SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2018-01-11 20:40:43
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis çalışmalarına başladı. Ahmet Çakır Başkanlığında dün yapılan Ocak ayı ilk oturumunda Belediye Meclisi’nin daha önceden belirlenmiş olan J Plaka yönetmeliği ile toplu taşımada indirimli kartlar ilgili olarak usul ve esas açısından mevzuata uygun olarak aldığı kararlar ‘Yaşanan sorunlar’ nedeniyle revize edildi.

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, gündem dışı verilen tekliflerin gündeme alınmasından sonra gündem maddelerini görüşerek karara bağladı. Toplantıya, J Plaka ve indirimli kartlarla ilgili daha önce mecliste kabul edilen kararlar sorun yarattığı gerekçesiyle yeniden revize edilmesine yönelik kararlar ile park alanından Belediye Hizmet Alanına, konuttan İbadet alanına dönüştürülmesi, Sürgü’ye tarım ve hayvancılık tesisi ile konut dışı kentsel çalışma alanı ve parsel kullanım işlevine göre yapılaşma izni verilmesi, meclis üyeleri ile sözleşmeliye huzur hakkı ücretlerinin belirlenmesi, sosyolog kadrosu ihdası ve Başkan Çakır’a 107 Milyon Liralık yetki verilmesi gibi konular da karara bağlandı.

Karara bağlanan gündem maddeleri

Arapgir’e bağlı Göz, Sekisu, Osmanpaşa ve Serge Mahalleleri içerisinde yer alan yaklaşık 400 ha alanda araştırma ve analiz süreçleri tamamlanan bölge için yapılan 1,5000’lik nazım imar planının onaylandı.

Madde üzerine bilgiler veren Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “ Eski Güroba Bölgesini kapsayan ve Kalkınma Bakanlığını destekleriyle yaptığımız planla ilçemizi hakkettiği yere ulaştıracağız. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür” ediyorum diye konuştu.

Madde üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, “Arapgir Belediyesinin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Meclis toplantılarımın birini de Arapgir’de yapılmasını teklif ediyoruz” önerisinde bulundu. Başkan Çakır’da “Bahar aylarında olabilir. Arapgir, Darende ve diğer ilçelerde meclis toplantılarımızı yapabiliriz” diyerek Kuşçu’nun önerisini destekledi.

Mevcut planda park alanı fonksiyonunda olan İnönü Mahallesi 5498 ada 14 nolu parsele Kamu Hizmet Alanı fonksiyonu verilmesi, Yeşilyurt Belediyesinin uygulama imar planları ile ilgili aldığı ve yeni yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile çelişkiye düşülen maddelerin yönetmeliğe uygun hale getirilmesi revizesi, Mevcut planda Konut alanı olan Yeşiltepe Mahallesi 4620 ada 4 nolu parselin ibadet alanı olarak değiştirilmesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

Meclis kararı yeni bir meclis kararı ile revize edildi

Meclisin, 11.03. 2015 yılında; “Hazırlanan ve Hukuk İhtisas-Ulaşım- Plan ve Bütçe komisyonlarında incelenerek son şekli verilen Usul ve esas açısından hukuka ve mevzuata uygun olarak düzenlenen 57 Madde ile 17 geçici maddeden müteşekkil, Malatya Büyükşehir Belediyesi J Plaka ile Taşıma Yönetmeliği’nin kabulüne” yönünde aldığı kararın yaşanan sorunlar nedeniyle revize edilmesi

Doğanşehir Sürgü semtinde bulunan 10 parselin Tarım ve hayvancılık tesis alanı ve konut dışı kentsel çalışma alanı fonksiyonu verilmesi, Battalgazi Belediyesi sınırları içerisinde ki alanlarda parsel kullanım fonksiyonlarına göre yapılaşma koşullarının verilmesi kabul edildi.

Denetim Komisyonu belirlendi

Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı faaliyetlerini denetleyecek olan komisyon üyelerinin seçimi için gizli oylama yapıldı. Oylama da; Metin Mandal 35, Nurettin Karaaslan 36 oy alırken Fetamet Bay, Memet Aslan ve İlhami Mengi 37’şer oy alarak komisyon üyeliğine seçildiler.

Meclisi üyeleri ve Sözleşmeliye huzur hakkı

Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin komisyon ve meclis toplantıları ile belediye bünyesinde sözleşmeli statüsünde çalışan ve sözleşmeleri yenilenen 9’u mühendis 2’si şehir plancısı 11 kişi için verilecek huzur hakkı belirlendi.

3’ü mühendis 1’i sosyolog 4 yeni kadro

Büyükşehir bünyesinde çalıştırılmak üzere 3 mühendis biri de sosyolog olmak üzere 4 yen kadro ihdas edildi.

Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü kuruldu

Yoğun gündem maddelerinin yer aldığı Ocak ayı meclis toplantısında, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı olarak yeni kurulan Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile birlikte güncellenen Büyükşehir Belediyesinin İdari Teşkilat Şeması kabul edilirken, gündem maddelerinden bazıları ertelendi, bazıları da  ilgili komisyonlara havale edildi.

Çakır’a 107 milyonluk kredi için yetki

Belediye iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a 107 milyon TL'lık kredi için yeni bir yetki verilmesi kabul edildi. Gündemdeki bazı maddeler ertelenip, bazı maddelerin ise ilgili komisyonlara havalesinden ve 2. Oturumun 15 Ocak Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclisin 1. oturumu sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ramazan koyunoğlu (6 yıl önce)
    ne olduda malatya belediyesine 107 milyonluk kredi kullanmaya çakır efendiye yetki veriliyor her halde peşkeş çekecek yerleri var her halde bukadar geliri olan bir şehrin krediye baş vurması şaşırtıcı görünen kadar şehre kalıcı yatırımlar yok bol bol caddeler eşiliyor aç kapa aç kapa işlemi ile ne harcandığı belirsiz alt yapı işlemleri ile uğraşılıyor sayın başkan alt yapısı bitmiyor bu şehrin bir türlü nedendir acaba cocukluk zamanındaki oyuncaklarla oynadığın alışkanlıklarınmı devam ediyor yoksa hesabı belirsiz olan alt yapılarla ekip olarak uğraşmayımı seviyorsunuz ne yazıkki ülkemizde kurum kuruluşları zarara uğratan idarecilere hesap sorulmuyor idareden ayrıldıktan sonra keyif çatıyor fakir fukaranın hesabı sorulmuyor elbetteki yaratan hesabını sorar ama dünyada insanlar mağdur ediliyor eziliyor üzülüyor diyeceyim bu kadar ama hesaplar sorulur inşallah malatyalı vatandaş
    0
    0
    Yanıtla