SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir İçin Aday Adayıyım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:19
A- A+ PAYLAŞ

 Avukat Ali Bakan, AKP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Bu arada, AKP'ye başvuru süresinin 1 Ekim'de başlamasına rağmen, Pazar akşamına kadar büyükşehir ile Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe belediyeleri için herhangi bir aday adaylığı başvurusu yapılmadığı bildirildi.

"ADAY ADAYIYIM.."

Avukat Ali Bakan, Yeşil Elma’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. İstiklal Marşını okuyarak sözlerine başlayan Bakan, “Biz burada birçok proje paylaşabiliriz. Birçok projeyi anlatabilirim. Ancak ben sizlere Malatya’yı ne Paris yapacağımı ne de Londra yapacağımı söylemiyorum. Ben gökteki yıldızları da sizlere vaat etmiyorum. Ben Ali Bakan olarak kişiliğimle, kimliğimle, bilgimle, birikimimle, her türlü donanımımla örnek alınan bir Malatya’yı inşa etmek için geliyoruz” dedi.

Bakan, sadece Malatyalıların adayı olacaklarını ifade ederek, “Biz hiçbir hizbin, vakfın, derneğin, cemaatin değil biz sadece Malatyalıların adayı olacağız. Halkın adayı olacağız. Biz Malatyalılara şunu açık yüreklilikle ve söz olarak söylüyoruz; biz size adaleti vaat ediyoruz. Sizlere eşitliği vaat ediyoruz. Fakirlerin gözü, kulağı, uzanan eli olmayı vaat ediyoruz. Biz kapalı kapılar ardından değil, halkın içerisinde halka birlikte bu belediyeyi inşallah büyükşehire taşımayı vaat ediyoruz. Malatya ancak Malatyalılarla büyükşehir olacaktır. Biz onun için topyekun Malatya’nın adayı olacağız” diye konuştu.

İnsan odaklı belediyecilik anlayışını getirmek istediklerini belirten Bakan, “Türkiye’de 1990’larda belediyecilik anlayışı sadece imar belediyeciliğiydi. 2000’li yıllara gelindiğinde bu artık değişti. Sosyal belediyeciliğine, kültür belediyeciliğine dönüştü. Ancak biz yeni bir kavramı söylüyoruz. Allah nasip ederse, göreve geldiğimizde biz insan odaklı bir belediyecilik anlayışını Malatya’da hakim kılacağız” dedi.

Bakan, Malatya’ya olan borcunu ödemek için aday olduğunu kaydederek, “Parada pulda gözüm yok. Bunlardan Allah’a sığınırım. Ne şan ne şöhret için. Ben bu topraklarda doğdum. Bu topraklarda mesleğimi edindim. Ama benim bu topraklara da bilgimi, birikimimi taşımam Malatya’ya olan borcumdur. Ben bu borcumu ödemek için aday oldum” ifadelerini kullandı.

HENÜZ BAŞVURU YOK..

Bu arada AKP'de 1 Ekim- 1 Kasım tarihleri arasında aday adaylığı başvurularının kabul edileceği açıklanmışken, 6 Ekim Pazar akşam saatlerine kadar gerek büyükşehir, gerekse de merkez ilçeler olan Yeşilyurt ve Battalgazi için herhangi bir aday adaylığı başvurusu olmadığı öğrenildi.

İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, birçok kişinin başvuru formu aldıklarını, başvurularını bu haftadan itibaren yapmalarının beklendiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız