SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Mart'ı Tamamladı

0
Güncellendi - 2016-03-15 21:47:49
Büyükşehir Meclisi Mart'ı Tamamladı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumu Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan mera alanının mezarlık alanına, konut alanının da yurt alanına dönüştürülmesi, çok amaçlı salonların ücretsiz kullandırılması(tahsis), tarım arazisine hükümet konağı yapılması, ek yoğunluk verilmesi  ve kat artışı gibi talepler görüşülerek kabul edildi.

Hizmet ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yeni oluşturulan birimler nedeniyle teşkilat şemasının güncellenmesi ve Doğu Kolektörü ile kanalizasyon hattı yapımında kullanılmak üzere Başkan Ahmet Çakır’a kredi kullanımı yetkisi verilmesi maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

Mera alanından mezarlık alanına

Doğanşehir Çığlık Mahallesinde 9.696 m2’lik alana sahip olan 150 nolu parselin mera vasfından çıkarılarak hazine adına tescil edilmesi sonrasında Büyükşehre “ Mezarlık Alanı” olarak tahsisine maddesi kabul edildi.

Çok amaçlı salonlar derneklere..

Kiltepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi Malatya Şuurlu Öğretmenler ve Taştepe Çok Amaçlı Sosyal Tesisi de Malatya Anadolu Bilgi Gençlik ve Spor Kulübü Derneklerine ücretsiz kullandırılması (tahsis) ve bu derneklerin projelerine ortak olunması talepleri de ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

SİT alanı

Doğanşehir İlçesinde 23 hekarlık alanın 3. Derece de Arkeolojik SİT alanı kararı alınması talebi kabul edildi.

Tarım arazisine hükümet konağı

Sulu tarım arazisi niteliğinde olan ve plansız alanda kaldığı gerekçesiyle Kaymakamlık tarafından hükümet konağı yapımı için Doğanşehir Altıntop Mahallesi 493 nolu parsele “ Kamu Yararı” kararı alınması talebi, İl Tarım Müdürlüğünden de alınan “Söz konusu bölgenin ‘Sulu Dikili Tarım Arazisi” olduğunu, yine de tarım dışı amaca tahsisinin uygun olduğunu ancak nihai karar için 5403 sayılı kanun kapsamında İçişleri Bakanlığına kamu yararı onayı alınmasının uygun olacağını” görüşü doğrultusunda maddenin İçişleri Bakanlığına sevk edilmesi kararını kabul etti.

Çarmuzu Mahallesinde bulunan 7 dönümlük 760 ada 81 nolu parselin bir kısmının belediye hizmet alanı fonksiyonu vrilmesi ve belediye tahsisi maddesi kabul edildi.

Konut alanından yurt alanına

Mevcut planda konut alanı olan Darende Hacıderviş Mahallesi 922 ada 2 nolu parselin konut alanından çıkarılarak yurt yapımı için Sosyal Tesis Alanı fonksiyonu verilmesi talebi,

Mevcut planda 4 katlı olan İlyas Mahallesi 5475 ada 4 nolu parsele 6 kat verilmesi talepleri kabul edildi.

Ek yoğunluğa evet

Malatya Belediyesi’nde tarihi ‘İmar yolsuzluğu davası’na konu olan ‘Ek yoğunluk’ talebine ilişkin bir madde de mecliste kabul edildi. Bostanbaşı Mahallesi 303 ada 2 nolu parselde bulunan 500m2bölümünün 295 ada 1 nolu parselde kullanması onaylandı.

Ve yine kat artışı

Mevcut planda 5 katlı alanda olan Uçbağlar Mahallesi 4485 ada 8 Nolu parsele 10 kata çıkarılması talebi de kabul edildi.

Gündemdeki bazı maddelerin ilgili komisyonlara havalesi ve Nisan ayı toplantısının 13 Nisan Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclisin Marta ayı çalışmaları sona erdi.

Meclisten 5 bin 500 lira yardım

Meclis ikinci oturumu sonlandırılırken başkan Hasan Göğüs, “44 Günde 44 Tır” sloganı ile başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi ve “Bizim de bu kampanyada yer almamız gerek” dedi. Meclis üyelerinin 1 oturumluk huzur hakkının (128 Lira) bu kampanyaya bağışlanması önergesi oy birliği ile kabul edildi.

Bülten- malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız