SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyükşehir İçin Şart..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi olabilmesi için beldelerin bağlanmasının şart olduğunu söyledi.

Dilek ve Topsöğüt Belde Belediyelerinin Malatya Belediyesine bağlanması kararının Danıştay tarafından durdurulmasını değerlendiren Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya halkının, Malatya’nın Büyükşehir olmasını çok istediğini biliyoruz. Ayrıca, sivil toplum örgütleriyle yapılan toplantıda böyle bir karar çıktı” dedi.

Çalık, kapanması durdurulan beldelerde gerekirse seçime gireceklerini belirterek, “Şu anda iki belde belediyemizin devam ettiği görülüyor. Ancak sonucunu beklememiz gerekiyor. Bunu gibi Söğüt beldemizde yine mahkeme kararı ile belde belediyesi olarak devam edecek belediyelerimizden bir tanesi. Son kati netice için hep birlikte mahkeme kararını bekleyeceğiz. Seçime girmemiz gerekiyorsa, hep birlikte yerel seçimlerde belediye başkan adaylarımız ile seçime gireceğiz” dedi.

Sivil toplum örgütlerinin Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin de merkez belediyeye bağlanmasını istediklerini belirten Milletvekili Çalık şunları söyledi:

“Merkeze yakın ilçelerimizin Malatya merkeze bağlanması gerekiyor. Bağlandığımız anda bile nüfusumuzun yetmediğini biliyoruz. Büyükşehiri yasal olarak hak edebilmemiz için bunları merkez sınırları haline getirme imkanımız olacaktır. Bunu için önümüzdeki dönemlerde, bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz. Fakat şu bir gerçek ki, merkeze bağlı beldelerimizin özellikle merkez belediyemizin imarı yapılırken ve planı, projesi yapılırken küçük belediyelerin merkez ilçeye bağlı olması birçok sıkıntıları beraberinde getiriyor. Sivil toplum örgütleri ile yapılan toplantıda arkadaşlarımızın söylemi de bu belediyelerin merkez belediyesine bağlanması hatta Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerin de bağlanarak daha planlanabilir bir hale getirilmesini istediler. Tabi bunlar tartışılacak, konuşulacak.”

FOTO: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız