SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclis Salonu Tepeden Tırnağa Yenilenecek!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 11 yıl önce açılan hizmet binasında yer alan ve meclis üyelerinin ayda bir toplantı yaptığı meclis toplantı salonunun, duvarları da dahil olmak üzere tüm tefrişatı ve döşemeleriyle birlikte sökülüp yeniden inşa edileceği öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın belediye meclis toplantı salonunun tadilatına ilişkin yayınlanan ihale ilanında, ihalenin 28 Nisan 2020 tarihinde yapıldığı ve verilen tekliflerin değerlendirme işleminin tamamlandığı belirtildi, ancak ihale rakamı ve kazanan firma hakkında bilgi verilmedi.

En fazla 300 gün kullanıldı

Türkiye’nin en modern meclis toplantı salonlarından biri olma özelliğini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı salonunun hizmete girdiği 2009 yılından bu yana en fazla 300 gün kullanıldığı tahmin ediliyor.

Belediye meclis toplantıları ayda bir yapılıyor. Toplantılar, çoğunlukla 1 ya da 2 günde, kimi zaman da 3 günde tamamlanıyor. Belediye bütçesinin görüşüldüğü dönemde ise, bütçenin görüşüldüğü toplantı bir veya iki hafta sürebiliyor. Bu veriler dikkate alınarak yapılacak bir kaba hesaplamada, Malatya Büyükşehir Belediyesi meclis toplantı salonunun hizmete girdiği 2009 yılından bu yana 300 gün ya da biraz daha fazla kullanıldığı ortaya çıkıyor.

Meclis toplantı salonu, duvarından koltuğuna kadar tümüyle değiştirilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ilanına göre, meclis toplantı salonu salondaki duvarlardan meclis üyeleri ve meclis başkanı da olan Belediye Başkanı’nın oturduğu masa ve koltuklara kadar her şey değiştirilerek yenilenecek. İhale teknik belgelerine göre yeni masa, koltuk modelleri ve elektronik oylama sistemi de belediye yönetimi tarafından belirlendi.

Bu kapsamda, Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunun yenilenmesi işine yapılacak işler ve imalatlar şöyle sıralanıyor:

  1. Ahşap parke,  ahşap döşeme ve pvc kaplamaların sökülmesi.
  2. Salondaki basamak sistemini oluşturan demir kutu profillerin sökülmesi.
  3. Toplantı oturum yönetim alanının tasarıma uygun yeniden yapılması.
  4. Her türlü demir imalatın sökülmesi (Kapı, pencere, korkuluk, camekân, sac kapı kasası ve parmaklıkların sökülmesi – 4 bin 88 kg)
  5. Alçı duvar levhası ile yapılan bölmenin sökülmesi.
  6. Her iki yüzeyde tek plaka alçı duvar levhası ile 10 cm. kalınlığında duvar yapılması.
  7. Özel zemin halı döşemesi yapılması.
  8. Duvar ve tavan boyalarının yapılması, demir yüzeylere boya yapılması.
  9. Dijital konferans sistemi başkan ünitesikurulması (1 adet).
  10. Dijital konferans sistemi delege (meclis üyesi) ünitesikurulması (60 adet).
  11. Dijital konferans sistemi merkez ünitesi (1 adet).
  12. Kromaj ayaklı özel yönetici koltuğu (Frensiz tekerlek).
  13. Kromaj ayaklı tek kişilik koltuk (78 adet).
  14. Özel Başkan masası (Oturum yönetim alanı masası – Arka fonlu).
  15. Özel 2 kişilik masalar (25 adet).
  16. Özel 6 kişilik masa (5 adet).
  17. Karo halı döşenmesi (465 m2).

Elektronik oylama için özel sistem kurulacak

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi toplantı salonundaki tadilat kapsamında, kararların oylanması için de elektronik oylama sistemi kurulacak. Üç çeşit oylama moduna sahip olması istenen sistemde, kabul – red – çekimser oy butonları bulunacak.

GSM’den etkilenmeyen mikrofon sistemlerinin kullanılacağı meclis ses sisteminde, elektronik monitörler dokunmatik olacak ve oylama sonuçları ekranda görülebilecek.

1 ayda tamamlanacak

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nun tadilatı işi için verilen sürenin 30 gün olduğu, ihale sürecinin tamamlanarak yer teslimi yapılmasından en geç 10 gün sonra, ihaleyi kazanan firmanın işe başlayarak 1 ay içinde işi bitirmesi öngörülüyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan 2020 toplantısından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Genel başkanın 14 uçağı 3 sarayı var bırakın birazda başkanlar harcasın çok zengin ülkeyiz. Durmak yok devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Anlaşılan belediyede çok para var. Harcamak lazım. Sokakta işsiz kalmış çocuğuna ekmek götüremeyen vatandaş kimin umurunda. Vurun abalıya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Ozalper mahallesi Aliya sokakta 3000 öğrencinin kullandığı kaldırımlar ,5 yıldır kumu ile duruyor.Belediyenin şöyle 10 bin lirası varsa öncelik buranın diye düşünüyorum.Haydi Hz.ömetin nesli Yeşilyurt tepelerine müslümanların paralarıyla kendinize villalar yapmayınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne demisler MALDA YALAN MULKTE YALAN VAR BIRAZDA SEN OYALAN. muslumaniz diyoruz ama kibrimiz yuzunden konu israf oluncu gormezlikten geliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y. A. S. (3 yıl önce)
    Yöneticiler yeni projeler icraatlar üretemediği zaman öncekiler üzerinde oynamalar yaparlar. Kaldırımlar değiştirilir, parklar düzenlenir, bazı ihaleler iptal edilip yenileri yapılır, meclis salonu yenilenir vb. Vizyon şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (3 yıl önce)
    EN büyük metropol turistik gelişmiş yerleri belediyecilikte CHP alıyor ve halk memnun demek halka hizmet gidiyor önce...
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    Burada yorum yapanların yüzde 70 o eminim akp ye oy verdi.Durmak yok yola devam, ne diyor reisiniz itibardan ödün verilmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (3 yıl önce)
    Bu haber itibari ile sürekli Selahattin Gürkan’a karşı korumaya çalıştığım umudum bitti artık. Ayda birgün 1-2 saatliğine kullanılan bir salona bu kadar büyük masraf yapılıyorsa komple yalanla şişirilmiş bir balona inanmışım. Benim için balon patladı artık. Malatya yine bir 5 yıl daha kaybetti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Aha buradan ilan ediyorum Oraya harcanacak paradaki payım haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (3 yıl önce)
    Kainatın eeeennnnn güzel Belediye Meclis Salonu olmazsa Kainatın eeeennnn büyük işlerini nasıl yürütür kainatın eeeeennnn büyük belediye başkanı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Gereksiz israf yapacağınıza o paralarla hizmet edin milletin hizmet hakkını lüksünüze kullmayin Allah israf etmeyiniz diyor dinimiz gereği israf haramdır 30 yıldır Kuzey çevre yolu yapılacak hani nerede israflarda böyle hizmetlere sıra gelmiyorki
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Eee okadar deprem ödeneği geldi depremzedelere vermeyip kendi rahatları için harcayacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Neyini beğenmedin başkan israf etmeyin işinizi görüyorsa yaptırmayın paramızı boşa harcamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Çok mühim elzem hizmet daha!!!Büyüksehir belediyemiz Gürkan la Malatya'nın kronik buyuk sorunlarını çözmeye devam ediyor!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam 44 (3 yıl önce)
    Adamlar haklı beyler ciddi oylarla geldiler şimdi millet Kendini eleştirsin parti için reis için oy vermenin sonuçları Bunlar durmak yok yola devamm
    0
    0
    Yanıtla
  • yaşar (3 yıl önce)
    Helal başkanım yakışır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (3 yıl önce)
    Frensiz Tekerlek olmadan toplantı yapamaz Selahattin Başkanımız , burada yazı fontu değişmediğinden ismini büyük soyismini küçük yazamadım kusura bakmasın ulu başkan hazretleri.. Belediyemiz de maşallah frensiz çalışıyor 1 senedir , Frensiz Başkanımız geldi de herkes çalışmaya başladı israf bitti , yolsuzluk bitti, sosyal belediyecilik hizmet geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Sonra.git personelin maaşını kes yemek.parasini.kes işçinin alın terini kes.
    0
    0
    Yanıtla
  • abduulah (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    ortaokul mezunu adamın 10bin tl olan maaşını kes :) kesmemesi lazım dimi.kesilen maaşların hepside yerinde oldu haksız alınan maaşlar kesildi yazık günah yetim hakkı ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben inüversite mezunuyum benim maaşım düşürdü ilk okul mezunun maaşını yükselti burda algı yalakalığımı yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    millete harcanması gereken belediye bütçesini böyle lüzumsuz bir işe harcamak ne kadar ahlaki? yıkıp yapma hastalığından vazgeçin, yeni birşeyler yapın, bu fikir kimden çıktı ise kim kabul etti se yazıklar olsun. bunun gibi işlerle vatandaşıın nefretini kazanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen bilinçli vatandaş olarak bu tür gereksiz harcamaları duyunca nefret ediyorum millet işsiz aç,siz tirilyonları harcayın estetik oluşturun birilerine para aktarın pes yani zihniyet aynı değişmiyor israf devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bravo, eski yönetimin bıraktığı borç yükü altında eziliyoruz diye propaganda yap, sonra, toplamda 1 yıl bile kullanılmayan modern meclis salonunu sıfırdan donatmak için milyonlarca para harca... O değil de Meclis Başkanının (Belediye Başkanı) koltuğu için neden, "frensiz tekerlek" şartı getirilmiş. (12. madde). Başkan ralli mi yapacak koltukla? Salonda kaykay mı yapacak da frensiz koltuk şartı yazılmış acaba? Yoksa belgeyi hazırlayanlar başkanın freni olmadığını ima etmek için mi yazmış bu şartı :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    İşçinin yemek parasını mesaisini buralara harcamak için mi kestin Sayın Gürkan? 1 yıl önce nasıl geldim şimdi beni ne duruma düşürdüler diye hiç soruyormusun kendi kendine? Yazık Malatya'ya yazık. AKP'nin vekilleri yöneticileri, devlet vatandaştan para toplarken bu belediyenin yaptığı israf nedir diye soruyormusunuz? Ne olmuş o salona? Anlaşılan bazıları hizmet etmeye değil sefa sürmeye gelmişler.Yazık yazık yazık milyon kerre yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam 44 (3 yıl önce)
    Ak partimiz yeşilyurt battal gazi büyükşehir ve çok kıymetli Çok çalışkan vekillerimiz sakın durmayın yola devamm Siz olmasanız malatya ekmege muhtaç olurr malatyaya Hizmet vermekten evin yolunu şaşırdınız biz sizin Hakkınızı nasıl öderizz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam 44 (3 yıl önce)
    Başkanım çalışıyor durmak yok yola devammm
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (3 yıl önce)
    Allah bunun hesabını sorar. İşçiye verirken cay kaşıği ile kendinize gekirken çömçe ile. Saltanat değil ne bu? Avrupanın meclislerinden daha lüks. Yazığ günah değilmi? Bu israf değilmi? Devketin halıne bakın, esnafın hakine bakın, ay sonunu getiremeyen milyonların derdine bakın Selahattin Başkanın derdine bakın. Bu saltanat sizede kalmaz Efendiler. Hakkimı helal etmiyorum haberiniz ola
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski Dost (3 yıl önce)
    Altın kaplama koltukta yaptırsanız kimsenin gıkı çıkmaz rahat olun, itibardan tasarruf olmaz, bizler eşek gibi çalışır öderiz borcunuzu (i)...
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (3 yıl önce)
    Yok selahattin yok senden de olmaz ,sende herkes gibisin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    Ceylan derisi koltuk da olsun. Bide dünyada eşi benzeri olmayan bir Salon istiyoruz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Para cok basın yenileyin 3 katrilyon borcu yükleyin Malatyalıya israf da dünya 1.liğine adayız yazıklar olsun Allah tan korkun insanlar aç esnaf bitik az hemşehrine sahip çik büyükşehir gencler işsizzz
    0
    0
    Yanıtla