SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Konak Restore Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:55
Büyükşehir Konak Restore Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya mimarisinde önemli bir yere sahip olan ve Beşkonaklar Caddesi Yeni Lale Sokak girişinde bulunan yıkık haldeki tarihi konak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Fen İşleri Daire Başkanı Abuzer Kocaman ile birlikte restorasyon çalışmaları tamamlanan konakta incelemelerde bulundu. Tarihi konakta yapılan çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Çakır, konağın bölümlerini tek tek gezerek yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde gördü.

Beşkonaklar Caddesi Yeni Lale Sokak girişinde bulunan ve yapımı yaklaşık 1910-15 yıllarına dayanan, ancak yıllar içerisinde yıkık, dökük, harabe bir hale gelen iki katlı, çift girişi olan tarihi konak; Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra, restorasyon ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. 

Restorasyon çalışmaları kapsamında bugüne kadar yaklaşık 400 bin TL harcanan tarihi konakta; duvarlar aslına uygun olarak çivi ve telle örülerek kıtık sıva ile kaplandı. Ahşap merdivenler, kapı ve pencereler yine aslına uygun olarak yapıldı. Konağın yer döşemeleri ve diğer ahşap doğramaların yenilenmesi çalışmaları tamamlanarak, vernik kaplaması yapılıp dayanıklı hale getirildi. Dış cephedeki mevcut pencere demirlerinin bakımları ile eksik pencere demirleri de yine aslına uygun olarak yeniden yapıldı. 

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi konak çevre düzenlemesi de yapıldıktan sonra Malatya halkının hizmetine sunulacak. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız