SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 'Kupon' Arsa Satıyor

0
Güncellendi - 2018-04-21 02:53:04
Büyükşehir 'Kupon' Arsa Satıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 5'i Bahçebaşı, 2'si Kavaklıbağ, 1'i Yaka mahallesinde, 9'u Yeşiltepe ve 11'i de Tecde bölgesinde olmak üzere toplam 28 taşınmazı ihaleyle satışa çıkardı. 26 Nisan 2018 Perşembe günü ihaleyle satılacak olan parsellerin bedellerinin, yüzde 40’ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 taksitte ödenecek.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından, mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 28 parsel ‘Açık ve Kapalı Teklif Usulü’ ile satılacak.

26 Nisan Perşembe günü saat 14.30’da Encümen huzurunda yapılacak olan parsellerle ilgili ihale şartname ve eklerinin ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan alınabileceği kaydedildi.

10 taksitte ödenebilecek

İhale şartnamesinin ücretsiz olarak temin edilebileceği parseller için vatandaşlar KDV de ödemeyecek. Ayrıca parsel bedellerinin yüzde 40’ı peşin, geri kalan miktarı ise 10 eşit taksitte ödenecek.

Parsel büyüklükleri 31 m2 ile 7.289 m2 arasında değişirken, muamman bedelleri ise 15 bin lira ile  5.1 milyon lira arasında değişiyor.

Orduzu Pınarbaşı girişinde kupon arsalar

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, Orduzu Pınarbaşı girişinde satışa sunduğu 4453 ve 5058 metrekarelik arsaların 'Ticaret Alanı', 7289 metrekarelik 2 arsanın 'Özel Eğitim Tesis Alanı', 6511 metrekarelik olanın ise 'Özel Eğitim Tesis Alanı (Yurt)' imarlı oldukları bildirildi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin Yaka Mahallesi sınırlarındaki 7037 metrekarelik arsasının imarının ise 'Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı' olduğu belirtildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • malatya serdarı (5 yıl önce)
    muaaman bedel de güzel olmuş sayın editör... tam bir muamma doğrusu "muhammen bedel" dir... selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • gökmen (5 yıl önce)
    ÇOK GÜZEL SATIN SATIN AMAN BIRAKMAYIN BİŞEY!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (5 yıl önce)
    BİR TARAFTA BATTALGAZİ BELEDİYESİ RANT GETİRİSİ YÜKSEK YERLERİ SATMAK VARKEN YIKIP YEŞİL ALAN YAPIYOR DİĞER TARAFTA HALKIN ZAMAN ZAMAN OTURMAYA YER BULAMADIĞI ORDUZU PINARBAŞININ GİRİŞİNİ SATIYOR ACABA KİM KAZANIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (5 yıl önce)
    Devletten aldığınız paraları neyaptiniz Beyler.? Alınan vergi vs gibi ek gelirler nerede.? Birde bunun üstüne ne varsa satmak ta nedir.? Kayda değer kaç yatiriminiz var.? Daha nereye kadar Recep Reis arkasina saklanarak siyaset yapacaksınız.? Beyler bu dünya fani ahireti ne çabuk unuttunuz.?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    Bu gazete duyurmasa el altından satarlar ihaleye belli kişiler girer ihale olduktan sonra ilanı yayınlanırdı.Kıskanacağınıza paranız varsa ihaleye girin icraat gösterin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALl (5 yıl önce)
    Mehmet FİRAT efendi Bu satisa karsi cikacagina bir de destekliyorsun. Adamlar parayi har vurup harman savurdu simdi borclari odemek icin orayi burayi satiyor sen de cikmis vay efendim satilsin Bunlar varandasin hizmetine kullanilmasi gereken yerler efendiiii Ama SATSİNLAR YA HER SEYİ SATSİNLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    İlgili arsalar, kamunun malıydı, sosyal belediyecilik için kullanılması öncelikli olmalıydı. Şimdi, sayılı zenginlere satılacaklar, onların malı olacak. Buraların satışından gelen paralar da belediyenin A veya B şahıslarının firmalarına olan borçlarını kapatmakta kullanılacak. A veya B şahısları kimlerdir, kilit nokta bu. Kamu mallarının dolaylı olarak kimler için tüketildiğinin cevabı bulunur... O arsalar bizlerindi, hepimizin; şimdi birilerine satılıp gidecek ve faydasını da yine birileri görecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    satın satın... zaten kayda değer bir şey kalmadı.. 7 yıl boyunca yılda en az ortalama 400 milyon ödenek gelmiştir. 400x7=2,8 milyar eder. hiç yoksa en az 1 milyar taşınmaz satış geliri vardır. imar, ruhsat, çöp, su, emlak, ecrimsil, tabela vb vergi gelirleri en az 1,5 milyar vardır. şuan belediyenin borcu duyduğum kadarı ile 2 milyar. HEPSİNİ TOPLA=7,3 MİLYAR (KATIRILYON ESKİ PARA) YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLAR... Yunanistana krizden kurtulmak için versen elini öper. GERİSİNİ MALATYA MI GEZDE GÖR BU PARA NEREDE... hesaplamadım ama galiba bu parayı 5 liralık banknota çevirsen malatyayı güneşten koruyacak çadır olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçim geliyor seçimde harcayacak para lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Fırat (5 yıl önce)
    Üstü kapalı satılmasını mı istiyorsunuz bu nasıl bir anlayıştır. Adamlar Halkın Talip olacağı şekilde açık ihaleyle satışa sunuyor. Bunun neresinde yanlış var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne farkeder açık veya kapalı satılması sanki vatandaş alacak alacak olanlar eş dost ahbap para babaları Satacaklarına YEŞİL alan yapsınlar vatandaş kullansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (5 yıl önce)
    Oooo ne güzel yine tüm halka açık ihale işte bu ??????
    0
    0
    Yanıtla
  • BİRİ HALK MI DEDİ... YANLIŞ KARDEŞİM ELİT HALK... VEYA ARABA GÖLGESİ GİBİ REİSİN GÖLGESİNİ KULLANAN ZÜMRE.. BUNLAR YÜZÜNDEN ERDOĞAN A VERECEĞİM OYU İÇ MUHASEBEYE AÇTIM..
    0
    0
    Yanıtla
  • YAZIK OLUYOR REİS'E YILLARDIR YAPTIKLARI İYİ ŞEYLER BU VE BENZERİ SEBEPLERDEN OYUNU VE HALKIN DESTEĞİNİ KAYBETTİRİYOR
    0
    0
    Yanıtla