SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:16:08
Büyükşehir Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez ilçeler Yeşilyurt ve Battalgazi’nin yanı sıra Arapgir, Doğanehir, Doğanyol ve Yazıhan ilçe belediyelerinin bütçe revizyonu kapsamında 2014 mali yılı için hazırladıkları ek bütçeleri kabul etti. İlçe belediyeleri arasında 30 milyon TL’lik ek bütçe ile Doğanşehir Belediyesi dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından dairelerden gelen teklifler okunarak gündeme alındı.

Bayrak olayına kınama

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bayrak indirme olayını kınadığını belirtti.  Bu tür girişimlerin birlik, beraberlik, kardeşlik adına yapılmış büyük sabotajlar olduğuna dikkat çeken Çakır, “Dolayısıyla Türk Milletti olarak bunun karşısında birlik beraberlik içerisinde olmamız, kenetlenmemiz gerekiyor. Böylesine, halkı tahrik edecek, başta çözüm sürecini ve kardeşliği baltalayacak girişimleri bizler de kınıyoruz” dedi.

Gündemin birinci maddesi olarak Gayrimenkul Rayiç Değer Tespiti Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Komisyona asil üye olarak Metin Mandal’ın yedek üye olarak Şefik Şengün’ün getirilmesi kabul edildi.

Ticari plaka harçlarının belirlenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun ortak raporunun ele alındığı toplantıda, söz konusu rapora göre ilçelerden alınacak ticari plakalar için geçen yıl merkez için belirlenen ücretlerin yarısının alınması onaylandı. Yine Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun ortak raporu doğrultusunda Malatya Kart (Akıllı Kart) ile ilgili çeşitli düzenlemelerin yapılması da kabul edildi.

Doğanşehir Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 30 milyon TL

Büyükşehir Belediye Meclisi, merkez ilçeler Yeşilyurt ve Battalgazi’nin yanı sıra Arapgir, Doğanşehir, Doğanyol ve Yazıhan ilçe belediyelerinin bir önceki meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen ek bütçelerini de görüştü.  Yeşilyurt Belediyesi’nin 117 milyon 280 bin TL, Battalgazi Belediyesi’nin 80 milyon TL, Arapgir Belediyesi’nin 750 bin TL, Doğanyol Belediyesi’nin 2.5 milyon TL ve Doğanşehir Belediyesi’nin 30 milyon TL’lik ek bütçesi komisyonun raporu doğrultusunda kabul edildi.

Evrak eksiği nedeniyle iade edildi

Mecliste Darende Hacıderviş Mahallesi 935 ada 2 No’lu parsel,  Darende Zaviye Mahallesi 591 ada6 No’lu parsel ile 586 ve 587 No’lu adalar, Darende 119 ada 45 No’lu parsel,  Darende Yukarıulupınar Mahallesi 110 ada 62 No’lu parsel, Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi 110 ada 32 No’lu parsellere ilişkin kurumların görüşlerinin alınmadığı ve tapu kayıtlarındaki evrak eksikliği nedeniyle söz konusu taleplerin ilçelere iadesine oy birliği ile karar verildi.

Doğanşehir Karşıyaka Mahallesi 147, 148, 149 ve 150 No’lu belediyeye ait parsellerin yolları ve konut alanlarını da kapsayacak şekilde eğitim tesisine dönüştürülmesini içeren imar plan değişikliği de kabul edildi.

Meşale  derneğine 50 bin TL

Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nce gerçekleştirilecek olan 'Eğitim Meşalesi' adlı projeye ortak olunması amacıyla 50 bin TL  paranın söz konusu derneğe aktarılması onaylandı.

Mecliste ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı’nın yeniden hazırlayarak gönderdiği Tulga Havaalanı Mania planının imara uygulanması ile ilgili olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda ertelenmesi uygun görülürken, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üye olunması da kabul edildi. Birliğe Belediye Başkanı’nın yanı sıra Recep Gülbey ve Mehmet Reşat Güzel’in asil üye olarak alınması kararlaştırıldı.

Gündemin 25 maddesinin görüşülmesinin ardından Başkan Çakır, kalan gündem maddelerini, 13 Haziran Cuma günü Saat 14.00’te toplanarak görüşmek üzere birleşimi oylamaya sunarak kapattı.

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız