SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Henüz Oturmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:42
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya’nın Hekimhan ve Kuluncak ilçeleri Genişletilmiş İlçe Divan Toplantıları gerçekleştirildi. 

CHP Hekimhan ilçe binasında düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan CHP Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş, “CHP'nin mücadelesi, bir seçimde başlayan ve bir başka seçimde biten bir mücadele değildir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bütün partilerden ayrıldığımız en önemli özelliğimiz budur. Dolayısıyla bir mücadele veriyoruz. Bu seçimlerde de bu mücadelemizin nasıl verdiğimiz herkes farkında yapacağımız toplantının verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

CHP Kuluncak İlçe Başkanı Kemal Yıldırım ise, “Bu toplantıda hem yerel seçimin hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin değerlendirmesini yapacağız. Bunun yanında genel seçimlere ilişkin görüş ve önerileri tartışacağımız güzel bir toplantısı olmasını diliyorum. Bu toplantılar bugünden yarına bitecek toplantılar değil. 90 yıldır bu toplantılar yapıldığı için bu kadar köklü bir partide bulunuyoruz. Belki uzun yıllar da bu toplantılara ve mücadelelere devam edeceğiz" diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI HENÜZ MALATYA DA OTURMADI”

Toplantıda konuşma yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz şunları dile getirdi:

“Bugün burada Hekimhan İlçe başkanımız, Hekimhan Belediye başkanımız, partimizin belediye meclis üyeleri ile Kuluncak İlçe Başkanımız ve yöneticileriyle bir araya gelerek ‘Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısını’ gerçekleştiriyoruz.

Bu toplantıların gerçekleştirilmesinde ki amacı geçmişte partimize hizmet vermiş ve mevcutta hizmet veren yönetici arkadaşlarımızla partimizin önümüzdeki süreçte daha iyiye taşımak ve yön vermek konusunda neler yapmamız gerektiği yad a bir sonraki seçimde daha iyi sonuç alabilmemiz için ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiğini konusunda fikir alış verişinde bulunuyoruz.

Dolayısıyla bir yerel seçimi geride bıraktık. Yerel seçimden elbette alıntılar yapıyoruz. Yerel seçimle ilgili değerlendirmeler yapıyoruz. Seçimde eksiklerimi neydi, gerçekleştirmek isteyip de gerçekleştiremediğimiz konular ve beklentilerimiz nelerdi. Burada hep beraber bu soruları Cumhuriyet Halk Partisin yakışır demokratik bir şekilde tartışıyoruz."

Genişletilmiş İlçe Divan Toplantılarını Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinden başlattıktıklarını ifade eden Kiraz, "Bugün Hekimhan ve Kuluncak ilçemizin toplantısını gerçekleştiriyoruz. Birleştirilmiş ilçeler şeklinde de bu toplantıları zaman zaman yapacağız. İlçe toplantılarımız bittikten sonra sonuçları İl danışma kurulumuz değerlendirme raporu genel merkezimize bildireceğiz. Partimizin Malatya’daki analizini de ortaya koymuş olacağız. Önümüzdeki dönemde Malatya bakışıyla vizyonumuzu ve misyonumuzu oluşturmuş olacağız. Bu açıdan bu toplantılar önemli ben düşüncelerini bizimle paylaşan arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her partilimizin düşüncesi bizim için önemli katkılar sunuyor. Hekimhan’a Partimize iktidar verdi. Tekrar Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor. Önümüzdeki dönemde daha iyi bir belediyecilik anlayışını, daha doğru bir belediyecilik anlayışını şimdiye kadar nasıl yapıyorsak bundan sonra da Hekimhan halkı için en iyisini vermek için çalışacağız. Muhtarlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızın da sorunlarını çok yakından takip ediyorum. Özellikle köy tüzel kişiliğinin elinden alınmış olması ve hizmet noktasında bir karmaşıklığın olması muhtarlarımızın özellikle alt ve üst yapı hizmetleri konusunda nereye başvuracakları konusunda bir kafa karışıklığı var. Her gittiğimiz yerde bunları görüyoruz. Yetkililere de bu konuda bilgiler veriyoruz. Ama mevcut Büyükşehir yasası henüz Malatya'da oturmadı. Dolayısıyla bir an önce iktidar temsilcilerine ve Büyükşehir temsilcilerine bir çağrıda bulunuyoruz. Muhtarlarımızı köylerimizi, köylülerimizi rahatlatacak hangi hizmeti hangi noktada alacakları daha açık ve net şekilde anlatılması gerekiyor” dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlulları da konuşmasında, “Şuanda görev bana verildi. Elbette ki Büyükşehir ve ilçe belediyeler arasında kargaşa var. Bizde norm kadrolarımız belirledik hafta sonu kesinleştireceğim. Hekimhan halkının bilmesini isterim biz şuanda Büyükşehir veya İlçe belediyenin görevi demeden bütün işlere koşturmaya çalışıyoruz. Hekimhanlı vatandaşlarım rahat olsunlar çok kısa zamanda istedikleri hizmetleri daha hızlı bir şekilde alacaklar. Ben buraya hizmet için geldim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız