SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Kanunu Köşkte

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:27
Büyükşehir Kanunu Köşkte
A- A+ PAYLAŞ

Onüç İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM'den onay için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildi. 

TBMM Başkanlığı, Kanun üzerindeki yasal işlemleri tamamladı. Kanun bu sabah, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in imzasıyla Çankaya Köşkü'ne gönderildi.  

Yasa TBMM Genel Kurulu'nda 12 Kasım'da kabul edilmişti.  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasayı 15 gün inceleme yetkisi bulunuyor.  

Onüç İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olacak. 

İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e, Ankara Yenimahalle'nin bazı mahalleleri Etimesgut ve Çankaya'ya bağlanacak. 

Belediyeler, mabetlerin de yapım, bakım ve onarımını sağlayacak. 

Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında ihtilaf çıkması halinde büyükşehir belediyesi yetkili olacak. 

Köylerde emlak vergisi, harç ve katılım payları 5 yıl alınmayacak. 559 belediye köye dönüştürülecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız