıların üretildiği dördüncü seti 30-28 kazanan Malatya Büyükşehir Belediyespor, durumu 2-2’ye getirdi ve maç final setine uzandı.

Final setinde iki takım karşılıklı sayılar üretirken, Akkuş Belediye 15-13’lük üstünlük sağladı ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Malatya Büyükşehir Belediyespor’un voleybol antrenörü Muhammed Çatar, “Ligin üçüncü sırasındaki takımıyla oynadık. Biz küme düşmemek için uğraş veriyoruz. Yeni oyuncularımızla ilk maçımız. Takımımız bireysel hatalar yaptı. Takım olarak yeni yeni toparlanıyoruz. Bu haftadan sonra takım oturunca, bu ligde yenilmeyiz” dedi.

Müsabakayı izleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise Malatya Büyükşehir Belediyespor’un kardeş kulüpleri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Zevkli bir mücadele seyrettik. Salonun ambiyansı bu heyecanımızı artırdı. Bizim hedefimiz Play-Off, bu yönde kayıpsız gitmeye çalışıyoruz ama kardeş kulüple bugün puanları bölüştük sayılır. Başkanımı tebrik ediyorum. Güzel bir maç, salonda da güzel bir destek var. Bu takım ligde kalmayı değil, süre olsa daha iyi yerlere gelir. Bizde Malatya’da kaybettiğimiz puanı bundan sonraki maçlarımızda telafi etmeye çalışacağız.”

Malatya Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Orhan Barman ise takımın Akkuş Belediye karşısında iyi mücadele ettiğini belirterek, “Son yıllarda Malatya’nın gördüğü en iyi voleybol müsabakasıydı. Centilmence geçti, her iki takımı da kutluyorum. Bundan sonra takımımız daha iyi olacak. Yeni transferler yaptık. Sezon başında bu transferler olsa takım bu seviyede olmayacaktı. Bugün güzel bir müsabaka oldu. Puanları paylaştık, galip gelsek daha iyi olurdu” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Orhan Barman, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’ye kayısı takdim etti.

Mehmet GÖRESİYE, Ferdi DURDU- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yusuf (6 yıl önce)
    Güzel ve ilerisi için ümit verici bir maçtı.Bu kadro sezon başında kurulmuş olsaydı şu an ilk 3 planları yapılıyor olabilirdi.Kulüp yönetiminin bu kadroyu güçlendirerek koruması durumunda önümüzdeki sezon ilk üç neden olmasın.... Bizleri ümitlendirdikleri için oyuncuları.teknik heyeti ve yönetimi kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla