SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Formülleri

A- A+ PAYLAŞ
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Van depremiyle birlikte yeniden gündeme gelen büyükşehir belediye konusunun Malatya'yı da kapsayabilmesi için bazı yeni seçeneklerin göz önünde bulundurulması gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.
 
Haziran 2011 genel seçimleri öncesi büyükşehir statüsü konusunda il nüfusunun en az 750 bin olması gerektiğinin konuşulmasına rağmen bu konuda bir kesinlik olmadığını belirten Öz, bundan sonraki ilk büyükşehir kararının içerisinde mutlaka Malatya'nın da bulunması için bütün gayretleri göstereceklerini bildirdi.
 
Van depremi ile birlikte, bu ili de kapsayacak bir şekilde "750 bin asgari nüfus kriteri"ne göre düzenleme yapılması halinde 8 bin eksiği olan Malatya'nın bu paket içerisinde yeralamayacağına ilişkin endişelere karşın Milletvekili Öz, bu konuda şunları söyledi:
 
"Sayın Başbakanımızın Van ili ziyaretinde, tekrar gündeme gelen Büyükşehir yapılacak illerle ilgili konu tekrar basında yer almıştır.  Şu anda hükümetimizin bu konuda daha önceden hazırlanmış bir taslak çalışması olup;  yasanın ne şekilde çıkacağı tam olarak belli olmamakla beraber; il sınırı 750 bin üzerinde olan illerin Büyükşehir olacağı düşünülse bile; yaklaşık 8 bin vatandaş eksiği bulunan Malatya’mızın bunu aşması gerekmektedir.
 
Bunu aşmamız için aşağıdaki seçenekler göz önünde bulundurulabilir:
 
-Kriterler arasına; il nüfusu 750 bin olan iller ile şehir merkezi nüfusu (20.km. içerisinde kalan) 500 bin’i aşan illerin alınması,
-Bu kriterin 700 bin’e  çekilmesi ,
-Nüfusu 750 bin olan iller ile istatistiki verilere göre nüfus artışı 2014 yılına kadar 750 bin kişiyi aşacağı tahmin edilen illerin; ki Malatya bunu rahatlıkla bulacağı için;  Büyükşehir olması, 
-Malatya dışında yaşayan Malatya hemşehrilerimizin ikametgahlarını Malatya’ya almaları noktasında; (yaklaşık 8 bin) eksiğimizi tamamlamak için daha organize bir biçimde Valilik, Belediye, Tüm Sivil Toplum Örgütleri, Malatya dışında faaliyet gösteren tüm hemşehri derneklerimizin katılımıyla bir kampanya başlatılması.
 
Özet olarak şunu söylemek isterim ki; Malatya halkının Büyükşehir olma noktasında büyük bir beklenti içerisinde olmaları çok tabii ve doğaldır.  Biz de seçmiş oldukları milletvekilleri olarak; bunun gerçekleşmesi için yukarıda belirttiğim çözüm önerileri doğrultusunda veya başka bir çözüm şekli bulunarak Malatya’mızın ilk kurulacak iller arasında Büyükşehir olması için gerekli bütün gayretleri göstereceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız