SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Görevden Kaçıyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, MOTAŞ’ın sermaye artırımını kabul etti. 5 milyonluk sermaye artırımından doğan ve Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 93,64 oranındaki hissesine denk gelen 4 milyon 765 bin TL’nin MOTAŞ’a aktarılmasını da onaylarken, Defterdarlık yanındaki kapalı otopark ile açık otoparkın işletmesinin 5 yıllığına MOTAŞ’a devrine karar verdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı toplantılarını 2. oturumla tamamladı. Başkanvekili Hasan Göğüs başkanlığında ve üyelerin katılımıyla gerçekleşen toplantıya, MOTAŞ ve toplu ulaşım araçlarına istenen zam talepleri damga vurdu.  

Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olacak park ve yeşil alanların belirlenmesi konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre Komisyonu’na havale edildi. Çeşitli imar konularının da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, Mezarlık hizmetlerinin ilçe belediyelerine devredilmesi ile ilgili madde sonraki toplantıda ele alınmak üzere ertelendi.

AKPli Başkanın Tepkisi

Büyükşehir yetkisinde olan cenaze defin işlemlerinin ilçe belediyelerine devrini konu alan madde geçildi. Madde üzerine söz alan CHP Grup Başkanı Hurşit Kuşçu; “Cenaze defin işlemlerinde doğacak masrafları ilçe belediyeleri mi karşılayacak? Ayrıca Lojistik destekle ne anlatılmak isteniyor?” sorularını yöneltti. AKPli Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey söz aldı ve “ İlçe belediyeleri cenaze defin işlemlerinde yetersiz kalıyor. Personel yok, otları dahi biçemiyoruz. Büyükşehir resmen görevden kaçıyor. Kusura bakmayın ama ben bu işe el kaldıramam” diyerek önergeye ret oyu vereceğini belirtti. AKPli Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise “Cenaze defin hizmetleri büyük bir iş. Kadın ve erkek imamlar, diğer personel  ile tam teşekküllü bir hizmet. Tek başına belediyelerin yapacağı iş değil. Burada kaçmak değil birlikte yapmamız gerek” sözleriyle önerge üzerindeki görüşlerini ifade etti. AKPli Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’de “ Verilen yetki devri ucu açık bir konu. En küçük ilçenin en az 30 mahallesi var Bir o kadar da küçük yerleşim birimi. İlçe belediyelerinin durumu ortada” diye aynı doğrultu da konuşunca, Başkanvekili Göğüş  “Anlaşılan, konu iyice müzakere edilmemiş. O nedenle bu maddeyi ertelemeyi oylarınıza sunuyorum” dedi ve madde oy birliği ile ertelendi.

Belediye otobüslerine zam talebi

Gündem maddeleri arasında tartışma yaratan bir başka konu ise toplu ulaşım araçlarına yapılmak istenen zam talebi oldu. Toplu taşıma ücret tarifesindeki, tam biletin 1.5’dan 1.65’e, öğrenci ve emekli 1 liradan 1.15 gibi artış öngören değişiklik maddesi üzerinde söz alan CHP’li Üye Hurşit Kuşçu; “Alınan bir karar vardı. Emekli 70 kuruş, öğrenci 1 lira idi. Bu nasıl iş? Bizleri aydınlatır mısınız?” diye bilgi istedi. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AKPli Şefik Şengün ise söz istedi ve “Hurşit bey doğru söylüyor. Kararı verecek olan meclis üyeleri olarak sizlersiniz. Benim, maddenin görüşülmeden,  Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonuna havale edilmesi yönünde bir önerim var. Karar meclisin” diyerek maddenin daha ayrıntılı görüşülmesi için ilgili komisyonlara havalesini istedi. Başkanvekili Göğüş, maddeyi oylamaya sundu. Maddenin oy birliği ile havalesine karar verildi. 

MOTAŞ’a 4.7 milyon

MOTAŞ’ın 5 milyon TL’lik sermaye artırımından dolayı Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 93,64 oranındaki hissesine düşen 4 milyon 765 bin TL’nin aktarılması da onaylandı.  . Defterdarlık yanındaki kapalı otopark ile açık otoparkın işletmesinin 5 yıllığına MOTAŞ’a devri de kabul edildi. 

Pütürge, Kuluncak, Kale ve Arguvan ilçe belediyelerinin ek bütçeleri, bazı AKP’liler tarafından komisyonlardan incelendikten sonra karar alınmasını isterken, bazı AKP’lilerin itirazı üzerine oylanarak çoğunluklu olarak kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız