SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcılığına Atama

0
Güncellendi - 2017-07-29 00:56:26
Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcılığına Atama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'ndaki yolsuzluk ve suistimal iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar'ın yerine MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çeçen'in (fotoğraftaki), yine aynı kapsamda açığa alınan Daire Başkanı Mehmet Mert'in yerine de İlçeler Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürü Hakan Demir'in getirildikleri öğrenildi.

15 KİŞİ AÇIĞA ALINMIŞTI..

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda yaklaşık 1 aydır sürdürülen soruşturma kapsamında, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, Yol Yapım ve Asfalt Şube Müdürü Nejat Fırat'ın yanı sıra, 1 Müdür Yardımcısı, 3 Kontrol Mühendisi, 1 Memur, 1 Kadrolu İşçi ve 6 Hizmet Alım Personeli olmak üzere toplam 15 personel açığa alınmıştı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "..Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın bizzat talimatlarıyla Yol Asfalt Daire Başkanlığımızda 1 ay önce başlatılan ve devam eden titiz inceleme, araştırma ve denetimlerimiz sırasında bir takım usulsüzlüklere ve suistimallere ilişkin kayda değer bilgi ve belgelere ulaşılmıştır.

Sayın Başkanımızın direktifleri ve takipleriyle başlatılan bu incelemeler sonucu tespit edilen usulsüzlüklerden ötürü; 1 Genel Sekreter Yardımcısı, 1 Daire Başkanı, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 3 Kontrol Mühendisi, 1 Memur, 1 Kadrolu İşçi ve 6 Hizmet Alım Personeli olmak üzere toplam 15 personel soruşturmanın selameti açısından tedbir amacıyla açığa alınmıştır.

Belediyemizce tayin edilen muhakkiklerce yapılan soruşturmalara ilâveten, İçişleri Bakanlığımızdan da Mülkiye Müfettişleri talep edilmiş olup, konu ayrıca adli makamlara intikal ettirilerek yasal takibin yapılması istenmiştir.." denilmişti.

YENİ ATAMALAR..

Açığa alınmalardan sonra, Zeki Sarılar'ın yerine Genel Sekreter Yardımcılığı'na MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çeçen getirildi.

ÇEÇEN'İN ÖZGEÇMİŞİ: 1982 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı.2004 yılında İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde Lisans öğrenimini tamamladı. İstanbul’da 1 yıl Enerji sektöründe proje kontrol biriminde görev yaptıktan sonra 2006 yılında askerlik görevini tamamladı. 2006 yılında Malatya’da 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde Doğalgaz Alt Yapı İnşaatı projesinin Müşavir Firmasında Kontrol Amiri olarak görev yaptı ve devamında 1.Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde Doğalgaz İşletme Birim sorumlusu olarak görev yaptı. 2007 yılında AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş firmasında Yapım İşletme Sorumlusu olarak göreve başladı. 2014 yılında Maski Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Genel Koordinatör olarak göreve başladı. 2015 yılı sonu itibariyle Maski Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mehmet Mert'in yerine Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı görevine vekaleten, İlçeler Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürü Hakan Demir vekaleten atandı.

DEMİR'İN ÖZGEÇMİŞİ: 1969 Malatya Merkez doğumlu olan M. Hakan DEMİR, İlk ve Ortaokulu Malatya'da, liseyi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesinde tamamladı. 1986 yılında girdiği İ.T.Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1991 yılında iyi derece ile mezun oldu.Adana-Bahçe otoyolu inşaatı drenaj işlerinde kısa bir süre özel sektörde çalıştı. 1992 yılı içerisinde Köy Hizmetleri Urfa İl Müdürlüğü Etüt Proje Müdürlüğü içme suyu proje biriminde 4 ay süreli geçici işçi kadrosunda çalıştı. Bartın Belediyesinin açmış olduğu sınavı kazanarak 14.04.1993 tarihinde Fen İşleri Müdürlüğü emrinde memuriyet hayatına başladı. Temmuz 1997'ye kadar bu Kurumda İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü emrinde mühendis ve müdür vekili olarak çalıştı. Temmuz 1997 yılında Malatya Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü, kapatılmasından sonra ise İl Özel İdaresinde çalıştı. Ağustos 2004-Eylül 2006 ve Ekim 2008-Nisan 2010 tarihleri arasında Yol Ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevini yürüttü. Nisan 2010-Aralık 2011 tarihleri arasında Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü emrinde kontrol mühendisi olarak Darende ve Yazıhan ilçelerinde içme suyu işleri kontrol mühendisliği yaptı. 14.12.2011 tarihinde atandığı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevini, 30.03.2014 tarihinde İl Özel İdaresinin kapatılarak Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilmesine kadar sürdürdü. M. Hakan DEMİR, evli ve iki çocuk babasıdır.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    Ey belediye, fahri kayahan'a ne diye kanal yaptın.yoldan daha büyük kaldırım yaptın.Ey belediye başkanı, fahri kayahanda hiç araba kullandın mı?Hemen yanından geçen yada yanından geçtiğn arabayı çizek gibi oldun mu?Hele bir de birisi önde arabasın dörtler yakıp park ettiğinde sağ şerit trafiğinin tamamen durduğunu ve duran arabayı sollamak istediğinde kaza riski atlattın mı.Ey belediye başkanı, ne diye yolları darlaştırıyorsun, kaldırımları genişletiyorsun.Geniş yol, dar kaldırım yapacağına tam tersini yapıyorsun.Araç sayısı çoğalıyor.Buna göre tedbir alman gerekiyor.Bunları biz mi söyleyelim sana.fahri kayahanda o ortadaki kanala ne gerek var.hem geniş bir kanal hem ne kadar lamba, direk kullanılmış.Yetmemiş kanalın yanına bir de yürüyüş yolu yapmışsın.yürümek istersen de bir dakika da bir arayla direklere çarpıyorsun.çünkü direk tam yürüyüş yolunun ortasında ve yürüyüş yolu tek kişilik.fahri kayahanda yapacağın tek şey kaldırımı küçült.Kanalı kaldır.Ortaya iki meterlik çimlendirilmiş ağaçlandırılmiş bir refüj,o kadar.senden bunu istiyoruz.Başka bir şey istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (6 yıl önce)
    Uzun yıllardır Malatyamıza gece gündüz demeden hizmet eden,hiçbir hesap gütmeden birçok belediye başkanı ile çalışmış Sayın Mehmet Mert'in bu şekilde anılması vicdanlarımızı sızlatıyor. Mesele yargıya intikal etmişken,daha herhangi bir yargı kararı dahi yok iken, böyle namuslu ve çalışkan insanlar hakkında olmadık ithamlarda bulunmak ahlaksızlıktır.Kim hak hukuk çiğnemiş ise karşılığını bulmalı. Umarız ki adalet tecelli eder ve tertemiz insanların üzerine basılarak kimse menfaat devşiremez.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Acaba bu arkadaşın malum grupla bağlantısı varmı. Merak ediyorum gerçekten. Neden derseniz Kayserili diye diye belediyeye liyakatsiz malum grubun elemanlarını yerleştirin durun. Sorunumuz şu: kendimizi Allah yerin koyup hesap soruyoruz. Neymiş namaz kiliyorsa tamamdır. Ya kardeşim namazı insan Allah için kilar
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (6 yıl önce)
    Bu işin reklamı olmaz "sayın başkanın direktifi demek" hiç olmaz... bu iş imar dosyası gibi bir kişiye ihale olmamalı.. şuan bu işi sulandırıyorlar.. örnek mi bir eski motaşçı, şimdi malum çevreden ve ahlak dersi veriyor..aklanıp -paklandımı kimse bilmez.. büyükşehirin kayseri dışında kiralık araçları kimlerin bir bakalım kendi arabasını belediyeye makam olarak kiralayanlar kimler daha mi? daha çok.. şirketler ve iktidarın malatya da ki yöneticileri şirketlerle ne tür ilişki içinde birde bir grup var ya onları ne tüccarı olduğunu ben değil koca belediye biliyor.. birde bu şehirde malum grubun orta oyunu var "kayseri" algısı.. heryeri kayseriler aldı? gerçekten öyle mi? Yönetim kurulu üyesi uçakla gelip bir imza ile ne kadar maaş aldığını malum gruptan başka hiç kimse bilmez..
    0
    0
    Yanıtla
  • Davut (6 yıl önce)
    Al birini vur ötekine hani derler ya gelen gideni aratır aynı öyle olmuş, bu şahıs tam bir kibir abidesi , Maski de iken yanına girmek için 3 saat bekletiyordu insanı dinlerken yüzüne bile bakmaz, yazık olmuş memlekete, bu Malatya ye iş miş yapmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • suatyildirim (6 yıl önce)Davut isimli kullanıcı yorumuna
    sinan bey on yıl aksada beraber çalıştığımız arkadaşımız.Sinan beye belediye başkanlığı yakışır kul hakkına hiç ama hiç taviz vermez babasına dahi acımaz doğru olan konuda idam etsen yanlışı yaptıramazsın yirmidört saat çalışsa yorulmaz vaz gecmez.kafası çalışır ve herkesin fikrini alır coğunluğu uygular.kısacası başkan olacak belediye kadrosundaki tek adam.benide hiç sevmezdi :9 doğruyu söylemek bazen acıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    Bu Şehir ne Yüksek Mimarlarda gördü, açtığı Fahri Kayahan yolundan belli. Hiç olmazsa son yıllarda şehrimiz bir kente benzedi. Ne zaman memleketime gelsem şehir sürekli gelişmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • belli belli memleket çok değişti. su ve yeşille özdeşleşen kernek betona döndü,meydana ucube bir kernekle kel alaka dedirten bir yel değirmeni yapıldı.. kernek'in merdivenleri anıt kabir gibi engelliler ve yaşlılar çıkamıyor. asırlık çınarlar zeki!!! projelere kurban edildi. o zeki projelerde şimdi sorgulanıyor. suyun başkenti malatya'da suya %300 zam yapıldı, susuz bir kış geçirdik. 3 yıldır fahri kayahan ve bostanbaşı yolu niye bitmiyor diyorduk ki meğer işin içinde zeki projeler ve sonunda kabak gibi patlayan bir suistimal çıktı. sen dışarıdayken memleket çok değişti!!! arif efendi. ama gelişti mi? orası muamma???
    0
    0
    Yanıtla
  • Az nankör olmayın, beslendiğiniz, gezip dolaşarak nimetlerinden faydalandığınız şehrinizi hırpalayıp elaleme rezil etmeye çalışmayın. Gören gözler biliyor şehrimizin ne olduğunu, sizlerin atıp tutup sıkmalarıyla gerçekler gözardı edilemez...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • arif bey, beğenmediğiniz o yüksek mimarın belediye başkanı olduğu dönemde sizin de belirttiğiniz gibi fahri kayahan, bostanbaşı ve yeşiltepe gibi alt merkezler açılarak şehrin nüfusu merkezden o bölgelere kaydırılmıştır. övdüğünüz mevcut belediye 10 yılda kaç tane alt merkez açmış acaba? murat bey'in dediği gibi 3 yılda bostanbaşı ve fahri kayahan bitirilememiş. komik olmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • evet açılmış olan fahri kayahan yolunun tam ortasına gereksiz yapılan 2 metre enindeki kanalı ile ne de gülünç ve kullanıma elverişsiz olduğunu tüm millet görür ve de muhaliflere güçlü bir malzeme verildiğini de her alanda izlersiniz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Allah aşkına büyük şehre belediyecilikten anlayan, tecrübeli yüksek mimar biri gelsin. gerekirse reis atasın. zeki sarılar'ın ne olduğunu bu millet 10 yıldır söylüyor, büyük şehir yeni uyanmış anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla