SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Çalışmasını Tamamladı

0
Güncellendi - 2016-06-14 03:08:51
Büyükşehir Meclisi Çalışmasını Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

  • Çok amaçlı tesis derneğe tahsis edildi.. Karlıova'ya iftar desteği.. 5 kattan 10 kata izin.. İsim değişikliğine red..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Bingöl’ün Karlıova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İftar Bereketinde Buluşmak’ başlıklı projesine 10 bin TL ile ortak olunması yönündeki teklifi kabul etti. Meclis toplantısında ayrıca Sancaktar Çok Amaçlı Sosyal Tesisin, Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği’ne ücretsiz olarak tahsisi ve “Yetim Destekleme ve Gençlik Merkezi” projesine ortak olunması maddeleri kabul edildi.

“Sosyal tesisler atıl hale geldi” itirafı

Bu arada çok amaçlı bazı sosyal tesislerin çeşitli derneklere tahsis edilmesi ile ilgili CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu’nun ayrıntılı bilgi talebine yanıt veren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, çok amaçlı sosyal tesislerin atıl hale geldiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ikinci toplantısını Başkanvekili Göğüs’ün başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi konuşan Başkanvekili Göğüs “Ramazan ayında her gün bir şehit haberi alıyoruz, şehitlerimize Allahtan Rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Gündem maddeleri

Tandoğan Mahallesindeki çok amaçlı sosyal tesisin Malatya İlim ve Araştırma Derneği’ne tahsisi ve “Eğitim Mahallede Başlar” projesi ile Sancaktar Çok Amaçlı Sosyal Tesisin Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği’ne ücretsiz olarak tahsisi ve “Yetim Destekleme ve Gençlik Merkezi” projesine ortak olunması maddeleri kabul edildi.

CHP Grup sözcüsü Hurşit Kuşcu’nun, konu ile ilgili ayrıntılı bilgi istemesi üzerine söz alan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay “ Bilindiği gibi 15 mahallemizde çok amaçlı sosyal tesisimiz var. Bu tesisler taziye evleri olarak kullanılması öngörülmüştü. Fakat vatandaş çadırları tercih edince sosyal tesisler atıl hale gelmişti” dedi.

Karlıova Belediyesine ortak

Karlıova Belediyesinin “İftar bereketinde Buluşmak” başlıklı projesine 10 bin lira ile ortak olunması, Darende İlçesi Hisarcık Mahallesindeki sulama amaçlı pompaj tesisinin onarımı için 8 bin lira katkı sağlanması ve Mülkiyeti Büyükşehre ait Akçadağ Kozluca mahallesindeki bir taşınmazın Kozluca Eğitim ve Kültüre Yardım Derneğine ücretsiz tahsisi maddeleri kabul edildi.

Kredi kullanma yetkisi

Darende’ye su deposu, abone bağlantısı ve terfi binalarının için Başkan Ahmet Çakır’a 563 bin lira kredi kullanım yetkisi verilmesi kabul edildi.

İsim değişikliğine red

Sokak ve cadde isimleri yenileme kapsamında Cemal Gürsel Mahallesinde bulunan Tekin 1 Sokağa verilen Elif Altunok isminin Tekin Sokak olarak değiştirilmesi talebi oy birliği ile ret edildi.

5 Kattan 10 kata

Mevcut imar planında Blok nizam 5 (15.550 metre)kat olan Uçbağlar Mahallesi 4514 ada 7,8,9, 10 ve 11 nolu parseller için istenen 30.50 metreye(10 kat) çıkarılması talebi kabul edildi.

Bayramın 1. Günü ücretsiz

Toplu taşıma araçlarının bayramın 1. Günü ücretsiz olması maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Malatya Büyükşehir Meclisi, Temmuz Ayı toplantısını 13 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız