SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Komisyonları Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:31:06
Büyükşehir Komisyonları Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi,  Nisan ayı çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında yapılan Nisan ayı ilk oturumunda zorunlu ve gönüllü ihtisas komisyonu üyeleri belirlendi.

Toplantıda ayrıca, gündem maddeleri arasında bulunan çeşitli konular da görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan yaklaşık 7.5 dönümlük alanın sabit semt pazarı yapılması koşuluyla Yeşilyurt Belediyesi’ne tahsisi, mezbaha hizmetlerinin ilçe belediyelerine devredilmesi, Çilesiz ve Çavuşoğlu Mahallelerinde bulunan çeşitli büyüklükteki 7 adet parselin satışı gibi konular görüşülerek kabul edildi.   

Büyükşehir Belediye Meclisi; 2014 Mali Yılı Faaliyet Raporu da görüşülürken Denetim Komisyonunun raporu hakkında da meclise bilgi verildi. 

Büyükşehir Belediyesi’nde zorunlu ve gönüllü ihtisas komisyonlarında şu isimler yer aldı:

Encümen üyeleri 

Büyükşehir Belediye Meclisi, bir yıl süreyle görev yapacak encümen üyelerini belirledi. Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda Hasan Göğüs, Ramazan Özcan Nurettin Karaaslan, Metin Mandal ve istifa eden Celalettin Gönültaş’ın yerine Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Mehmet Karaman encümen üyeliğine seçildiler. 

İmar Komisyonu

Geçtiğimiz dönem 5 üyeyle görev yapan İmar ve Bayındırlık Komisyonu bu kez 6 üyeden oluştu.  Tamamı AKPli üyelerden oluşan komisyonda Nevzat Aslan, Hilal Acı, Meltem Kavuk, Aziz Görgeç, Mehmet Çınar ve Şahin Özer yer aldı. 

Çevre ve Sağlık Komisyonu

5 Kişilik komisyon üyeliğine Durmuş Doğan, İrfan Pişgin, Mehmet Aslan, Selim Gültekin ve Erdal Üstün yapılan açık oylamayla seçildiler.

Plan ve Bütçe Komisyonu

Geçtiğimiz dönem 5 üyeden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonunun üye sayısı da 8’e yükseltildi. Şefik Şengün, Necmettin Özcan, Hurşit Kuşçu, Metin Bölükbaşı, Rüstem Çatı, Fetahmet Bay, Nebi Yiğit ve Mehmet Reşat Güzel Plan ve Bütçe Komisyonunda yer aldılar. 

Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

7 Kişiden oluşan Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Cumali Doğan, Murat Doğan, Hakan Çiftçioğlu, Mehmet Baysar, Kadir Yoldaş, Nevzat Kızılaslan ve Hüseyin Akkaya seçildiler. 

Ulaşım Komisyonu

5 Kişiden oluşan komisyona Mehmet Çınar, İlhami Mengi, Sebahattin Ateş, Nevzat Kızılaslan ve Mustafa Gülhaş adlı üyeler yapılan açık oylamayla seçildiler.

Hukuk Komisyonu

5 Kişiden oluşan komisyona Günnur Tabel, Aziz Görgeç, Ramazan Acar, Şefik Şengün, Durmuş Doğan ve Hasan Göğüs adlı üyeler yapılan açık oylamayla seçildiler.

Komisyon seçimlerin tamamlanmasından sonra 2014 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. 

Denetim Komisyonunun 2014 yılı özet raporu meclisin bilgisine sunuldu. 

Mezbaha hizmetleri ilçe belediyelerine 

Mezbaha hizmetlerinin (işletilmesi, geliri gibi iş ve işlemleri işinin) ilçe belediyelerine devri maddesi komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. 

Yeşilyurt Belediyesine arsa tahsisi

Mülkiyet Büyükşehir Belediyesine ait Yeşiltepe Mahallesi 3388 ada 1 No’lu 7.455 m2’lik parselin 2 yıl içerisinde semt pazarı yapılması karşılığında Yeşilyurt Belediyesine tahsisi komisyon kararı doğrultusunda kabul edildi. 

Öte yandan Çilesiz ve Çavuşoğlu Mahallelerinde yer alan çeşitli büyüklükteki 7 adet parselin satışı ile ilgili konu, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin bazı maddeleri ilgili komisyonlara havale, bazı maddeleri de 2. Oturumda görüşülmesi kabul edildikten sonra 2. Oturumun 13. Nisan Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı. 

Gönültaş’ın yerine Mehmet Karaman geldi

Bu arada İstanbul’a yerleşeceği gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliğinde geçtiğimiz aylarda istifa eden Celalettin Gönültaş’ın yerine AKP Yeşilyurt İlçesi’ni temsilen Mehmet Karaman Büyükşehir Belediyesi’nin yeni meclis üyesi olarak toplantıya katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız