SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:55:37
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Meclisi, Mayıs ayı toplantılarının birinci oturumun Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleştirdi.  

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler anıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Türkiye’nin yasta olduğunu söyledi. Çakır “Son rakamlara göre 200’ün üzerinde ölü, 80 dolayında da yaralı var.  Madende de hala insanlar olduğu söyleniyor.  Gerçekten büyük bir facia. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Allah bir daha böyle kazalar göstermesin” dedi.

Çakır’ın konuşmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alınması oylandı.

Gündemin birinci maddesi olarak Malatya Belediyesi’nin 2013 Mali Yılı Kesin hesabı encümen kararı doğrultusunda onaylanırken, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte oluşturulan daire başkanlıkları ve bazı müdürlüklere yapılan atamalar hakkında meclise bilgi verildi.

Belediye personelinin yurtdışı gezilerine katılabilmeleri, yetkili memur sendikası ile sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalanması ve uygun görülmesi halinde mezbaha hizmetlerinin ilçe belediyelerine devri için Belediye Başkanına yetki verilmesi gibi konular oylanarak kabul edildi.

Merkez ilçelerin ek bütçeleri komisyona havale edildi

Meclis toplantısında Yeşilyut ve Battalgazi Merkez ilçelerinin yanı Mayıs ayında aldıkları ek bütçe kararları da görüşüldü. Her iki ilçenin yanı sıra Doğanşehir ve Arapgir ilçe belediyelerinin ek bütçelerinin onayını talep eden maddeler incelenmek üzere Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Darende ve Doğanşehir’de imar plan değişikliğine yönelik iki adet karar da görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi.

Ticari Plaka Harçları ve akılla kartlarda düzenleme yapılmasına ilişkin iki adet teklif ise yine incelenmek üzere plan-bütçe ve ulaşım komisyonlarına havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarını 20 Mayıs Salı günü sürdürecek.

MASKİ Yönetim Kuruluna borçlanma yetkisi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aynı zamanda MASKİ Genel Kurulu’nu oluşturması nedeniyle meclis toplantısının ardından MASKİ Genel Kurulu’nu da yaptı. 2 gündem maddesiyle toplanan Genel Kurul’da gerek Stratejik Plan’da ön görülen yatırımlar gerekse diğer yatırımlar için kamu kurum ve kuruluşları, İller Bankası, ülkedeki diğer bankalar, yurt içi ve yurt dışı bankalar, yerli, yabancı ve uluslararası finans kuruluşlarından kredi kullanılması, belediyeye ait gayrimenkul ve taşınmazların ipotek edilmesi, teminat mektubu verilmesi, kefalet gösterilmesi ve kredi kullanımı için yetki verilmesi kararlaştırıldı. MASKİ Genel Kurulu’nda ayrıca MASKİ’ye yapılan atamalar hakkında bilgi de verildi. 

HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız