SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi'nde Kentsel Dönüşüm Bilgisizliği!.

0
Güncellendi - 2017-11-10 04:18:00
Büyükşehir Meclisi'nde Kentsel Dönüşüm Bilgisizliği!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Kentsel Dönüşümü anlatacak kimse çıkmadı!.. TÜRGEV projesine destek.. CHP'den MASKİ'ye teşekkür..

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantıları,  I. birleşimle başladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün başkanlık etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler ise komisyon kararları doğrultusunda ertelendi.

Kentsel dönüşüm alanı var, bilgi veren yok!

Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edilen Bölge ile ilgili bilgi verecek kimsenin olmadığı, ticari alan talebinin ret edildiği, şüyulardan kazanılan parsellerin nihayet okullara tahsis edildiği, TÜRGEV projesine ortak olunduğu, Cami yapılması koşuluyla yer tahsisinin yapıldığı, 15 dönümlük mera vasıflı alanın mezarlık alanına dönüştürüldüğü ve CHP grubundan MASKİ’ye başarıların devamı dileğiyle teşekkür edildiği gibi konuların yer aldığı Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu yapıldı.

KARARA BAĞLANAN MADDELER..

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı çalışmalarına başladı. Başkanvekili Şefik Şengün Başkanlığında toplanan Meclis, gündemdeki konular görüşerek karara bağladı.

Ticari alan talebine ret

Mevcut planda Gelişme konut alanında olan Yakınca Mahallesi 66 ve 4774 nolu parsellerin ticari alan fonksiyonuna dönüştürülmesi talebi şehircilik ilkelerine aykırı olduğu için reddedildi.

Okul alanları Milli Eğitime tahsis edildi

18. Madde uygulamaları ile kazanılarak Büyükşehrin mülkiyetine geçen ve yapılan imar planlarında okul alanı olarak işlenen Tecde Mahallesinde 5706 metrekare, Yeşiltepe Mahallesinde 300 metrekare ve Uç Mahallesinde ki 1081 metrekarelik parseller, Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi ile 25 yıllığına Müdürlüğe tahsis edilmesi kabul edildi.

TÜRGEV projesine ortak

Plan Bütçe Komisyonunda CHP’li üyelerin “ Bütün dernek ve vakıflara eşit davranılmadığı gerekçesiyle ret oyu verdiği, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜRGEV) “Gençler ile Geleceğe” adlı projesine ortak olunması AKP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi,

Kentsel dönüşüm alanı için bilgi verecek kimse çıkmadı

Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen Yeşilyurt İlçesinde ki (Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi) 150 hektarlık alan için yapılan revizyon nazım ve uygulama imar planlarının kabulü kabul edildi.

Madde oylanmadan söz isteyen CHP sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Bu madde ile ilgili meclise açıklayıcı bilgi verilebilir mi?” önerisiyle madde hakkında meclisin bilgilendirilmesini istedi.

Başkanvekili Şengün, gözleri ile İmar Komisyonu üyeleri ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanına baktı. Fakat söz alan olmadı ve madde AKP’lilerin oyları ile kabul edildi.

Cami yapılması için arsa tahsisi

Mevcut planda ibadet alanı olarak işaretlenen Yaka Mahallesi 215 ada 1 nolu parselin 2353 metrekarelik bölümünün cami yapılmak koşuluyla 25 yıllığına Yeşilyurt İlçe Müftülüğüne tahsisi kabul edildi.

Mera alanından mezarlık alanına

Mera vasıflı orta malı olan Doğanşehir Reşadiye Mahallesi 902 nolu alanın 15 bin dönümünün mera vasfından çıkarılarak hazine adına tescili ve sonrasında mezarlık alanı için Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi kabul edildi.

Gündemde bulunan bazı maddelerin ertelenmesi ve bazılarının da ilgili komisyonlara havale edilmesi ve bir sonraki toplantının 14 Kasım Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Kasım ayı 1. Oturumunu sona erdi.

CHP’den MASKİ’ye teşekkür

Dilek temenniler bölümünde söz alan CHP Grup sözcüsü Kuşçu “ Uygulamaya geçtiği scada ve Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) projeleri ile Türkiye’de birinci olmasa bile ikinci sırada olan MASKİ’nin çalışmaları ile ilgili olarak bir Malatyalı olarak gurur duyuyorum. Ve başarılarının sürekli olmasını dileyerek teşekkür ediyorum” sözleri ile MASKİ yöneticilerine teşekkür etti.

Meclisin 2. oturumu 14 Kasım'da yapılacak.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • fırat (6 yıl önce)
    liyakatı eş dost akraba olarak kavrayan insanlar ancak bu kadar işinin ehli olur beş vakit namaz kılarsınız ama kul hakkının haddi hesabı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan doğan (6 yıl önce)
    Kuyu suyunu icmiyoruz sadece temizlikte kullanıyoruz malatyalı kuyu vurmayı bilmediği için kayseriden malatyaya maski müdürü mü gelmesi lazımdı kurtarın bizi pis kuyu suyundan İnönü mahallesi sakinleri.
    0
    0
    Yanıtla